2007 model 1.6 tdci aracim var performans icin ne yapabilirim? chip tavsiye ettiler fakat sağlıklı olurmu? daha önce arabasına yaptıran var mı ?
Printable View
2007 model 1.6 tdci aracim var performans icin ne yapabilirim? chip tavsiye ettiler fakat sağlıklı olurmu? daha önce arabasına yaptıran var mı ?
Çok focusa chip uygulama imkanım oldu. gercekten iyi bi tepki veriyor. yakıt tüketimi de düşüyor..
Ne kadar güç alabilirim
30 hp 60 nm
önce kendinizi tanıtsaydınız keşke, ayrıca forumda arama yapabilirsiniz birçok konu var bu şekilde ;)
sorunuza gelince overboost ile 140hp ve 320nm oluyor sanırım.
kusura bakmayin haklısınız aslında bayadir üyeyim, takip edebildiğim kadariyla ediyorum. aracımı yeni aldim performanstan cok fazla memnun değilim açıkcasi bu yüzden bir konu açayim dedim. 140hp gerçekten guzel bir güç en azindan benim için :) chip haricinde dizellerde egsoz sistemi yararli oluyormu?
çok şukela makineler
zaten iyi yürüyor araç 240nm tork 109hp ile
ama gerçekten yürüsün diyorsanız
305-310 torklarda 135-140 hp ile çok güzel tork canavarı haline gelebiliyorlar
kat iptali + egr iptali + düz boru için sizi yönlendireceklerdir bu işlemler sırasında
sadece hava filtresi içinde atıp tutan sanayici ağızda 10hp veren yerler olabilir ; ama oradan alınacak rahatlığın komik olduğunu söyleyen yer sizin işinizi yapan asıl yerdir :)
Benim aracımda aynı motor var partikül filtresiz olanı,
mehmet gazihanın yazılımı var
buna ek olarak 60mm downpipe, 60mm testpipe ve sona kadar 60mm düz boru var. Son olarakta 60mm girişli ve 100mm çıkışlı otto var.
Gidişinden çok memnunum 17" tesisat ve bov olmasına rağmen iyi yürüyor şimdilik :)
tahmini güç ise 1,5 barda 320 ve 330nm arasında. (en azından boost saati 1,5 gösteriyor:D)
kafama takılan asıl olay hava filtresi olayı. Çok dolambaçlı bir filtre sistemi var o sistemi değiştirmeyi düşünüyorum jsv'nin kıvrak boruları ile direk hava vermeyi düşünüyorum KN kutu içi ile destekleyerek. Ayrıca bir türlü kısmet olmayan EGR sistemini de iptal edicem işallah az sonra :D
chip en iyi işlem bence yakıttanda tasarruf ediyor sanırım
bu konuyu mehmet gazihana danışabilirsin arkadaşım. dizeller üzerinde gerçekten çok bilgili. custom yazılım, egr iptali ve egzos ile 40-42 hp alınabilir diye düşünüyorum.
Focus Chip'li Çok İyi Yürür Mondeo Gibi Maaşallah :D
istersen bende modül var ingiliz malı tak yürü cinsinden 140 150 arası bg sadece kutu
ici filtre vardı bu gücleri aldım 1 den 9 kadar secenek tornavidayla kendin ayarlıyorsun:)
chipli focus mu 307 yi tokatlayacak :)