Arkadaşlar bu
Clio RS ile Clio 2.0 Sport ne var farkları var ?
İnternetten baktığım kadarı ile teknikveride 2side 170 HP deler ne farkları var onu anlayamadım ? Bilen bir arkadaş açıklayabilirmi ?
Printable View
Arkadaşlar bu
Clio RS ile Clio 2.0 Sport ne var farkları var ?
İnternetten baktığım kadarı ile teknikveride 2side 170 HP deler ne farkları var onu anlayamadım ? Bilen bir arkadaş açıklayabilirmi ?
sport 1.6 diilmiydi :soru:
erel bırısi makyazlı kasa olan sport tur ıkısıde 2000 cc dır sport olan 182 hp rs olan 172 hp dır motorları fakrlı sanırım bırde oz jant var sport un farları merceklıdır benım bılgıklerım bunlar daha fazlası yavar yok sanırım :D
bu bilgilerin hemen hemen hepsi yanlış
clio RS 2000cc. 200hp. tork 215nm.
clio sport 2000cc. 182hp. tork 200nm.
sport 182 hp çok iyi biliyorum bu arada yeni rs de var
meta-R senin verdiğin bilgi de yanlış :D :D
Reno MKII kasaya geçince, Clio RS yerine Clio Sport 2.0 olarak arabanın adını değiştirdi. Motor yine 172 beygir (gerçekte 169 PS) idi...
http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=263
soner anlamadım şimdi sen artık rs üretilmiyor yerine sport üertiliyormu diyorsun
evet rs mk1 kasa sport mk2 kasa
Yaw üretim yine aynı üretim de isimleri farklı. Yoksa motor aynı motor. 182 likte ise aynı motor birkaç modifikasyondan geçiğrilmiş ve gücü 10 beygir artmış..
http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=257
sana şöyle söyliyebilirim rs'in karoserinde değişiklikler yapılarak yeni clio hb üretildi bu hb'in adı sport olarak geçiyor ama hala bazı yerlerde rs adı da kullanılıyor
Farklı ülkelerde RS diye geçebilir doğrudur ama Türkiyede farklı isimle piyasaya sundular. G.Amerikada bazı ülkelerde hala MKII satışı yapılıyor..
beyler bence boşuna tartışıyoruz bu renault bizi kandırıyor az önce baktım www.renault.com.tr sitesinin ilk sayfasında yeni clio rs diyor tıklayınca üstüne clio sport diye geçiyor :)
Arkadaşlar teşekkür ediyorum bilgiler için.
Bu arada gerçekten renault kadırıyor ana sayfada RS içeriye girince SPORT oluyo :D
clio bide 250 hp olani var arkadan ceker yanlis hatirlamiyorsam rs olan o olmasin :)
easy senin bahsettiğin clio v6:)
ya rs de renault sport demek bence bu kadar tartışmanın gereği yok :)
eet o hiç aklımıza gelmedi :) onun kısaltması da olabiler :)
Renault clio sport 2.0 16v 172hp
Renault clio sport 2.0 16v 182hp
Renault clio sport 2.0 16v 197hp
Renault clio sport v6
Renault megane sport
hepsı sport :D
bagaj kapaklarınn hepsınde ''R''enault ''S''port yazar.
RS renault un urettıgı butun spor araclarda gecerlıdır.
iynn; 172 182 rakamları renonun kendi spek değerleridir. Yoksa 169 PS ve 179 PS dir gerçek güçleri o modellerin.. HP ye çevirince 2-3 beygir daha düşer...
172 lik Clio = 169 PS = 166,6 HP
182 lik Clio = 179 PS = 176,5 HP
:soru::soru:
hp lerden bahsetmıyoruz ama.o ayrı bır konu.
172 182 197 derken kasalardan bahsedıyorum.
rs - sport konusu anlasıldıysa yeterlı.
bu hp-ps konusunu renault türkiyeye sordum. cevap veremediler. :D :D
siz dedim bu rakamları nerenizden uyduruyorsunuz? hiç bir standarta uymuyor dedim. ps desen ps değil, hp değil, KW değil. tık yok adamlardan... :D :D
:D zamanında 172 hp cıkmıyo dıye dava acanlar bıle olmus:D
Reno zamanında Flash ları 107 beygir diye yutturmuştu halkımıza :D :D Renodur ne yapsa yeridir :D :D
aynı araç... 2.o olan işre rs sport... 2si de deniliyor...
1.6 16v olana da sport diyen var da... kanımca sport olan sport... 2.0 olan:)
hatırlamıyorum :D
Flash S'i dyno ya mı çıkartmışlar :) Merak ettim kaç vermiş :)
bu arada
clio mk1: clio 1.8 rsi
clio mk2 phase1:clio 172hp rs .
clio mk2 phase2:yine clio 172hp ilk makyajlı kasa
clio mk2 phase3:clio rs 182hp
clio mk3:200hp olan kasadır
kasa clio olarak geçio rs olarak değil..
o yüzden ilk clio kasa 1.8rsi 'ın olduğu kasa oda mk1
bizim Cliolar ise 2. clio olarak geçitiğinden MK2 phase1 oluor
clio sport olunca ne değişiyor anlamadım
sport clionun uzantısıdır bir verisoyunudr
concept kasa clio olduğu
için her yenilenen clio üzerinde etki eder
yani ilk clio mk1 ikinci mk2 dir
senin sölemenle ise
sport uzantısı olduğu gibi
1,4 1,6 gibi uzantılarıda var bu clioların
o yüzden clio olarak sölenir... uzantısı sölenmez seri olarak
artı olarak şölede sölebebilir
misal 98 de üretilen clio mk1
2000de üretilen clio mk2
2003de üretilen clio mk2
2007 de üretilen de mk3
yani arabanın (sport,1.4,1.6 gibi) uzantısı arabanın kasasının serisi olamaz....
ayrıca renault sporttur clio sport sanırım türkiyede arabayı ön plana çıkarmak için kullanılmış yeni bir nick...
FRG dostum Renolar konusunda bilgiye sahipsin anladığım kadarıyla. Peki Renonun belirttiği güçler hangi Norm'a uymaktadır? Mesela sizin arabalar 172 diye bilinir ama gerçek gücü 169 PS tir. Diğer modellerinde de aynı uygulamayı yapmaktadır. Bu 172 rakamını Reno neresinden uydurmuştur? Bizzat reno türkiyeye e-mail le sordum cevap veremediler. Senin bilgin varsa bizimle paylaşmanı isterim..
Fransıların beygir gücü Cheval Vapeur yani Cv'dir.Clio Rs 172Cv aslında 172hp değil.
172Cv=169Hp
169 HP değil dostum yanılıyorsun, HP'ye çevirirsen 2-3 beygir daha düşer... ben çok araştırdım bulamadım.. 169 PS dir 172 lik renonun PS cinsinden gücü...
Norm farkı olabilir. örneğin 109 luk ford tdci ları peugeot 110 luk hdi diye pazarlıyor.
In 1999, Renault launched the 172 hp (128 kW) Clio RS (short for Renault Sport), named Clio Renault Sport 172, with a 2.0 L 16-valve engine and a top speed of 220 km/h (137 mph). But in this form, the car is capable of surprisingly good handling and performance. The top-of-the-range Clio however was the exotic mid-engined, rear-wheel drive Clio V6 Renault Sport, which placed a 166 kW (230 hp) 3.0 L V6 engine sourced from the Renault Laguna behind the front seats, with a top speed of 235 km/h (146 mph).
böyle demiş wiki. kW cinsinden konuşmak en sağlıklısı.