Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.
Printable View
Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.
teorık olarak şubat ayında olsaydık senın odemıs olman gerekırdı.cunku satısı temız olması lazım...ancak sımdıkı durum karısık sonuc olarak su anda arabanın vergı borcu yok dolayısıyla sen satabılırsın,adam da alabılır...alıcı ıle dıyaloguna baglı...
1 Ocak'ta araç kimin üstüne ise vergi o kişi adına tahakkuk eder. Ve o kişi aracını bu tahakkuk eden vergiyi ödemeden satamaz. Verginin son ödeme tarihi farklıdır, tahakkuk tarihi farklı. Yani resmi olarak satıcı öder.
Alıcıyla anlaşabilirseniz, daha doğrusu alıcıyı ikna edebilirseniz alıcıya da ödetebilirsiniz. Ama alıcının aracı satın almadan sizin adınıza ödeme yapması gerekir.
Bir başka yöntem ise aracın fiyatına vergiyi eklersiniz.
ben daha ay bitmemişse alıcıdan kesiyorum
Suan borcu gözüküyor olması lazım. Ocak 1 itibariyle sisteme borç giriyor diye biliorum. ki gözüküyorsa satış veremezsin.
bandrol ücreti ödenmediği noter ekranında görünüyor , ödenmeden satış yapmıyorlar. Etik olarak araç sahibinin ödemesi gerekir.
Şimdi borç görünür mü görünmez mi nereden sorgulayabiliriz?
Daha geçen hafta içi sattım bir araç Ocak vergisini yatırmadan kesinlikle araç satışı yapılamaz noterde borcu var olarak gözükür
Bu durum biraz satıcı ile alıcı arasında çözülmesi gerekli ve satıcının alıcıdan bu bedeli alması daha doğru olan şeydir
bununda çözümü baştan anlaşmaktır bunun içinde bu durumu bilmeniz gereklidir
yani satıcı olarak mantıken ödemeniz garip oluyor tabikide çünkü diğer kalan 5 ayın vergisini vermiş gibi bir durumda oluyorsunuz..
burdan bakabilirsin.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU
daha 4 gün önce bir aracın satışını yaptım ben görünmez diyordum ama notere gittiğimde aracın borcu var satış yapamazsıznız dediler
mecbur bandrolu satıcı alıyor
cuma günü arabayı teslim ettim yeni sahibine ocak vergisinide ben ödedim ocak pulu yatmadan satış yapılmıyor ...
Valla bende satıcıyken ödedim. 46,5 TL :D
Ben alacaklı olsam 1 Şubatta alırım araba.
Hele hele bandrolü yüksekse kesin beklerim
ilk taksit 6 ay için 300 lira görünüyor. Bu durumda satıcıdan 250 lira fazla para istmem gerekir doğru mudur? Çünkü 5 ay kullanacak aracı
hazirandada arac aldim aralikdada aldim ve tum vergileri ben odedim :D hatta vergi aylarinda satarkende satici olarak cok vergi odemisimdir. focusu bir satayim vergisi yine bende :) vergi odemek icin gelmisim bu yalan dunyaya. kahpe felek vergiyle kirbacliyor narin bedenimi :D
iyide sen bu aracın satışını almıcakmısın eğer pazarlığınız bittiyse noterde zaten bandolü almadan satış yapamaz adam mecbur kendi cebinden alacak
siz olsanız ödermiydiniz bu vergiyi?
satıcı öder elbette.
pardon ben arkadaşı alıcı sanmıştım ama bu işin kuralı bu şekildedir eğer bandrol zamanı gelmiş ise satıcı öder bende sattığım aracı alalı 15 gün olmuştu ama bandrolünü ben ödedim malesef bandrolü siz ödiyeceksiniz
yas kac hocam senin ? yanlis anlamada neyin kafasindasin ? satici binsede binmesede kenara ceksede bos bos yatirsada parcalasada ruhsati uzerinde ve trafikde gorunuyorsa odeyeceksin bu vergiyi. alici kisi ile daha onceden konusmadiysaniz ve ona ben odemem durum bu bu demediyseniz vergi siizn hakkinizdir. Alici olan taraf oldugum durumlarda dusunursek vergi yuzunden kaporami geri alip paarligi bozmuslugum bile vardir. 6 aylik degil bu vergi ayrica senelikdir. Yuce devletimiz bize torpil yaparak iki esit takistte odetmektedir. ve her taksidin yukumlulugu 6 aylikdir. 6 ay kullaniyorsun bu para 3 ay kullaniyorsun bu para demiyor yani.
Bana kalirsa ocakta ve 6ay araca kim bincekse o odemelidir
Ben alıcıyım arabanın borcu varsa niye ben ödeyeyim 1 günü 2 günü yok bunun sonuçta o borç o arabanın bende arabamı satsam şuanda alıcı ben binecem ben öderim demezki eskiden nasıl borcu yoktur yazısı alıyoduysak aynı hesap borçsuz şekilde teslim olacak ama karşılıklı anlaşılırsa karşı taraf ödüyo ama. Ki burda herkes araba alıyo satıyo kim araba alırken bandrolunu cezanı ben ödeyim derki yani çok basit.