omR35 Nickli Üyeden Alıntı
ben hala yanlış düşünüyorum, kusura bakmayın.
aracımla kaza yapıpta 'ulan bi de perte ayırmazlar sa:s' diye düşünerek bikaç parçasını da kendim kırmam.kendi aracını kıranı dökeni görürsem de sessiz kalmam.
ben beş sene sonra gidip kaskodan sizin düşüncenizle bedavadan verdiğim paramı geri almak için kasko yaptırmadım.
kasko denilen olayın zorunlu olmadığını hepimiz biliyoruz sanırım.
adamlar diyor ki ben senden yıllık belli bir ücret alırım kapının önünde tepesine saksı düşer, sel götürür,, öküzün biri vurur kaçar, veya istemeden kaza yaparsın sigorta seni haklı bulmaz hasarını karşılarım, hiçbir hasarın olmazsa da girdiğim riskten dolayı ödediğin bedel bana kar kalır.zaten kasko denilen bokun bunun haricinde birşey olduğunu düşünen insana tavsiyem kasko yaptırmasın.
kimse sana aracın yansanayi parçayla toplanacak diye birşey demiyor burda.konuyu neden başka yönlere çekiyorsun anlayamadım.açık açık 'sağını solunu parçala pert olmama ihtimali kalmasın' tavsiyesinde bulunmadın mı?yansanayi parça ne alaka?
kimse de çıkıp kaza yapan arkadaşa senin hakkını yiyecekler parçayı değiştirmeyip tamir edecekler ya da yansanayi parça takacaklar demedi, diyemez.kendisi de umursamaz biri değilse öyle bir olayla karşılaştığında sesini çıkarır hertürlü hakkını savunur, haklı olduğu sürece.
araç belki şuan pert olacak, bilmiyoruz.ama senin kafanla hareket edip daha fazla masraf çıkarsaydı belki hakkı olmadığı için pert olmayacaktı ve kendi başını yakıp hasar kaydını şişirmiş olup pişman olacaktı.
buarada hem benim adıma senaryo yazmışsın hem kasko şirketlerinin kar zarar olayını açıklamışsın.
1-ben senin benim adıma canlandırdığın senaryodaki kişi olsam yani öyle düşünsem kasko yaptırmam.baya baya net konuşuyorsun sanki aklımı okuyor, düşüncelerimi biliyorsun gibi.5 yıl sonra gider paramı istermişim falan.ağır saçmalıyorsun yine de saygımı bozmuyorum.açıklamamı yaptım adam riske girip kar veya zarar ediyor.benden bir yılda bikaç bin kazandı kasko değil mi? bu arkadaştan da ciddi zarar etti, nasıl olacak?
2-kasko yaptıran mal sahiplerinin onda biri senin kafanda olsaydı kasko şirketleri düşündüğün kadar kazanamazdı merak etme.
sen yine de bildiğin yoldan git.ama kimsenin hakkında net konuşma.ben senin tavsiyenin hak olmadığının altını çizerek kendi düşüncem olduğunu belirttim.
Saygılar
Rıdvan