Atmosverik beslemede iat 72-75 derece seviyelerinde olmasının performansa etksi tahminen % kaç olabilir?
normal şartlarda çalışma sıcaklığı nedir? ben 35-40 diye bilyorum?
Printable View
Atmosverik beslemede iat 72-75 derece seviyelerinde olmasının performansa etksi tahminen % kaç olabilir?
normal şartlarda çalışma sıcaklığı nedir? ben 35-40 diye bilyorum?
normal şartlar diye birşey olabilirmi ?
IAT = intake air temperature
kışın daha soğuk ,yazın daha sıcak ,açık hava filtresi varsa motor sıcaklığını çekiyor mu ? ne bileyim dolu etken var ,ne kadar düşükse o kadar iyi .
75 derece senin araba için cehennem gibi kalır, bir hata olmasın ?
35 -40 güzel valla rolantide 50 derece bende şehir içinde 60-65 oluyor gazlarken uzunyolda ölçer söylerim
ben -14 okutuyorum gayet ıyı:D
maşşallah nsı oluyor o iş.
Alican'a yaptığım cai ile hava 22 derece iken tempolu sürüşte motora 29-30 derece hava giriyordu, ecu'dan okuyorduk..
tabi trafiğe girince 40 45'lere kadar yükseliyor..
72-75 derece demek turbon var intercoolerın yok gibi bişey demek :)
sen iat nin ne olduğunumu anlamadın bilmiyorumki,
senin istediğin şekilde bir genelleme veya formülüze yapılamaz, ortalaması alınamaz.
ait ne kadar çekilen hava sıcaklığına yakınsa o kadar iyi, dış hava 20 derece iat 21 derece ! süper .. giren hava=20 iat=70 derece , 50 derece nerede ısınıyor bu hava ? performans çok kötü etkilenir, rötarda kalınacağı için fazla benzin yakılır, kalkışta performans kaybı olur .
hava 20 derecedir ama motora girene kadar ısınıyordur, sende daha çok ısınıyor , başkasında daha az olabilir .
Uygulanan cold air intake yapısına göre değişir ,hava nereden çekiliyor nereden giriyor değişir, aracın orjinal hava giriş boru kalitelerine göre değişir , motorun kendi çalışma sıcaklığının verdiği dış ısı bile onu etkiler .
üstelik hava kaput altından çekiliyor demişsin ,
o yanlış, düzelt onu .
Yol alırken IAT fena değildir ama kırmızı ışıkta sadece 1 dakika bekle IAT 80 derecelere kadar geliyordur ne yetmişi..
üstad ortalama dedim diye formule dökme hemen.
diğer arkadaşların dediği gbi misal:
"Alican'a yaptığım cai ile hava 22 derece iken tempolu sürüşte motora 29-30 derece hava giriyordu, ecu'dan okuyorduk"
demiş. sizin değerleri merak ettm.
bende 70 olması performansı etkiliyor evt. kutu içi gerekli olan demri bulamadığım için bağlantıyı yapamadım henüz.aynı zamanda rolanti motoru da havayı radyatörün hemen ardından alıyor.bunları öndeki porttan alıcam.
bu intake deil de piston ustunden suyun sıcaklıgı olmasın 75 derece?
Hayır direk intake sıcaklığı.
bende merak ettim simdi bakmam lazım cai nekadar işe yarıyo tamponda benmki
benimk, henüz tampona ulaşamadı :)
IAT yaniltmak motor kirmaya davat cikarmaktir, sakin direnc mirenc veya piyasada satilan uyduruk cipler ile iat verisini yaniltmayin. O compensation ecu de motoru korumak icin var, yaniltmak yerine hakkaten gercek sicakligi dusurmeye calisin.
Atmosferik bir arabada eger bir sikinti yoksa bence iat nin dis ortam sicakligi hadi olsun olsun maksimum OS +10 derece olmasi lazim. Sonuc olarak havayi ekstra isitan bir kompresor vs yok.
yanıltmak fln yok zaten. ben doğru kalibre ettim ve gerçek değer o 70 lerde. bakalım dışarıdan hava çekince ne olacak.