teyp tamiri ile ilgili (önemli)
arkadaşlar bi senedir evde yatan taybimi bugün taktım araca.Eski c3 ümde kullanıyodum , birden bi problem oluşturdu , açılmadı ve çıkarmıştım araçtan.JVC nin lhx 502 modeli , dokunmatik animasyonlu ekran , istenen renge ince ayarlı bi şekilde ton ton ayarlanabilen ekran ışığı olan bi teyp , altın kaplama amfi girişi var demişlerdi , bide diğer ana üniteler amfiye 3volt verirken bu 5 volt besleyebiliyomuş.Ne kadar doğru bilmiyorum ama en önemliside çok severek aldım ve severek kullanıyodum.
Şimdi de monte ettik araca , birazda içeri yerleştirdik ve konsolla sıfır oldu , dışa çıkık olmayınca orjinal gibi durdu siyah teyp siyah konsolda.
Patlak olduğunu düşündüğüm bütün hoparlörlerimin aslında kalitesiz orjinal kasetçalardan dolayı kötü ses verdiğini tekrardan farkettirip mutlu etti hatta beni:D
Ama bi problem var , Bazen sorunsuz çalışan teyp bazen açma kapamaya defalarca basmamıza ramen tepkisiz kalıyo.Çalışıyokan birden gidebiliyo.O esnada sadece power ışığı yanıyor ama hiçbi ses vss yok , ekran temassızlığı değil yani.Reset falan fayda etmiyo.Kanalları , ekolayzer ayarını bazen hafızada tutarken bazen tutmuyo.(montaj hatası sözkonusu değil , profesyonel biri yaptı montajı)Ama düzgün çalıştığı zaman ekranda tuşlarda cd çalarda veya başka biyerde herhangi bi sorun yok.
Şimdi sizden ricam , bu teybin sorununun gerek beyinden gerek başka bişeyden kaynaklandığını tespit edebilecek ve tamir edebilecek ; bu bozulmuş diye kestirip atmadan elektronik olarak tamirini yapacak -montajda iyi değil , tamir konusunda başarılı- bi yer , bi usta tavsiyeniz varmı?Niye uğraşıyosun kaldır başka bişey al diyebilirsiniz ama gerçektende sevdiğim ve kullanımı keyif veren bi cihaz.Nere yapar sizce?(İkinci sahibiyim , bundan önce tamir gördümü bilmiyorum ama kafayı biz bikaçdefa açtık ses butonunu değiştirmek için.)
http://www.ak1ra.com/audi/Pix/SintoCd/KD-LHX502_01.jpg
(temsili resim)