sehır dısı arac aldım bu sefer muamelecıye dıılde kendım yapmak ıstıyorum plaka vs hep degısıcek ızlenıcek yol nedır acaba ılk once dırek trafıgemı gıtmem gerekıyor sonra plakar basılıcak falan ama ılk nereye gıtmem gerekıyor...
Printable View
sehır dısı arac aldım bu sefer muamelecıye dıılde kendım yapmak ıstıyorum plaka vs hep degısıcek ızlenıcek yol nedır acaba ılk once dırek trafıgemı gıtmem gerekıyor sonra plakar basılıcak falan ama ılk nereye gıtmem gerekıyor...
önce trafiğe gidiyorsun satış belgenle birlikde onlar aldıgın aracın şubesine mail atıyorlar ordan okey gelmesini bekliyorlar sana 3 gün sonra gel diyebilirler (inanma ben karabükden 15dk da cevabı göndertmeyi sağladım telefonla rica edip) o maile istinaden sana trafik şube bi plaka numarasıyla fiş veriyorlar sende o fiş ile gidip beşiktaşda plakanı bastırıyorsun yıldız parkınn girişinde sonra bi daha trafiğe gidiyorsun sana muayene tespit kağıdı veriyorlar sanırım ek 9 olacak onu doldurtuyorsun onla muayenye gidip şase motor numaralarını tespit ettiriyorsun geriye trafiğe dönüyorsun sendeki plakaları verip yenisinide mühürletiyorsun ondan sonra standart ruhsatın çıkması süresini bekliyorsun. ben kendim yaptım 1 günde hepsini hallettim ruhsat bekleme olayı hariç.(unutmadan standart olan trafik sigortası yapma olayınıda ruhsatı vermeden önce yaptırıyorsun)
bu arada hayırlı olsun .
Ver trafik işlemleri yapan birisine alcagı 100 Tl masraf koşturmana değmez :)
Bencede serhat hiç uğraşma ver halletsinler .Trafikte senin 3 günde attıracağım mesajı adamlar 20 dakkada attırır valla
kesinlikle kendin uğraşma derim bezdiriler adamı devlet dairesi işlerini herkes bilir,bugün git yarın gel...
aslında zevkli ve herkesin ömründe bi kere yapması lazım hiç muameleci karıştırmayın herkesin gözünde çok büyümüş bu alım satım işi zamanın varsa kendin yap
ve şubeyi arayıp rica edersen ordaki memura kesinlikle işini halleder 3gün v.s. de sürmez
bide araç kaç plaka?
trafık subesı bellı dııl bana yakın yerden hallederımde muayene ıcın vaktım yok arac 16 plaka su anda muamelecı hersey dahıl 600 ıstedı...
Yuuuh kendin yap abi kesinlikle
kocaelinden bir araç almıştım plaka için menemenden adres vermiştim tüm trafik işlemlerini menemen trafikten hallettim.yakın zamanda torbalıdan araç aldım.adres olarak torbalı vermiştim plaka değişmesin diye bende yakın bi trafik şubesinden hallederim diye ama olmadı onada torbalıya gitmek gerekti.noter satışıyla doğrudan trafik şubeye gittim.muayenede gerekmedi.
çok masraflı bi olay değil, kendin yapsan trafik sigortasıda dahil 300fln tutar
trafik şubesinde satış sözleşmesi ile gidin, onlar aracın kayıtlı olduğu trafik şubesine mail atıyorlar. mail gelmesi -şehire göre değişmekle beraber- max 2gün fln sürüyor. gittiğinde plakanı da ayırttırabilirsin.
2gün sonra gittiğinde ise mail sonucunu alıp başvurunu yapıyorsun. giderken trafik sigortasınıda yaptırıp git. plakanı bastırmak için kağıt veriyolar. sabahtan versen öğleden sonraya ruhsatın çıkar. o arada sende plakanı bastırırsın. ruhsat belgelerini alırken plakana mühür basıyorlar.
muayenesi varsa muayene gerekmiyor tabi. ben kontrol için fln da gitmedim muayeneye. belki değişmiştir bilemiyorum.
Serkan plaka bastirmak icin her subenin yeri ayri, seninki besiktastadir, benimki umraniye subeydi ve yine umraniyede igrenc bir yerde basiliyordu, kadikoydeki hemen kendi subesinde basiyorlar guzelce vs..
ruhsat degisecegi icin sase ve motor no tespiti icin muayene istasyonuna gidiyorsunuz, giriste derdinizi soyleyince sira beklemeden sizi iceri alip yonlendiriyorlar, 10-15 dk'ya cikiyorsunuz..
diger islemler soylenmis zaten, yapmaniz gereken herseyi bastan iyice ogrenip 1 gunde halledebilirsiniz, ben kendim ugrasirken tam bilmedigim icin 3-4 kez gitmistim trafik subeye :)
e-mail 1 veya 2 gunde gelmisti benim hatirlamiyorum..(ankaradan)
sarıyer ılce bana cok yakınmıs kendım pazartesı gıdıp halledım bakalım ne plaka cıkıcak sansımıza...
http://www.aslan-ticaret.com/plaka_listesi.php
burdan bakabilirsin sarıyerdeki plaka seçeneklerine
evet arkadaslar tum ıslemlerı kendım yaptım hersey yukarda yazılanlar gıbı gercekten arac muayeneye tekrar gıttı motor numarası tespıtı ıcın okadar cuma gunu yenı ruhsatım cıkıyor...