Merhaba arkadaşlar yeni bir araç alıyorum kısmetse yarın opel corsa 1. dti aklımda kalan tek bişey var aracın ruhsatında 1.7 D yazıyor DTi yazmıyor DTi modellerinden farklı bi model olabilir mi ? yoksa yazım yanlışımı teşekkürler :)
Printable View
Merhaba arkadaşlar yeni bir araç alıyorum kısmetse yarın opel corsa 1. dti aklımda kalan tek bişey var aracın ruhsatında 1.7 D yazıyor DTi yazmıyor DTi modellerinden farklı bi model olabilir mi ? yoksa yazım yanlışımı teşekkürler :)
ikiside aynı şey bi sorun olmaz yani
anladım sıkıntı yok o zaman :) aracı alma sebebim biraz doldurmak turbo pervanesi büyütme yazılım gibi uğraşıcam 1.7 D yazınca bide turbosuz model felan cıkıyomuş isyan ederim :D
hee o açıdan diyosan tabi ona iyi bak ben ruhsatta sorun çıkma açısından yazdım. tabi turbolu olsun mutlaka ama görmedim hiç opelin 1,7 dizel turbosuzunu
Ruhsata bakmayın kaputun altında yazar.. 1.7 dti ve 1.7 di diye iki ayrı model vardır aman dikkat.. 1.7 chip vs. yaptırsanız buluşabiliriz :) bende birşeyler yapmaya çalışıyorum.. Yaşımızda yakın :)
Tekrardan belirtiyim ruhsatta genellikle yanlış yazıyor bizim 1.7 tdi yazıyor en iyisi kaputun sol tarafına bakmak. Birde comfort ise koltuklu camlı hususi gibi ibareler değilde h.oto veya direk otomobil olarak yazar ruhsatta..
anladım Dİ olunca ne oluyor ?
Corsa C nin turbosuz dizeli yok ruhsata yanlış yazmışlardır.
Benim bildiğim var abi ya :( bir zamanlarda koltuklusu yok diyorlardı 4 kapılısı bile var :D
Atmosferik dizel oluyor galiba..Link varmı aracın ?
Alıntı:
1.7 DI 2000–2003
I4 1686 cc 65 PS (48 kW; 64 hp) @4400 rpm 130 N·m (96 lb·ft) @2000-3000 rpm No intercooler
1.7 DTI 2000–2003
I4 1686 cc 75 PS (55 kW; 74 hp) @4400 rpm 165 N·m (122 lb·ft) @1800-3000 rpm
bende 1 hafta önce aldım 1.7dtı gayet güzel şimdilik iyi anlaşıyoruz çok duman atmasının dışında. :D
kaputu aç bak önde gözüküyor zaten turbo varsa karşına çıkar :)
aracın arkasında 1.7 DTi yazıyo kaputu açtık orda 1.7 dti yazmıyor ama turbo hortumları var ve turbo aşagıda gaz verdigmizde hortum şişiyo turbo basıyo yani :) Araç DTi ruhsata yanlış yazılmış :)
tabiki buluşuruz :) araca gidip baktım zaten kaput altında yazmıyor ama turbo var ruhsatta otomobil yazıyor 64 hp olanda turbo yok sanırım Di da ruhsatta 1.7 D yazıyor oda yanlış yazılmış belliki cünkü aracın arkasında 1.7 DTi yazıyor :)
benim aklımdaki proje çok büyük değil Hks blow off - turbo timer - 4mm turbo pervanelerini genişletip EGR iptali yapmak ve 60 mm düz boru çekmek + olmassa olmazlardan mehmet gazihanın yolunu tutmak :D bunların bana getirisi tahmini 120 hp - 250 torkgibi bişey olur buda bana yeter :)
DTI ve DI diye 2 model var 1.7 lerde, DI larda intercooler yok sadece tek farkı o DTI'dan. İkisi de turbo
65 HP 130 NM 1.7 DI
75HP 165NM 1.7 DTI
Opel Corsa 1.7 DTI Comfort 2003 Model 12.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 66125987
bnm alacagım aracın linki bu arkada DTi yazıyor sonradan yapıştırma olamaz değil mi ? :mad:
kaputun altı dediğim sürücüye göre sağ tarfta ön amortisörün üstü ( anlatamadım ama :( ) plaka gibi birşeyin üzerinde yazıyor.. Eğer intercooler yoksa dti intercooler'ı ucuz, takılır veya daha iyi bir cooler takılır.. Turbo çok belli olmuyor zaten çok küçük :D ..
Van dan hususiye çevirmiş, dti yazısı orjinal gibi görünüyor..
servise gösterdim ben aracı dün sorun yok herşey gayetiyi durumda ama bu Di DTi olayı kafamı fena bozdu ben tek tip 1.7 DTi 75 hp biliyordum hepsini şimdi amacımda arabayı doldurup biraz gazlamaktı bide intercoolersız 64 hp modelini almak istemem yani :( zaten sabah 9 da buluşucaz şimdi hiç uyuyamam ben :D