Arkadaşlar havalar soğuduktan sonra farkettim. Araç bazen motor soğukken vtec açmıyor.
Vafc Olduğu için Panelden kontrol ediyorum açıp açmadığını.
Yağı Kontrol ettim sizce sorun ne olabilir.
Printable View
Arkadaşlar havalar soğuduktan sonra farkettim. Araç bazen motor soğukken vtec açmıyor.
Vafc Olduğu için Panelden kontrol ediyorum açıp açmadığını.
Yağı Kontrol ettim sizce sorun ne olabilir.
Sen motor soğuk iken vtecmi açtırmaya çalışıyorsun arabay aferin hep böyle devam et.
Kimse sana söylemedimi vtec önce ısınır ısındıktan sonra yani hararet ortaya geldikten 7 ila 10 dk sonra yağıda tam ısıtır o zaman vtec açabilirsin diye.
aman tanrım ayakların taş olur gaza öyle basarsan motor soğukken
:):):)
vtec ısı kontrolü varsa beyin programında 60 dereceden önce açmaz
Arabada sorun yok, sorun sende dostum. motor sağukken VTEC açmaz.. Ama sen biraz daha zorlamaya devam et belki açar?
Abi onu biliyorum. Soğuktan kastım 15dk 20dk sonrada açmıyor bazen. İyice bi 3500 - 4000 devirlerde geziniyorum. Gösterge tam %50 lere çıktığı zaman açıyor.
Bu sabah evden işe geldim yol ortalama 15dk gibi işyerinin önüne gelirken bir düzlük var orada 2. viteste 6000 devirlere geldim yine açmadı mesela.
Önceden böyle birşey yoktu.
Vtec selenoid kontrolü yaptır bi.
İzmire yada İstanbula gelmem lazım sanırım. Bodrumda vtec' i bilen yok. Zaten birtek bende var. Benim yapabileceğim bir kontrol varmı ?
Servis varsa güzel orda bakarlar
elektiriksel bir arızaysa milastaki honda servisinde makinaya bağlatırsan arızayı söylerler.
Hocam buradaki yetkili servis Aracın 110Bg olduğunu iddia ediyor. :) Hayatta gitmem oraya.
Ect sensörü var motora ısının gittiğini belirten bir sensör bu sensör yüzündende açmayabilir. Onuda ölçü aleti yardımı ile kendin kontrol ettirebilirsin.
Termostat da arızalı olabilir.