Tampon üzerinde fıskıyelerin yerlerini belirleyip işaretlerimizi koyduktan sonra düzgün bir delik açabilmemiz için matkabımıza sırası ile ucları takarak tampon üzerindeki fıskıyelerin oturacağı delikleri açıyoruz.
Fıskıyelerin bağlantı yerleri 15 mm. geliyordu şarjlı matkabımın mandrenine 15 mm. kalın geldiği için maksimum12 mm. ile delebildim 12 mm. ile deltikten sonra parmak taşlamamızın ucuna elmas ucumuzu takarak deliğimizi 3 mm. daha genişlettik. (Bu kısmın fotosunu çekmeyi unuttum :) )
Fıskıyelerin yerlerini hallettikten sonra sıra geldi ikinci ana parçaya su haznesine.Çeşit çeşit alakasız su bidonları aradım durdum ancak bulduklarım ya çok büyük yada küçük ve asimetrik çok kenarlı,köşeli kutular oldu.
Son olarak üniversal silecek bidonu diye bir şey buldum.Kendi motoru üzerindeydi ve kutusundan gerekli hortum fıskıye vs. çıkıyormuş ancak bunları zaten aldığım için işime yaramadı.
Kutuyu montaj etmeden önce dışarıda bağlantıları yaparak sistemi çalıştıralım her şey yolundamı bir görelim dedik.Gördükki mini su pompasının gücü yeterli değil yeterince basınçlı püskürtemiyor suyu.Bunun üzerine bidonun orjinal deliğinin yanına bir motor daha ekleyebileceğimiz bir delik daha açtık ve iki motorumuzuda bidonumuza sabitledik.
Motorların su çıkışını T parça ile paralel olarak birbirine bağladık ve T parçanın bir ucundan su çıkışını aldık, sonuç çok iyi.
Su bidonunu motor dairesinde gözümüze en uygun gelen yere montaj ettik.Hortum ve elektrik tesasitını çekip rölesini sigortasını vs. takıp projeyi tamamladık ;
Bu sistem normalde bir çok araçta farlar açıkken cam fıskıye suyu çalıştırıldığında devreye giriyor ancak ben bağlantıyı bu şekilde yapmadım.Aracın iç konsol üzerine minik bir buton koyarak cam fıskıyesinden bağımsız çalışacak şekilde yaptım.Kontak açıkken bu butona basınca sistem devreye giriyor camlara su püskürtüyor.
Videosunu çekmeyi unuttum arkadaşlar, yarın çalışma videosunu çekip eklicem..
12-07-2012, 01:53
Fırtına_siR
Eline Koluna Sağlık Abi Güle güle kullan :)
12-07-2012, 08:19
fatihcakin
Gayet orjinal olmuş maşallah :)
12-07-2012, 08:59
ilovedrifting
En son gördüğümde fıskiyelerin işiyodu yoksa birde çaktırma modumu var. :D
12-07-2012, 09:02
0M42
O tek motorlu haliydi :) şimdi daha kuvvetlii püskürtüyor
12-07-2012, 09:08
mehmetRS
on numara olmuş, mercekli far sistemli olan araclarda hele birde xenon varsa ciddi ihtiyac, ellerinize sağlık
12-07-2012, 09:12
kadir jdm civic
çok guzel anlatım olmuş ben çalıştırmayı düşünmüyorumda fiskiyeleri koyabilirim tanpona bir eg de gördüm acaba onlarda slx far fıkama fiskiyesi mı koydular
12-07-2012, 10:14
Harun S.
Elinize sağlık güzel, faydasını görebileceğiniz bir çalışma olmuş güle güle kullanın.
12-07-2012, 11:03
0M42
Teşekkür ederim arkadaşlar :)
Alıntı:
kadir jdm civic Nickli Üyeden Alıntı
çok guzel anlatım olmuş ben çalıştırmayı düşünmüyorumda fiskiyeleri koyabilirim tanpona bir eg de gördüm acaba onlarda slx far fıkama fiskiyesi mı koydular
Aslında ilk başta benimde niyetim öyleydi sadece görsellik olarak fıskıyeleri tampona oturtacaktım öyle kalacaktı sözde.Zaten bu sistem çok ta zaruri bir şey değil.Sonra madem yapıyoruz tam yapalım bi anlamı olsun dedim devamı geldi ama fenada olmadı :) Tekrardan teşekkür ederim..
12-07-2012, 11:46
pirasa
hocam çok orjinal olmul ellerine sağlık, ben malzemelerde motor diyince farları silmek için motorda koyucaksınız sandım :D eski mercedeslerde olanlar gibi dedim offroad yapıcak heralde ne işi var o kadara ama neyseki yapmadınız, çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)
12-07-2012, 12:41
0M42
Teşekkür ederim.Aslında bununla uğraştığımı gören çoğu kişi "oldu olacak silecek mekanizmasıda koy bari tam olsun" dedi ama gerek görmedim.Hem silecek mekanizması uğraşına değecek kadar gerekli bir şey değil bencede.
12-07-2012, 16:52
bora1311
elinize saglik, cok guzel bi calisma olmus...
12-07-2012, 17:05
kickbuttowski
Bunu yeni bi su deposuyla değilde cam sileceğinin su deposunu kullanarak yapmak mümkün mü?
12-07-2012, 17:55
0M42
Teşekkür ederim.
kickbuttowski ;
Mümkün evet.Silecek suyu deposunun uygun bir yerine benim yaptığım gibi bir delik daha açılarak motor eklenir ve bu motordan su çıkışı alınabilir.Yada delik delmeyle motor takmayla uğraşmak istemiyorum derseniz aracın kendi su fıskıye motorunun çıkışına T aparat koyarak yapacağınız sisteme su verebilirsiniz.Cam yıkama sistemi çalıştığında farlarada su gider.Ancak su basıncı düşeceği için (eklenecek far fıskıyelerinede bölüneceği için) su basıncı düşme ihtimali yüksek hem camda hemde farlarda yeterli tayzikli su alamayabilirsiniz.
12-07-2012, 18:36
Eastanbul
Bu şekilde aracıyla ilgilenen birisinin aracını pis bırakıp farlarını fıskiyeye yıkatma ihtiyacının olduğunu pek düşünmesemde güzel bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
Araca farklı bir hava katmış.
Nikelaj tamponları delmekte büyük cesaret.
Elinize, emeğinize sağlık :)
12-07-2012, 18:53
0M42
Teşekkürler aslında dediğim gibi pek kullanışlı bir sistem değil bence.Zaten sizinde söylediğiniz gibi pek kirli olmaz benim aracım :) Bizimkisi iş olsun uğraş olsun diye yapılmış bir şey fıskıyelerde güzel durdu tamponda deldiğime değdi :) Ben bu tür ufak ayrıntıları seviyorum mesela geçenlerde aracın iç aydınlatma lambasına yüksek kapasiteli kondansatör bağladım artık kapıları kapattığımda iç aydınlatma bir anda değilde yavaş yavaş sönüyor.
Ve bir kaç gün önce uzun zamandır aradığım hyundai h100 lerin park&far açıkken şöför kapısı açıldığında oldukça soft bir tonda dınnnn dınnnn diye öten buzerini buldum ve aracıma taktım.Artık benimde farlarım yanıyorken şöför kapısı açıldığında dınnnn dınnnn şeklinde uyarı sesi geliyor :)
12-07-2012, 19:07
Eastanbul
Güzellikler her zaman ufak detaylarda saklıdır ve benimde çok hoşuma gider bu ufak detaylar.
Önemli olan bunları düşünmek ve araca yakıştırmak.
Birbirinden güzel çalışmalar tebrikler :)