"XADO" hakkında bilgisi olan?
Onno Usta'nın bir yazısında şans eseri gördüm.İlgimi çekti.Kullanan arkadaş varsa tecrübelerini paylaşırsa sevirim.Ayrıca nereden temin edebiliriz? Ebay'de ortalama 50usd fiyatı var.
Onno Usta'nın dergideki yazısını da paylaşayım;
"Benim geçen sayılarda bahsettiğim ve 1 yıldır test ettiğimiz "xado" adındaki ürün; motorların aşınmalarını gidererek koruma özelliklerine sahip.Ukrayna kökenli olan ve yeni bir doğal kimyasal yapıya sahip olan "xado", öncelikle silindirlerde bulunan kompresör kaçaklarını düşürerek aracın eski gücüne kavuşmasını sağlarken bir yandan da doğal olarak yakıt tüketimini de azaltıyor. Ürün sorunlu olan motorlarda 3 - 400 km.lik periyotta minik 3 ünitenin belirli süreçlerde motor yağına katılması ile uygulanıyor ve maksimum 1000km.de sonuç alınmış oluyor.Bu ürün uygulama sonrasında ise 100,000km.de bir daha uygulama gerektirmiyor.Ürün özellikle aşınabilen her türlü madeni yüzeyler için üretilmiş durumda.Bilhassa otomobillerde motor aktarma organları gibi bir çok bölge için özel modelleri var.Çok yakın bir gelecekte de xxxx dergisi aracılığı ile birebir test edip aşamalarını da yayınlayacağız.Aracının motorunda sorunu olmayanlarda bile sadece bir minik tüp motor yağına eklenmek sureti ile de koruma görevi görmekte."
Cermet teknolojisini tüm dünya kullanıyor
Alıntı:
evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
katkılar için "mevcut yağın kimyasal yapısını bozuyor" ortak düşüncesi hakim iken bu tarz ürünlere itibar etmemeyi tercih ediyorum.
bu bir yağ katkısı değildir . Xado ıs not an oıl addıtıve. Bu kuzey denizinde çıkarılan bir çeşit petrol türüdür içinde metal falan yoktur her yağ ve yakıtla uygun çalışır. Yaptığı şey ise sürtünmeyle ısınan atomların metal yüzeylere yapışarak orada seramik metal denilen cermet bir tabaka oluşturarak dolgu yapmaktadır.kompresyon aranını arttırıp yakıtın tam yakılmasını sağlar. Kayganlaşmayı arttırır. Bor gibi karterin içinde birikinti yapmaz. Jel kıvamındadır . Bor gibi kullanmadan önce çalkalamanıza gerek yoktur. Zaten 9 gr bir tüpü . Toplam da 27 gr yani 3 tüp uygulanmaktadır. Yağ kanallarında sürtünme olmadığından herhangi bir dolgu ve tıkanma söz konusu değildir.