Arkadaşlar sizce her koşullarda hangi yağ daha iyidir edge mi yoksa motul mü ?
Printable View
Arkadaşlar sizce her koşullarda hangi yağ daha iyidir edge mi yoksa motul mü ?
çok net MOTUL... (benim fikrim)
motulun içinde castrole göre daha az katkı var (viskozite aralığından dolayı) ama
aracın daha yeniyse, yüklüde değilse bence motulun aracının kullanma kılavuzunda tavsiye edilen viskozite aralığındaki ürününü kullanman en iyisi. Zaten profilindeki bütün arabalar için dünya genelinde her setupta kullanılması gereken yağ genel olarak bellidir biraz yabancı forumlara bakabilirsin. Ha ben olsam MOTUL alırım ya da royal purple :D
motul 15-50 ken block vs kullanıyo diyolar :) 10-60 da edge ii bi yağ ama
arkadaşlar bence mobil 1 10w60 yağ basıncı düşmüyor içindeki katkı maddeleri tamamen farklı bostancı sanayi sitesinde coğu wrx ve sti 10w60 kullanılıyor ve sıkıntı yok
sanayide castrol'un sahtelerinin çok olduğu yönünde bir laf dolaşıyor. pazar kontrolü yapmadığı için sahteleri çokmuş. var mı böyle birşey?
castrol kendi üretmez başkalarına yaptırır biliyorum da olay o değil.
Bunun ölçülebilir bir değeri yok ki arkadaşlar. Onu koysan yada ötekini farkını nasıl anlayacaksın? Mühendislikte sayı vardır sonuç vardır...
Castrol - Bp
british petrolium kendisi üretir tamamen yaglarını kimseye ürettirmez
benim tavsiyem
Devirli makinalarda 10-60 edge
Yeni tip M makinalarda 10-60 edge
eski tip M makinalarda castrol TWS
eski BMW moellerinde E30 - E36 3.25 vs vs Mobil 15-50 full sentetik (ses keser)
sürekli pistte time triale katılan veyahut evinden dışarı cıktıgı zaman sürekli tapa ga hiç ayagını gazdan cekmeden giden varsa onlarda motul kullansın
ben hulk ta Edge 10-60 kullanıyorum
şöle bir ölçü olabilir bazı otomobiller yag secer mesela yag eksiltebilir duman atabilir silindir kapagından ses gelebilir rocker arm lar tıktı yapabilir yada iticiler yag basıncı daha düşük yada daha yüksek olabilir yag ısısı düşebilir yada yükselebilir
bunlar yaglardan yaga farklılık gösterir
ama kimse yag degişltirdim şöle hissettim diyemez ki
USA de testleri var mesela adamlar 0-30 koyuyolar hp alıolar aa devir dönen makinada okadar ince yag nekadar saglıklı olur ben o riske girmem
birde o videolar genelde yag firması reklamı gibi oldugundan videolarada güvenmem
sürekli kullandıgımız yag belli testini zaten kendi arabalarımzda bu yaşımıza kadar yaptık tecrübe edindik en baştan amerikayı keşfe gerek varmı
bence yok
arkadaşlar ben de aynen söyledikleriniz gibi yağın bu kadar büyük bir etki yapamıyacağı fikrinde olan kişilerdendim, hatta bir videoda yağ ile 10-20 beygir alındığı gösteriyordu ve kesinlikle yalan olduğunu düşünüyordum ancak sadece kendi arabamda değil, 2-3 arabada fark görünce kesinlikle bu işte bi iş olduğunu düşünür hale geldim. aşağıdaki diğer yağ tercih konusunda yazmıştım zaten ne tür farklar gördüğümü de, (ayrıca U rs de belki de motul kullandığı için en iyi stock :D:D)
http://www.techturkey.com/forum/show...ighlight=hangi
ben shell 10-60 koydum castrol 10-60 koydum.
hiç bişi anlayamadım
psikolojik :)
yag degişmi ie nasıl güç alınır sence ?
her motorda sürtünmeyi azaltırsan güç alırsın bu yüzden de motor silk gibi yüzey kaplayıcı ürünler iş yapar lar
fakat sürtünmeyi en aza zaten bütün markalar indiriyor şu anda yag teknolojisi cok ilerde
ama farklı marka aynı kalınlıkta yag kullanarak güç aklıyorum dersen psikolojik derim :)