Spor Helezonlardan sonra gelen ses ?
Cuma günü aracıma H&R'ın 3.5 cm'lik yaylarını taktırdım.Gayet de güzel düştü araç 1.8 olduğu için ağırlığından ötürü diğerlerine nazaran hafifçe fazla düştü tabi :) Her neyse ; benim normal yaylar varken de ön sol kasislere girince yani esneyince araba gacır gucur ötüyordu tabir-i caizse eski yıpranmış yatak döşek gıcırtıları olur ya öyle :D Sürekli götürdüğüm ustam ön viraj denge çubuğundan kaynaklandığını belirtti ve yağ sıkıp sesi kesiyorduk sonra yavaş yavaş tekrar başlıyordu. H&R'ları takarken tekrar yağlayalım orayı dedik ki yine o gıcırtı gitsin.Ses gitti ama kasislerde yine çok çok hafif duyuyorum o gıcırtı sesini yine.
Şimdi sol önden "luk luk" tarzı ses geliyor bişeyler vuruyor sanki.Ama kasislerden geçerken falan da değil , düz yolda arabayı kendi haline bıraktığımda geliyor o ses veya gaz verdiğimde falan.
İstanbul'a döndüğümden araç başında da değilim , şu an yine servise çekilmiş sökülmüş amortisör ve yaylar , usta yaylar kısa geldiğinden amortisörde boşluk kalıyor ondan vurup ses yapıyor falan demiş.Bu arada yaylara hortum da var.
Şimdi sorum , yayların kısa gelmesi diye birşey olabilir mi ? Öyle bir şey olsa sağ taraftan da gelmez mi ? Bence başka bir problem var bu işte ama fikir üretemedim :(
Nedendir bu ses acaba ve ciddi bir sorun , risk teşkil eder mi ?