Üniversite 2.öğretim hakkında bildikleriniz..
Herkese selam öncelikle..
Kız kardeşim LYS sınavına girdi, tercih yapmamız gerekiyor ve sizlere danışmak istediğim birtakım şeyler var, umarım yardımcı olabilirsiniz:)
Kardeşimin aldığı puan pek parlak değil dolayısıyla şehir dışına gidip ölesine bi bölüm okumaktansa Ankara'da sevdiği bir bölümde ikinci öğretim okumasını düşünüyoruz ..
Öncelikle bunun için nette baya bi araştırma yaptım ama yazılan şeyler hep genel şeyler ve çok değişkenlik gösteriyor..
O yüzden sormak istediğim Gazi ya da Ankara Üniversitelerinin "Kimya yada Biyoloji" bölümleri hakkında 2.öğretim ile ilgili bildikleriniz nelerdir? Ankara'daki diğer üniversitler için genel bilgilerde olabilir tabiki..
1) Harçların çok daha fazla olduğunu biliyorum
2) Bölümde %10 luk dilime girince birinci öğretim harcı ödendiği doğrumudur?
3) Asıl öğrenmek istediğim ders saatleri çok geç saatlere kadar sürüyormu? (Sabah yada gündüz olması işimize gelir).. Öle geceleri sabahlayım gündüzde uyuyayım gibi durumu yok
4) Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığında birinci öğretimlerle birleştiriliyormu? ( 2.öğretim harcının yatırılmasını kabul ederek)
5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur:rolleyes:
6) Bide açık kantin falan kalmıyormuş akşamları,buda doğrumudur
Bunlar ve bunun benzeri konularda yardımcı olursanız sevinirim