http://www.divxmen.com/wp-content/up...vie-poster.jpg
Efsane yönetmen "James Cameron" bu filmle geri döndü ...
Terminator , " Terminator 2 ! " gibi filmleri tek başına senaryosunu yazan yöneten ...
son film i " Titanic " olup 11 oscar alıp emekliğini ilan eden adam geri döndü ...
yanlış hatırlamıyorsam 3 seneye yakın bi zamandır çekiliyor bu kadar uzun sürmesini nedeni tamamiyle JC nin tam olarak istediği açıların yakalanması ...
JC nin bu kadar istekli oluşu filmin türünün bilim kurgu-aksiyon olması ve yönetmenin bu türde daha önce çığır açmış olması ( bknz : Terminator & Terminator 2 ) beklentilerimizi körüklüyor.
Avatar, James Cameron'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, destansı 3-D bilim kurgu filmidir. 18 Aralık 2009 tarihinde gösterime girecektir. Avatar, ilk 20th Century Fox film özellikler yeni 20th Century Fox logosu animasyonlu tarafından Blue Sky Studios, Buz Devri'nın yapımcıları.
Konusu
Filmin hikâyesi 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. Bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora, 3 metre uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na'vi halkına ev sahipliği yapmaktadır. İnsanlar, Pandora'nın havasını solunamadıkları için, akıl bağlantısı aracılığıyla kontrol edilebilen insan ve Na'vi karışımı Avatarlar üretirler. Felç olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully (Sam Worthington), bir Avatar olarak Pandora'da yaşamaya gönüllü olur. Bir Na'vi prensesine aşık olan Sully, kendisini Pandora'yı gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Na'vi halkının arasındaki çatışmanın ortasında bulur ...
+ bu film korsan film i bitirmek içinde bir başlangıç olucak ...
bunu hakkı ile izleyebilmemiz için abd'de imax sinemaları yenileniyor. 3D boyut olarak hazırlanıyor ...
filmin 24 dakikalık bir bölümü armsterdam cinema expo'da basın mensuplarına gösterilmiş,dünyanın 4 bi yanında gelen basın mensupları bu 24 dakikalık bölümü inanılmaz ve gayet etkileyici bulmuş !
Fragman ;
http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ
film bu ayın 18 inde vizyonda ...
____
bu film i uzun zamandır bekliyorum nası olcak çok merak ediyorum ...
hayatım boyunca 1991 ! yılında çekilen " Terminator 2 " den daha iyi film izlemedim ...
zaten o film konusu görsel efekleri sinema tarihinde bir dönüm noktasıydı .. umarım James bu film de de eski formunu korumuş olur ...