Slipshod Nickli Üyeden Alıntı
hocam benimde çekiş düşüklüğü vardı. ateşlemeden olabilir diye bugün buji buji kablolarını değiştirdim eh denecek kadar bir düzelme oldu. sanayide iş bilmeyen ustalar olayı egzoz tıkanıklığına, benzin pompasına hatta havanın sıcaklığına kadar götürdü çekiş düşüklüğü nedenini. küfür ede ede çıktım sanayiden. çıkarken oksijen sensörü kablosunu söktüm denemek amaçlı. hep aklımda map, lambda, kat. vardı. katı iptal ettim biraz rahatladı ama sorun devam ediyordu mapı temizledim gene çare olmadı sanayicilerin üstüne o sinirle dedim kablosunu söküyorum ben bunu. söktüm gene aynı. egzozcuya dedim bir baktırayım aklımda kuşku kalmasın diye egzozcuya gittim stop ettim. kanala girmek için çalıştırdığımda araç düzelmişti. egzoza baktırdım sıkıntı yok. lambdayı sökelim dedim söktü yanık gibi dedi, neyse temizleyelim dedi dışını temizledi balata spreyi sıktı falan taktı. aman allahım o nasıl bir arabaymış. aldı alalı daha arabayı hiç böyle görmemiştim 1. viteste sara sara gitti. dedim oldu bu iş. tekrar egzozcuya geldim stop ettim. biraz durduktan sonra tekrar çalıştırdım tekrar gaz yemesi gitti. sorunum şu araç 3500 4000e kadar tam gaz bassam bile devirlenmiyor 4000den sonra bi nebze daha iyi oluyordu. ama aracın o gidişini gördükten sonra eski halinin 4000 sonrası bile azmış. biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sorun oksijen sensöründen olabilir mi benimde?