Pert kaydı olan bir araba alındığın da kasko vs yapılıyor...Peki bu pert ibaresini kaldırtmaının bir yolu yok mu? Mesela şehir dısına satış yapılıp plaka değişince kayıt kalkıyor mu yada nasıl olur ?
Printable View
Pert kaydı olan bir araba alındığın da kasko vs yapılıyor...Peki bu pert ibaresini kaldırtmaının bir yolu yok mu? Mesela şehir dısına satış yapılıp plaka değişince kayıt kalkıyor mu yada nasıl olur ?
sanırm şase numarası vs den çıkıyo yine
kasko yapılyor ancak primleri biraz daha yüksek çıkıyor...pert kaydı aslında çekme belgesidir bu belgede şase nosuna ve aracın dosyasına ekleniyor herne sebpten olursa olsun dosyadan o belgeyi kaldıramıyosun...
pert araca kasko yapılıyor ama hasar olduğu zaman sigorta ödemiyor o yüzden enka şu anda hurdalığa dönmüş durumda
Pert araca kasko yapıyorlar arakdaşlar bizzat kendim sordum ve sadece sigorta pirimi biraz yüksek oluyor o kadar..Pert ibaresini hiç bir şekilde silemezsiniz çünkü servis kayıtlarında da gözüküyor bu durum ama aracı eğer şehir dışına satar iseniz durum nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım bu pert işi plakaya değide motor ve şase nosuna ataçlanıyor....
nerden öğrenebilyosunz pert kaydı olduğunu?
ben aracı genelde kaportacıda sorgulatıyorum :D
arac sehir dısına satıldıgında aracı alan kısı ıkamet ettıgı ilcede bulunan ılgılı trafik subesınde aracı uzerıne tescıl ettırıyor bu ıslemler yapılırken eskı trafık subesınden dosyası cekılıyor muracaat edılen subeye yanı dosya oldugu gıbı kalıyor yenı bır dosya acmak soz konusu degıl.
arac hangı sıgortadan perte cıktuysa o sırkketen tekrar kasko yaptırman gerekıor . onlar yapmak ıstemeyecekler en basta ama sen ısrarcı olursa arac eksper tarafından kontrol edıldıkten sonra eger orjınal halıne uygunsa tekrar kasko yapılıyor ve arac pert kaydı sıgorta havuzundan siliniyor. trafık dosyasında kesınlık pertle alakalı bır evrak olmaz. sadece ıhale yolu ıle satın alınan aracsa cekme belgesı oldugu ıcın sorun olabılır. bırde arac yetkılı servıs tarafından perte cıkmıssa sadece hasar oranı ve parcaları gözükür...
Aracın plakası değiştiği zaman pert kaydı plakadan düşüyor. Şaseden sorgu oluyormu bilmiyorum ama örneğin 42 plakalı bi araç 34 olduğunda hasar öğrenmeden perti çıkmıyor.
Tramar kayıtlarını istediginiz zaman ücretini vermek karşılıgında sildirebilirsiniz trafik şubeye sorun sölerler nekadar ödüceginizi ama sanmam o parayı vermessiniz boş yere
aracın pert kaydı var ise mutlaka trafik subesinde ve dosyasında bulunuyor, ruhsat çıkartmaya gittiginizde polise artistik haraketlerde bulunmaz kanka gibi yaklaşırsanız söylüyor zaten bu kaskodan pert yemiş diye, nerden biliyorum geçenler ben aldım birtane servis 15.000 ytl hasar çıkarmış, 2.700 tl bitti ve kaskosuda yapıldı ayrıca kasko yapıldıktan sonrada keyfi olarak TÜV den muayene yaptırdım, pirimini benden alacak hasar olunca bana ödemeyecek kaskonun anlını karışlarım.
ayrıca anlına pert lekesi sürülen bir aracın lekesini temizleyemezsin. zaten gerekte yok lekeli kalsın fiyatları çok iyi oluyor :)
aramızda bilenler vardır. bir organizasyon vardı, arabasını kasko iadecilerinden aldıgı aynı renk ve hasarlı parçalarla toplayıp hiç bir yere çakmadan dükkan içinde experle anlaşmalı sök tak resim çek yaparak sigorta dolandırıyorlardı.
onları arayıp bulacaklar, exper X5 yada cayen biniyorsa kesin alın teridir ;) yakalayın..