apple ios-android işletim sistemi karşılaştırması ve birazda android bilgisi:D
Benzin dizel karşılaştırması misali :D , birbirine paralel performansta işlemci ve ram olduğunu varsaydığımız bir adet android işletim sistemili telefonla bir iphone (misal 3gs ,,, veya 4) arasında performans , kullanım kolaylığı , donma vss , şekillendirilebilirlik açısından hangisini tercih edersiniz?Pek bilgim olmasada kısa sürede yayıldı ve gayet rabet görüyor diye biliyorum android.
Benim de bi android tabletim var (exper easypad) ama adam akıllı kurcalama fırsatım olmadı , internete girmek harici bişey yapmadım , program dahi yüklemedim.Rom yüklemeyi beceremeyince de öylece bıraktım ve bu haliyle de pek bişey vaadetmiyor bana.(ki kullanıp custom rom yükleyenler ;orj. yazılımla kullanıp kısa sürede satan biçok easypad kullanıcısını çok iyi anladıklarını söylüyorlar)Bende rom işine kafa yoracağım zamana kadar düşük beklentide öylece nette takılıyorum sadece.
Neyse konumuza gelelim , android geliştirilebilirlik açısından kullanıcının beklentisini karşılarmı?apple ın kendi yazılımına kıyasla artıları eksileri nelerdir?
Bu aralar piyasaya çıkan telefonların işlemci ve ram leri ne alemde?tabletim 1 ghz 512 ram olması lazım , hızlılığını yavaşlığını bilmem ama uyku modu sonrası aşırı şişiyor cihaz ,, yeniden başlatmak gerekiyor...Telefonlardada böyle bişey söz konusumu?
Dün arkadaşımda htc hero inceledim.Özellik açısından değil ama tasarım açısından keisnlikle aradığım telefon diyebilecğeim bi cihaz.Cidden çok hoşuma gitti ama işlemci ve ram olarak zayıf galiba.Kurcaladım bi ağırlığını falan görmedim ama bu performans kaybı olarak benim nerede karşıma çıkar?hero yu tavsşye edermisiniz?
ikinci elde 600 maxx700 e kadar androidler arasıdna hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?