arkadaşlar bgn itibari ile aracımn kaporasını aldm ve 1-2 güne kdr satış vericem yanlız bi sorum olucak aracm babmn üstüne fakat 3 ay bdrumda bana ordan vekalet verebilirmi?
Printable View
arkadaşlar bgn itibari ile aracımn kaporasını aldm ve 1-2 güne kdr satış vericem yanlız bi sorum olucak aracm babmn üstüne fakat 3 ay bdrumda bana ordan vekalet verebilirmi?
kimliğinizin fotokopisini fakslayın ordan noter aracalığı ile verilebiliyor diye biliyorum
Verebilir tabii.ben İstanbul da herhangi bır noterde hazırlatiyorum velaletnameyi.memlekete gönderiyorum.eğer çok acilse memleketteki notere Fax çekiyorum.karsı taraftaki noter,benim velaletnameyi hazırlattığım notere telefon açıp teyid alıyor.satış yapılıyor.
2 Adette vesikalık lazım diye biliyorum bende vekaletle aldım satan kişinin vesikalığıda lazım dedi noter
benim burdan kimlik fotokopisi haricinde göndermem greken bişy varmı peki?
Kimlik fotokopisine bile gerek yok
En son araç satışı için 2 ay önce vekalet yaptırdım.vekaleti veren taraf bendim.benim kimlik fotokopimi aldılar.2adette vesikaligimi aldılar.vekalet verdigim kisinin kimlik bilgilerini verdim o kadar.
senin sadece tcn o yeterli..
babanın ise 2 fotograf ve ruhsat yada fotokopiis-nüfus cüz. ile noterden vekalet alabilir..
Bende ruhsat yoktu.yanlış hatırlamıyorsam ruhsatın seri nosunu bide sase numarasını plaka nosunu felan söylemiştim.
tşkler saolun
vekalet verecek kişiden 2 adet resim ve kimlik fotokopisi isteniyor. vekalet verilecek kişinin ise tc kimlik no yeterli oluyor