Merhaba,
Eski sahipleri tarafından daha önce işlem görmüş, eski haline getirilmiş sonradan yeniden birşeyler yapılmaya çalışılmış arabamı baştan aşağı yenilemeye karar vermiştim ve aracın dışındaki sorunlar giderildi, tamponlar vs. değiştirmeyi, gövde parçalarından hasar görmüş olanları değiştirmeyi planlıyordum ve bunlar bitti. Dış boyasından önce motorun montajı yapılmasını önerdiler ve gayet mantıklı geldi.
Dün aracı garajıma çektik, kaputun altı tamamen boş. Elimde D16 var, bunu B18C (R değil) ile değiştirmek istiyorum. Bulunduğum yerde modifiyeleri işletme zorunluluğu olmadığı için değiştireceğim motor 4 silindir olduğu sürece sıkıntı yok.
B18C yanlış bilgi edinmediysem yaklaşık 180bg'lik güce sahip P72 beyin isteyen bir motor. Bu motoru D16 yerine konumlandırabilmek için ön ve arka kısmına bir kol daha eklemem gerekiyor.
Bunlar dışında P72 kullanabilmem için P28 soketlerini P72'ye çevirici bir aparat kullanmam gerekiyor.
Bildiklerim bunlar. Bunların dışında duyduğum ama emin olmadığım konular var. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
Teşekkürler.