sa arkadaşlar. 2006 model bakımlı 2.5 nissan navara aracımız var. arkadaşmla beraber antalyadan istanbula geleceğiz. yani 800km lik bir yol. acaba kaç tl mazota gelebiliriz istanbula ? 300tl tutarmıdır ?
Printable View
sa arkadaşlar. 2006 model bakımlı 2.5 nissan navara aracımız var. arkadaşmla beraber antalyadan istanbula geleceğiz. yani 800km lik bir yol. acaba kaç tl mazota gelebiliriz istanbula ? 300tl tutarmıdır ?
250tlye istanbuldasın...basarsan 300tl :)
inşallah öyle olur ya. öğrenci halimizle 3 kişi kişi başı 100 er lira çıkmayalım istanbula gitmek için :D
Benzinli jetta ile 2 depo istanbula girmişliğim vardır:D
Ama aynen 250ye filan girersin
basmıyacaz biz bide sakin kullanacaz
1.4 dizel 307 ile yarım depo mazot ile izmit'e gitmişliğim var,aynı yolu acele olarak 1 depo ilede gitmişliğim var herşey ayağının altında.. ;)
civicle 1 tam 1 çeyrek aldık geldık bız :D
yaw bırakın pejoyu hondayıda 300 lira tutmaz heralde diimi navara ile :D
depo 80lt ve 305 liraya doluyor
zaten bir depo mazot ile anca 800km yol yaparsınız navara ile..
ağırlıgı yakıtı hesaplayamam navaranın ama 50-55lt cıvıc deposunu dusunursen otomatık vıtesı 140km hızıda eklersen 1 tam bide çeyrek depoya geldık işte vede benzınlı. Hesapla işte buyuk ıhtımal gelır gibi.
seninki yine iyi 106 ile 350 liraya gidebiliyorum :D
hocam full redline gidersen tabi bulur 350 lirayı :D biz sakin sakin koltuğa yayıla yayıla gidicez :D ben 250 liraya gitme peşindeym de bakalm durum neyi gösterecek
350 400 yakar.1 depoyla zor gıdersın
Uzun yolda 10lt/100km mi yakıcak şimdi bu araçta gidemiyor bir depo ile 800 km.
Basılmazsa 90-100 arası gelinirse çok rahat 1000 1200km arası zorlanır.
Az yakar düşüncesi olanlara söyliyim hiçte az yakan bir araç değil.Hani dizel diye c sınıfı sedan lar gibi sanılmasın yakıtı.
250 280 tl ile istanbul ama hangi semte kadar gidebilirsin bilmiyorum :D isuzu olsa 2 depoya giderdin :D
şehirdışında 9lt olarak hesapladm 100-110km hızla. gidilecek semt ise silivri.
mümkün olduğunca düşük suratle gidersen daha doğrusu son vites en düşük devirdeki hızda seyir edersen az yakarsın
istanbula girdikten sonra silivride bayağı bi yol yanlız :D
silivri istanbul değilki silivri istanbulun dışında büyükçekmece mimarsinan kumburgaz selimpaşa sonra silivri .. tekirdağa yakın nerdeyse :D
silivride değil ya selimpaşa işte :D silivri daha çok bilindiği için orayı söyledim
selimpaşada uzak :) bir hesap kitap yapın yol düzergahı olarak en kestirme nerden nasıl hangi yolla ne kadara gideriz diye misal izmirden direk arabalı vapur vardı.. bandırmadan vardı.. çanakkale üstünden gelirseniz selimpaşa tarafın daha kestirme olurmu yol hesabını iyi yapın çünkü yolu ne kadar kestirme yaparsanız o kadar az yakıt harcarsınız
1.5 sene navara 2.5 dizel otomatik full kullanmış biri olarak üzerimdeki lastikler cooper stt idi full camur lastiği kabin vardı ağırlık açısından söylüyorum 450-500 ykr yakıyıordu. oncekı lastiklerimlede ortalamam 11 civarıydı cooper larla olan ortalamamı hatırlamıorum siz lastikleriniz asfalt ise 35 ykr den hesaplayın bence km yi. ortalama kullanımla
bu izmirden direk vapur var demişsiniz. yol haritasını iyi bilen biri lazım ya en kestirme nasıl gidebiliriz diye. yoksa kalıcaz burda valla :D
arkadasım ne izmiri ya :)
bucak burdur ısparta afyon kütahya yollar süper zaten 5-6 saatte çok rahat giriyosun 300tl yi geçirtemezsin ben corvettle basa basa gittim corvet 370 380tl yaktı.
250-300tl ye gidersniz.
Otomatik diye korkmayın ben izmirden 480 km sürdüm sadece 130 tl yaktı benzinle ama navara sehir ici 400 kesin yakan arac sehirler arası %30 civarı daha az yakabilir yalnız araba ağır dez avantaj bu
Istanbula 1 depo yakarsin , kopru trafigine takilirsan selimpasayda 1 depo yakarsin :D
1 bucuk depo benzın yersınız. Bendede 2.5 nissan rally raid vardı 200 km'lık yolda yarım depo mazot yakıyordu bılgınıze ;) Cok yakıtından dolayı satmıstım :)
bizim yazlıkda seferihisarda izmire girerken hep bir tabela var istanbul izmir hızlı feribot arabalı hiç binmedim.. nette bakarsan bulursun kesin.. bu arada normal düzergahta gelirseniz topçularda 55 tl idi en son feribot parasıda vericeksiniz onun hesabınıda yapın çanakkale üstünden gitseniz ordada veriyorsunuz feribot parası yani mazotun dışında 55 tl feribot parasınıda hazır edin..