Babam kendine bi araç alcak ikisi arasında kaldık aslında +- yönleri neler? Ne düşünüosunuz? Her yönden karsılastırabiliriz.. Simdiden tesekkürler..
Printable View
Babam kendine bi araç alcak ikisi arasında kaldık aslında +- yönleri neler? Ne düşünüosunuz? Her yönden karsılastırabiliriz.. Simdiden tesekkürler..
aynen bizde bu motorlu volvolara bakıyoruz babam için ancak Volvo markası genel olarak bakımı çok pahalı ve şanzımanında sorun çıkartan bir marka die volvoya bakmak istemiyorm..
ama bu iki araç arasında S70 ile S40 oldukça farklı yıllara sahip, eğer S40 daha yeni model ise S40 derim, gördüğüm kadarı ile volvoların ömrü kısa oluyor çünkü, eniştemde T4 vardı bikaç ay önce 12 milyar harcadı, komple şanzıman değişti flan.. parça konusunda çok hain bir firma.. 2 sene arka arkaya aynı model ve motoru üretiyorlar ama parça satabilmek için ufacık bi fark yapıp birbirine uymasını engelliyorlar.. o yüzden volvo kimseye tavsiye etmiyorm.. olabildiğince uzak durmaya çalışıyorm...
biraz fazla negatif bi yorum oldu ama hep gördüğüm böyle..
yorum için teşekkürler.. belirtmeyi unutmusm ikiside aynı model aralıklarına sahip yeni olan s40 değil yani 1998-2001 arası ikiside :)
tesekkürler yorum için sizin tercihiniz ne olurdu iki araç arasında ?
T4 derim ...
1.9 t4 çok güzel olurdu :)
Şimdi Şurda Bir Yanlışlık Var S70 2.0T T5 Değildir T5 2.3 Turbo Motordur
S70 Eski Model Olmasına Rağmen Çok Daha Konforlu Çok Daha Net Bir Araçtır
S40 Yeteri Derecede Konforlu Hızlı Bir Araçtır
S70 2.0 T Performans Konusunda T4 T5 Kadar İyi Olmasada Kasaya Hakkını Verir Üzmez Seni
Konfor vs + Larınıda Saymıyorum
Yedek Parça Vs Problem Diyorsanız Volvo Almadan Önce Ustasını Bulun Yoksa Mahvolursunuz Ama İyi Bir Usta İle Volvo Makinası Hararet Görmediği Sürece Üzmez İnsanı
Otomatik Şanzımanları Fix'tir 100.000 150.000 Arası Vuruntu Yapar Sıkıntı Çıkarır Tamir Edilir (Tamir Eden Adam Ustaysa) 150.000 Daha Problemsiz Gider
Yedek Parça Konusuna Gelince Yan Sanayisi Nerdeyse Hiç Olmayan Bir Marka Oldugu İçin Fiyatlar Aşırı Uçuk Değil Fakat Pahalıdır..Bmw'nin Yan Sanayi'leri Olmasa O Volvodan Daha Pahalı Olurdu İnan :)
Ben S70 2.0T Tavsiye Ediyorum Arkadaşımın Dayısı 30 Yıllık Volvo Servisi Bu Arabalar Hakkında Orda Takılmaktan Duayen Oldum Diyebilirim :)
Tekrardan Belirteyim USTA Bulmadan Sakın Volvo Alma Herkese Elletme Yetkili Servise Düşersen Zaten 15 Milyara Alıcağın T4'e 25 Milyar Daha Harcatırlar Dikkat Et
s70in çizgileri daha klasik, daha oturaklı, daha geniş ve daha güçlü.
s70
hangisi daha temizse onu al.
bu saatten sonra s70 alıcam diye s70 veya s40 alıcam diye s40 aranmaz.genel olarak bakınırsın hangisi iyiyse onu alırsın
biz 99 model 1,8 otm s40 kullanıyoruz.ne motor ne şanzımanda garip bi ses vuruntu vs bişey yok.temizi çok üzmez yani.parçalarıda öyle uçuk paralara değil.bizim bitek dörtlü flaşör tuşu bozuldu 70 tl istedi servis:Dama turbo olanlara daha dikkat etmek lazım
s 80 veya s 60 da düşünebilirsiniz donanimlarida gayet tatmin eder
valla volvodan pek anlamam ama sahibindende. 2.0 t5 motorlu s70 ler gözüküyor :) ondan öle yazdım bende.. anladıgım kadaryla t5 turbo 5silindir oluomus s70ler 225 beygir s40lar ise daha düşük benim gönlümden de s70 geçiyor açıkcası..:D
s 70 40 yaş üstü için harika bir tercih her yönüyle tam bir vip..
s70 t5 ler iki tip motor mevcuttur ikiside 5silindirdir...2.0 t5-225 hp,,2.3t5 240hp..
benim kendi tavsiyem .2001+ model 2000cc lik t4 lerden almanız daha mantıklı olur..s70 in parçası s40 a göre daha pahalıdır ayrıca..
200,000den az kmde s70 bulmak temiz vtec bulmaktan zordur bence:)
97 binde felan vardı bi iki tane indirilmediyse tabi