Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza | NTV
Bundan sonra arka koltukta da emniyet kemeri takmayanlara ceza varmış . 92 tl ve 15 ceza puanı.
Printable View
Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza | NTV
Bundan sonra arka koltukta da emniyet kemeri takmayanlara ceza varmış . 92 tl ve 15 ceza puanı.
Mantıklı.. Ben zaten emniyet kemeri takmayanları hala anlamış değilim.. :) 18 yaşından beri araba kullanırım, hangi arabaya binersem bineyim takarım..
Takma sebebim de çok komiktir.. Yapı olarak zayıf bi adamım.. 1.74 boy 56 kiloyum :) Hayatımda ilk araba kullanmaya başladığım zaman Denizli'yi bilenler bilir üçgen kavşağına baya hızlı girip yanlamıştım.. Viraj çıkışında sadece ayaklarım sürücü koltuğundaydı.. Ben komple sağdaki koltuğa geçmiştim haha :D Ulan yine aklıma geldi güldüm :) O gün bu gündür takarım :)
Çok geç alınmış bir karar, senelerdir uygulanması gerekirdi.
İnsanımız da ceza kesilecek diye değil, kendi canı için takmalı emniyet kemerini...
Eğitimlerde hep bahsederdik öneminden, arkada emniyet kemeri takmayan biri önünde oturan kişiyi de öldürebilir.
Şu videoyu çok iyi izleyin;
Arka koltukta emniyet kemeri mi takılır diyenlere gelsin - YouTube
takın ölmezsiniz !
Maalesef geçen sene arkadaşım bir kazada arkada otururken emniyet kemeri takmadığı için vefat etti. Ön tarafta oturanların kemerleri takılıydı ve ağır yaralı kurtuldular şuan durumları iyi. Geç verilmiş bir karar diyebiliriz....
Doğru ve geç kalınmış bir uygulama
Hayırlı olsun
Geç de olsa, güzel bir karar
Yoruma gerek yok. Can bu. Kemer takılacaksa takılır da o ceza puanı ne onu anlamadım? Adam kemer takmıyorsa şöföre neden cezası yansıyor? Kemer takmayanın Vatandaşlık nosuna cezasını kes gönder. ödemezse faizi uygula, yarın bir gün araba alınca vs. giydir gitsin
Arka emniyet kemeri değilde, trafikteki eski, bakımsız araçlarında trafikten çekilmesini teşvik edecek yaptırımlar uygulanmalı. 91 model şahin, 95 model R9 kullanan adamın herkesten önce kendine zarar verme ihtimali çok yüksek. Bu tür araçların trafiğe çıkmaması gerek. Devletin bu araç sahipleri hakkında kampanyalı yaptırımları olmalı. Kaza yapma, arızalanma ihtimalleri çok yüksek. Bir çoğu duramayıp benim, bizim, ailemizin araçlarına çarpıyor vs. Maddi, manevi zararlar veriyor. Çevremde 15-20 bin liraya araç arayanları uyarıyorum. O fiyatlara araba alınmaz, gerekirse bir müddet daha bekleyip, araç için ayırdığı parayı arttırıp tabiri caizse eli yüzü düzgün bir araba almaları konusunda uyarıyorum.
Arka koltuğa oturan bir kişinin emniyet kemeri takmasını sağlamak yerine, o arabayı kullanan şoförün eğitim seviyesi, bilgi seviyesi arttırılmalı. 95 yaşında dedelerde araba kullanmamalı
Bence de çok doğru bir karar ama anlamadığım şey şu,
Ceza puanı sürücüye mi kesilecek?
Bende emniyet kemerine neden ceza yazılır onu anlamam. Takarsa da takmazsa da kendine.
Babamın Astra'sında sesli ikaz ile karşılaştık ilk o günden beri arabaya biner binmez emniyet kemeri takarım alışkanlık oldu ama takmayana ceza yazmaya ne gerek var.
Orjinalinde arka emniyet kemeri olmayan araçlarda ne yapacağız? Mesela ae86.
Takıyorum, taktırıyorum. Bundan 12-13 sene önce Alaçatı ağaçlı yolda sevdiğim bir arkadaşım ön iki koltuğun arasından uçup ön camdan çıkarak hayatını kaybetmişti.
Ehliyeti aldıktan kısa süre sonra emniyet kemerinden ceza yememle takmaya başladım. İlk başlarda tekrar ceza yememek için takıyordum fakat zaman geçtikçe alışkanlık hatta bağımlılık oldu. Araba park halinde, içinde otururken bile takmak istiyorum. Son olarak imzamı okumanızı istiyorum. Saygılarımla.
herkes takmalı bu tartışılmaz bir gerçek .. Fakat gel görki birde realite var.. bazen bu tip yasalar çıkıyor tv lerde radyolarda belli bir süre dönüyor sıcak sıcağa rövaşda kalsada sonra hayat eskisi gibi devam ediyor..
Karar doğu ve geç kalınmış, ama bu sadece ülkemize açık kapatırır. Öndekiler takmazken arkadakiler hiç takmaz, bu da ülkemize hazine açığını kapatmaya yarar o kadar :)
Şehirler arası otobüste takınca sırıtıyorlar -da çokta xmgde.. Lan diyorum inş. kaza olur :D