200sx(s13) komple egzos sorunu
Aracımın egzos sistemi dahil her şey stock idi yanlız 1 ay kadar önce sırf denemek için komple bastan sona kadar düz boru yapıldı (orjinal ile aynı ölçüde) buraya kadar herşey iyi ve normal hatta yaptırdıgım boru egildiginde bazı yerlerı büklüm büklüm oldu ki olmaması gerek bişimiş neyse ona ragmen ben bukadar + yönde fark edecegını tahmın etmıyordum neyse devam...
bu gün egzosumu eski haline çevirdim çünkü uzun yol yapıcam 1 hafta sonra ve polıslerle bosu boşuna gergin dakikalar ve günler yaşamak istemiorum:D
orjınal egzos komple oldugu gibi alındı ve duzgunce kaynak yapıldı yanliz ben son susturucum olan otto ya baglanmadan(axle-back olmadan yani) bir dinlemek istedim düşüncem ''eger ses cıkarmıcaksa otto yu alıp cıkartıp atmak''tı denedik ve gayett de sessiz oldu otto çıktı ve yerine düz bir parça boru konuldu son susturucu yerine o oldu yani :) neyse durum bu şimdi soruna gelelim:D
Sorun1: yüklendiğimde (ilk kalkış anında kaymaya basladıgımda :) ) tam ayaklarımın altından sanki biri tekmeliyor gibi bir şeyler oluyor(tatlı bir lak lak lak(kayma anında) ses geliyor ayaklarımın altından galiba alttakı susturucu biryere dokunuyor diye düşünüyorum fikri olan var mı? başka birşey olmuş olabilirmi
asıl sorun Sorun2:Yine aynı şekilde yüklendiğimde (ilk kalkış anında kaymaya basladıgımda :) :) ) egzos tan ince bir ses duyuyorum ama arkadan değil sanki önden veya ortadan geliyor gibi..daha devam edersem yüklenmeye o ses ıslık şekline dönüşüyor gibi oluyor(eskiden turbonun egzos basglantısından kacırıyordu contası degıstı o duzeldı ama ses benzıyor ters bişiler var..son susturucu yu ıptal ettiğim için ve boru ile devam ettiği için böyle bir şey olurmu yada gaz ın sıkışması gibi bir şey mumkun mu? (önceden son susturucu varken böyle bir şey yok tu gayet rahattı gibi)
off uzun oldu gibi ama insalla derdimi anlatabilmişimdir:soru: