-
remap vs piggyback ???
2004 opel meriva'ya yakında mantzel emme manifoldu yapıcam buna yazılımsız fazla bir güç alamayacağımı söylediler ve araç fakire düşücek :)
şuan aklımda remap ve piggyback üniteler var :) bnm için piggyback almak daha iyi hem bütce hemde ayarlarımı kendim yapdıkdan sonra daha zevk vereceği için :)
fakat aklıma birkaç soru takıldı onları sorayım dedim :)
1) remap şartmıdır piggyback ünite için
2) remap ile mi daha çok güç alırız yoksa piggyback ile mi
3) piggyback ünitede rolling ve drag yapacağım zaman mod olarak ayarlayabilirmiyim yani denemelerde kullanacağım mod ve günlük kullanacağım mod olarak ayar yapabilirmiyim :)
son olarak piggyback ünite olarak afc neo ve safc2 düşünüyorum max limit 300 civarı remap için şuan para yok temiz kullanılmış bir piggyback alıcam eğer remap ile arasında dağlar kadar fark yoksa :)
-
Piggyback unitelerde beyne giden sinyalleri degistirip beyni yaniltarak istediginiz ayarlari yakalamaya calisirsiniz. Remap ise beynin tekrardan yazilmasidir. Remap hem daha detayli ayar yapmaniza olanak saglar hemde daha guvenli ve sagliklidir.
-
güç olarak çok fark edermi :)
-
Sizin aracınız bence cokda gerek yok.Bosuna tesisatı bozulacak.Ülkemizde bircok chiptuning sektorunde calısan insan var sizin icin en uygununu ile iletişime gecip derdinizi anlatırsanız büyük olcude amacınıza ulasırsınız :):)
-
Diğer konuya yazdım buraya da yazayım. Arabanız fakire falan düşmez. O konuda hatalısınız. Sonuçta fazla hava girdiği zaman ECU nuz bunu algılayacak ve önce STFT ile sonra da LTFT ile benzini arttıracaktır. Yani arabanız fakir falan kalmaz. Bu süreç maksimum 150-200 km falan alır.
Eğer illede bir müdahale yapacağım diyorsanız remap yapın..
-
Peki,
ECU suna obd den yazılamayan bir araç için fikirler ne yönde merak ettim :) piggybackten kasdım afc filan deil haltech vs gibi markaların uniteleri.
-
Obd uzeri degilde tezgahda okunan ecularda cogunlukda yokeger hıcbırı olmuyor ıse zaten buna dahil araclar azdır.Bana göre bırcok standalone ecu marka gözetmeksizn farklı araclara baglanabilir.Sonucda ıcten yanmalı motor :):) Orjın ecu ile calısır tek calısır vsvs diye gider.
-
remap'dan ziyade asıl istediğim piggyback bir ünite ile drag rolling gibi araçda güç istediğim zaman mod ayarı yapabilmem olucak :)
yani bazı araçlarda olan sport tuşu nun yaptığı işi yapıcak :)
günlük kullanım ve sport kullanım olarak 2 seçenek istiyorum :) remap sırasında bunu yapabilirmiyiz yoksa güç için remap yapıp daha sonra mod için piggyback bir ünitemi almamız gerekiyor :)
-
aracına yapılabilecek en iyi şey, uzerindekilere uygun bir remaptir.. piggyback hiçbizaman orjinal beyin gibi olamaz ve bircok seye de mudahale edemez. Aracını drag ve gunluk kullanım gibi ayırmana gerek yok cunku aracında extreme modifiyeler yok. uygun bir remap herzaman için en iyi performans ve uzun ömrü sunar. bahsettigin seyler fantaziden ileriye gitmez...
-
avans değerlerine müdahale edemezmiyiz piggyback üniteler ile :)
-
kimisiyle edebilirsin kimisiyle edemezsin.. Devir kesiciye mudahale edemezsin.. Powerbox sonrası üst devirler cok canlandıgı için kesiciyi azda olsa ileri almak cok buyuk artı saglıyo denemelerde..
-
bize yine remap yolu gözükdü desenize :)
bilgiler için teşekkürler :) para biriktirmeye devam :D