1.6 Turbo vs 1.9 CDTI vs 1.4 TSI vs 2.0 Vtec vs 2.0 TDI
Beyler benim beynim sulandı artık işin içinden çıkamadım :p
Durum şu arabayı sattık yeni araç bakınıyom. Bütçe max 40 bin TL Ama 40 bin TL yi anca araç çok içime sinerse verecem. siz 35 bin TL gibi düşünün.
kafamdaki arabalar
1.) 1.6 GTC Turbo 34-35 bin TL civarına 2008 model 30 bin km civarı bulunabiliyor. Tek tük cizik vs
2.) Gene Astra GTC 1.9 CDTI 2005 model var bitane ( vergiden yırtmış :p ) 65 bin km civarı 36000 TL civarı gene ufak tefek cizikler olabilir kazası yok
3.) Bir kaç tane 1.4 TSI 140 lık veya 170 lık baktım fiyatlar GT de40bin TL civarı 140 lıklarda 35 civarı temizleri
4.) Alternatif olarak 4 kapı ( Aile baskısını azaltmak adına ::) ) bravo 1.6 mjet 36 bin TL civarı belki Focus titanium ama hiç içim ısınamıyor sattıgım arba zaten bu araçlardan hızlıydı :rolleyes:
5.) Fantezi yapıp Audi A3 bol km lı 2.0 TDI mı diyorum kendı kendıme sonra vazgeçiyorum 40bin TL civarı ve vergisi yüksek
6.) Veeee en sonunda yeter ulan diyim bi EP3 mü alsam diyorum patlakta olsa çatlakta ama habire rolling modunda olmadığımdan tam içime sındıremıyorum.
Aslında dizele bir adım daha yakınım , giderli olması içinde ya 1.9 ya 2.0 almak lazım yaklaşık 1400 kg civarı yazılm felan 200 bg max güç olur ama performasn /maliyet gayet tatmin edici olur Astrada ama neredeyse 6 senedir aynı kasa ve opele olan bi soğukluk var .
Sizin önereceğiniz bişey varsa onada açığım. Para hazır karar vermek kaldı.
Şimdieden teşekkürler...
Not : senede 13bin km geziyom dizel benzın çizgisi arasındayım tam olarak. Satarkende elimde patlamasın ama Çok güzel bişe olursa satmayadabilirim bi 5 yıl O yuzden modelli olmasıda bu açıdan avantaj.