Aurisi yere daha iyi tutundurmak?
Sene başında Tostos u aldığımdan beri Tech Turkey i ve başka forumları takip ediyorum araştırıyorum. Ama gördüm ki en doğru cevapları burada bulabileceğim.
52binde 2007 model bir auris aldım yıl başında çok araştırarak ve öğrenerek. Sorunsuzluğu ile beni çok çok tatmin ediyor.
Yol tutuşu ne kadar iyi olsa da zaman zaman kafadan kaydığını hissediyorum arabanın. Üstünde kendi orjinal 16" jantları ve 205 R16 55 lastikleri var.
Lastikler daha çok yeni olduğu için jant lastik için en azından bu kışın geçmesini bekleyeceğim. Fakat ilk etapta alacağım helezonları doğru seçebilmek adına aşağıdaki modellerden birinin 17 5*114.3 olanını almaya karar verdim...
OZ Crona
Enkei Rp03
Lenso D01
Şimdi en azından orjinal amortisörlerim ile sorun yaşayana kadar amortisörlerimi değiştimeyi düşünmüyorum yada ihtiyaç duyana kadar.
H&R için daha sert, Eibach için daha konforlu deniyor. Ama Eibach Sportline ile H&R gibi olur deniyor. Arabaya en fazla 4 kişi oda 5000km dir belki 5 defa ya binmiştir ya binmemiştir. sadece kendim kullandığım için konfor sıkıntısı yok.
Benim hedefimde şu var;
Eibach Sportline helezonları alıp yeni yılın ilk aylarında uygun (araca uygun) bulduğum amortisörler ile desteklemek. Ama bu amortisörler hangisi olmalı neye göre seçmeliyim.
Yada H&R veya Eibach Pro Kit helezonları tercih edip ilerde coilover a geçmek.
Bu arada kule gergisi aramasına başladım bile..
Şimdi sormak istediğim şu;
Auris aracı olup da bu helezonları deneyen yada çevresinde denemiş biri olan arkadaşların yorumları nelerdir?
Sportline Helezonları amortisör alana kadar tek kullanmak anlatıldığı kadar sorun yaşatırmı? Yol tutuş açısından. Aurisler sonuçta çok yüksek araçlar kolay kolay altının vuracağını sanmıyorum ama 17" jantlarıda sürtmez herhalde...
Bu arada bütün şartlarda jantlar en sonda 17" ve aynı lastik seçimi ile kullanılacak.
H&R Helezonlar ile 17" jantlar mı yoksa Pro Kit ve 17" jantlar mı?
Sportline helezonlar amortisör ve 17" jantlar mı daha iyi yol tutuş sağlayacaktır.