Arkadaşlar bu yaz sıcaklarında her fırsatta üşenmeden lütfen kapımızın, camımızın, sokağımızın önüne sağına soluna mümkün olduğunca her gün 1 kap su koyalım. Önümüzdeki aşırı sıcak günlerde 1 kap su 1 hayat kurtarabilir...
Printable View
Arkadaşlar bu yaz sıcaklarında her fırsatta üşenmeden lütfen kapımızın, camımızın, sokağımızın önüne sağına soluna mümkün olduğunca her gün 1 kap su koyalım. Önümüzdeki aşırı sıcak günlerde 1 kap su 1 hayat kurtarabilir...
bende elimden geldiğince yiyecek bırakmaya çalışıyorum sokak hayvanları için bu sıcaklarda su bulamıyor zavallılar duyarlı olalım hakkaten bir kap su koyalım üşenmeden
çok guzel bir mesaj olmuş hepimize keşke herkes bu şekilde düşünübilse..
elimizden geldiği kadarıyla ailecek sokak hayvanlarını besliyoruz..dahada özen göstermek gerekli bu sıcaklarda..
herkes yedigi yogurdun kabını çöp atmak yerine içine su koyup bir agacın dibine bıraksın 10 numara olur ;)
Arkadaşlar bugun esenyurt sanayıye gıttık bır hayvanın durumuna cok uzuldum. sol eli kırılmış sallanıyor resmen çok kötü durumdaydı. oguzhanın vosvosla olduğumuz ıcın veterınere goturemedık. sızden rıcam yakınlarda olan aracı uygun olan bırı yardım edebılırse cok sevaba gırmıs oluruz. avcılar veterınerlık fakultesıne cok yakın orda ucretsız bakım yapılıyor oraya goturebılırız yardım edebılcek hayırsever bırısı varsa cok sevınırım.
Geçen gün bahçeyi sulamıştım...Eve cıkıp balkonda sıgara keyfi yaparken gözüm ilişti...
Serçe yaprakta biriken suyu içmeye çalışıyordu... O günden beri eksiltmem...
Bahçenin bir kaç köşesinde hatta yatak odamdaki camın dibine kadar bir kabı suyla doldururum...
Bence de ihmal etmeyelim...
ben yaz kış evimin öünde ki sokak köpeklerini beslerim şuan evin önünde 3 tane köpek var sağolsunlar evin önünü sahiplendiler :)
ve bu konu ne yazıkki egolarını tatmin etmek için araçlarını deneyenlerin habire video paylaştığı konular kadar ilgi görmüyor. üzücü
artık bende bırakacağım. güzel konu teşekkürler...
Aynen :) Öyle sahipleniyorlar ki... Zamanında kangal kırması sokak köpeğine bakıyordum...
Annemler komşuya öteye beriye hatta 700 m mesafesi olan dolmuş duraklarına gidene kadar bile yanlarında eşlik eder eve geri dönerdi...
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/8/505.jpg
Malesef 2 sene önce öldü..
2 kap koyun..Eski sevgiliniz geri dönebilir...
Mahallede köpek iyidir gece hırsızlara karşı önlem olur.
Hem de çok insani bir davranış. Düşünce için tebrik ederim.
yaw bizim akçay daki evin önünde 4-5 yıldır duran bi köpek vardı, babam sürekli yemek su verirdi, hatta babamın dibinden ayrılmaz onla gezerdi, ve ben her gidişimde önce beni tanımaz havlar sonra boynunu büküp aptal aptal bakardı, hayvancık son gidişimde duydumki hastalanmış veteriner almış barınağa götürmüş, babamda çok üzüldüğü için aldım babamı gittik barınağa ara bakalım ara yok hayvan, büyük ihtimal bizim köpek sizlere ömür, üzülüyo insan, kimisi insanlardan bile dost olabiliyo... sonuçta onlardakide can...
Forumlarda da hayvan dostlarımızı düşünenlerin olduğunu bilmek çok güzel teşekkürler hepinize arkadaşlar eksik olmayın : )
bende evde bayatlamış ekmekleri hafif ıslatıp pencerenin altındaki klima motorunun üstüne koyuyorum dakikasında bitiyor, böle giderse martılara takla atmayı da öğreticem :D:D
Onur1984 gerçekten çok güzel ve insancıl bir düşünce, kesinlikle katılıyorum.
Sadece su değil ekmek kırıntılarını da bırakın , ben ekmeklikte kalan kırıntıları hep cam önüne bırakırım. Ayrıca yediğiniz etlerin artıklarını da mutlaka değerlendirin. Sizin artık olarak gördüğünüz çoğu şey onlar için ziyafet demektir.
cok iyi olmus bu konu gercekten saolasın
ben elımden geldıgınce koyuyorum bı kaba su mahallede pek köpek yok ama baya kedi faydanalınyo ..
arkadaslar katiyen tavuk kemigi vermeyin hayvanlara
ayrica yemek bulabilirler su konusuna dikat etmek gerekiyor