-
Yağ Yakma Sorunu
Bir arkadaşım iki ay önce 60.000 km de nissan almera tekna aldı, 1.6 lpg li, araç 600 km de 2,5 - 3 litre yağı yakıyor, bulunduğu yer küçük bir kasaba olduğu için anlayanda yok, bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim, neden böle bir sorun olabilir, şimdiden teşekkürler
-
kesınlık segman vs piston sorunu vardır. mekanık işlem gerekmektedir.
-
sekman falanmı yakmıştır yani,
-
segmanlar bitmiş artık, kac bınde arac? hararet vs gördümü hiç ? ve su an inanılmaz cok duman atıyodur aynı zamanda.
-
olsun olsunda şu an 70 bin olsun, ama dumandan bahsetmedi hiç?
-
bi ustaya gösterin derim.
-
Yağı nasıl eksilttiği önemli aslında Duman veya kaçak var mı?
Uzak ihtimal ama soğutma suyunda yağ var mı?
-
soğutma suyuna karışma yok,
-
Yağı akıtıyor olmasın ? Isınan yağ incelir incelince tabiri caiz ise musluk gibi akabilir :) Ama tabi durduğu yerde damlatma sorunuda olur bu durumda.
Umarım ağır bir durum yoktur geçmiş olsun şimdiden.
-
600 Km'de 2,5 - 3 Litra yağ eksiltmesi ciddi sorun...
Sulhi abinin de dediği gibi... Mekanik işlem şart..
Bi açıp bakın ne var ne yok içerde
-
aracı görmeden burdan yorum yapmak zor kaçak olabilir ... duman konusunu ögrenince daha net bilgi verilebilir :) iyi akşamlar
-
lpg li toyota kullandım 3000 km de 1 litre yağ tamamlıyorduk ama 600 km de 3 litre çok fazla tahminimce biryerde kaçak var o kadar yağ eksilten bir motorun teklemeden yürümesi imkansız.geçmiş olsun.
-
5000-6000 km de 1 litre normal değerlerdir
Bu araçta akıntı vardır gibi geldi
600 KM de 3 litre yağ çok aşırı fazla
En kötü ihtimal segman yiycek motor
-
araç hareret gorduyse segmanlar pıstona ısıdan otürü yapısmıs olabılır. bu nedenlede segmanların arkalarından yag kacagı olabılır. eınsallah bı segman atarak kurtarırsınız aracı...
-
600km de 3 lt yağ yakan bir aracın normal çalışması ve duman atmaması zor gibi geliyor bana
eğer bi sıkıntı yoksa biryerde kaçak olma ihtimali çok daha yüksek diye düşünüyorum
-
lpg segmanlara zara verıyor cabuk asındırıyor hatta yanmadan dolayı segmanlarda ufak ufak delıkler acılıyor bu yuzden lpg karsıyım :)
-
bu kadar yuksek tuketim banada kacak ihtimalini dusundurdu
-
segman gibi duruyor, subap lastikleri sertleşmiş de olabilir ayrıca.ama 3 lt büyük bir değer :s
-
evet arkadaşlar cvplar için tşk ederim, bolca duman varmış, aracı kullanamıyo arkadaş evin önünde yatıyo araç, maddi açıdan rahatlayınca açtırıp sekmanlara baktıracak.