MErhaba aracın dışını bitirdim şimdi motora giriorum ama ilk önce egsozu halledeyim dedim 51mm mi yapalım 60 mm mi bu konuda fikri olan var mı acaba :)
MErhaba aracın dışını bitirdim şimdi motora giriorum ama ilk önce egsozu halledeyim dedim 51mm mi yapalım 60 mm mi bu konuda fikri olan var mı acaba :)
51lik iyidir düz boru ve sona fre flow bi eksoz
anladım 51 olsa ne artısı ne eksisi var 60 olsa ne + - biliyormusunzu acaba
Yazılımın harici çok farkettirmicektir.
egr iptali+ chip + eksozu anladımda westagate iptalini nasıl yapıcasınız :)
hard bi yazılım olucaksa 60mm yapın sonra free flow bi susturucu olsun üstler güzel olur
soft olucaksa yazılımınız 51 mm dümdüz boru çekin :)
wastgate iptali iyiymiş :)
wg iptal ettiginiz zaman sonucun ne olacagını biliyor musunuz acaba ?
Wastegate iptali 1.7 Dti lara özel bir durumdur.. Yazılımla desteklenmelidir.. Kesme yapar..
Boost Map den bastıramadığımız basıncı wastgate i kendi haline bırakınca bastırabiliyoruz.. 1.6 cont. gidiyor..
Arkadas biraz benim yazıları takip etmiş sanırım ((:
uzun sureli gazlamalarda bir sıkıntı olmuyomu?
bende şuan wg iptal gazlıyorum :) tabi benim durum farklı
Wg neden iptal ediyorlar 1.7 DTİ motorlar özel bi sebebi mi var ?
Birde intercooler yok sanirim bu motorlarda sonradan montraji + getirisi olmuyor mu
hiç düşünme 60 lık diyorum ister yazılım yap ister yapma :) yazılım yapmassan zaten bişey değişmicek ama yaparsan inanki harika oluyor deneme yanılma yöntemi arkaşımın aracına yaptık gayet güzell
ilk çiplemedik gördük çipledik iyiki yaptırmışız dedik :)
dizelde ses çıkmıyor :) sıkıntı olmaz :) (benim araba hariç:D)
valla biz 1.7dti corsaya 51mm komple düz boru yaptırdık gayette ses çıkıyo :D
Benim NOP un sesini göztepe sanayiye bi sorun siz ((:
Grup N arabalarından farksız dı..
ideal boru capı ve çıkışı ile çok gaddar bi ses çıkar ..
Corsa Blow Off and Exhaust Sound - Car Videos on StreetFire
iyi seyirler..
Aynen 1.7 corsalardan çok güzel ses çıkıyor dizel olduğuna kimse inanmaz ;)
1.4 tdi a kat iptali yaptım egzoz yok bu halde bile egzoz mu taktırdın diyen var :)
Benim kat iptalinden sonra araba dahada sessizleşti, Polis sıkıntısı olmasa hemen çekerim düz boruyu :) Galiba orta susturucu'da yok bizde.. Uzun yolda bu haliyle bile kafa bırakmıyor bu şanzımanı hangi mühendis üretti acaba :mad:
elektrikli aç kapa sistemler var benim her arabam öyledir yıllardırda kullanıyorum hiçbi sıkıntı yaşamadım yardımcı olabilirim Corsada öyle olucak perşembe günü aç kapa aç kapa Anti Police :D
PM sana biraz yardım edelim :)
chip olucaksa 60 olabilir ama 51 likte işinizi görür... lakin dizellerdeki o devirin ağar çekimde üst seviyelere çıkması hiçbir zaman benzine yetişemez :) bizdede var 1,7 dti kat iptal stock motor hiç yürümüyor araba...
konu 3 ay kadar eski ama olsun :) ilgine teşekkür ederim 1.7 dti'ın yürümesi için komple düz boru 51 - 60 farketmez westgate iptali - egr iptal edilebilir ve dumanlı diye tabir ettiğim chip bu işlemlerden sonra örnek vereyim
2011 Ford Focus 1.6 115 hp
2000 renault megane 1.6 110 hp
2011 Hyndai ix20 125 Hp
Toyota auris 1.3 99 Hp
bu araçlarda denemiştim hepsini rahat rahat en aşağı 3 boy geçiyordum ama Stock halde Şahin bile geçer yani o kadar diyim :D
senin bu corsa Ry741 deyilmi, hani 250hp lik,
Egsoz konusunda sıkıntı çıkabilir polislerle zaten ses çıkarmadıgını varsaysan bile onlar için egsozun farklı olması yetiyor işlem yapmak için.youtube dan arayın corsa exhaust diye çıkar yada linha directa diye
peki standart corsaya soft bir yazılım ve düz boru yaptırsan günlük kullanımada uygun ne veri alabiliriz ve motor ömründe sıkıntı olurmu bu aralar corsa 1.7 dizel alıp ufaktan yürümek istiyorum demişim zamanı :)
yazılımın fiyatı nedir
bu arada senin konunu bölmedim umarım :D
konu hortlatmaya devam :) 140 km\h hızınn üzerine çıkınca arıza ışığı yanıyor. aracta egsoz manifoldu ve egr temizliği hiç yapılmamış ve şuan 120 binde bu ara temizletmeyi düşünüyorum. egr iptal edersem zırt pırt arıza ışığı yakar mı 1.7dti motor için soruyorum.cevabınıza göre iptal ettirmeyi planlıyorum
ışığın neden yandığına bakmak lazım..
yanık mı kalıyor bikaç sn sonra sonuyormu
140 üzerine çıktım yandı.gazı bıraktım 1-2 sn sonra söndü Mehmet abi
turbo basıncını ayarlayamadığından yapar..
çözümü çok para harcatır.. bole devam et sen birsey olmaz..
Wastegate in iptal olmasıyla ilgisi olabilirmi? aracı siz chiplemişsiniz aldığım arkadaş öyle dedi.