sabah E5 te hususi çektim , trafik vardı ancak bu kadar oldu işte...
4500 de bastım..
bi de kompresyonları ölçtürdüm hepsi 190 çıktı. 4. 185 gibi çıktı ..
iyi midir bence yeterlidir...
http://img209.imageshack.us/img209/7...0220121318.png
Printable View
sabah E5 te hususi çektim , trafik vardı ancak bu kadar oldu işte...
4500 de bastım..
bi de kompresyonları ölçtürdüm hepsi 190 çıktı. 4. 185 gibi çıktı ..
iyi midir bence yeterlidir...
http://img209.imageshack.us/img209/7...0220121318.png
190 komprasyon degeri orta çok iyi deil çokta kötü deil .. acaba aracınızda portpolish varmıdır.
güzel video hocam fena devirlenmiş :)
rs oem değerler kaç cıkıyor ?
210 cıkmıştı VE rs'in.
port polish var mı emmelerde ve gaz kelebeğinde specleriniz nedr
polish veya benzeri bişe yok. oem conta, oem kapak
eyvllh.
komp için renault'a yazı yazdım cevap bekliyorum.
genelde 100 altında olmasın diyorlar :D ustalar..
aslında hesaplamasını araştırdım teorik olarak bişeler var ama teorik...
servis ışığı yanıyo :D
190 psi gayet yeterli bir komprasyon. Gerçekten fabrika standart değeri 210 psi olsa bile, 210-190 arası fark ölçüm hatası, alet hatası veya kalibrasyon hatası bile kabul edilebilecek kadar küçük bir değerdir. Önemli olan tüm silindirlerde birbirine olabildiğince yakın değerler görmektir. Silindir değerleri birbirine yakın olduğu müddetçe ancak 100 civarından itibaren sorun var denebilir.
2. de sarınca iyi , sarmayınca tırt rs mi oluyomuş:D
sen milletin lafına bakma iyi bi lastik al bence:)
şimdi benim rs ne oluyo:D 10 dakika arayla iki video:D biri sarıyor biiri sarmıyor:D
TIC Rs - YouTube
TIC Rs - YouTube
kompresyonda gayet iyi.12 yaşında 120-130 bin km ye gelmiş arabadan kımse 210 flan beklemesin 210 cıkanda kendını kandırmasın :)
şimdi videodaki Rs 2.viteste sardımı ?
benım bıldıgım 2.vıteste araba boyle sarar :)
DBS Type-r 2 - 3 vites - YouTube
yanlısta anlasılmasın honda kavgasına donusmesın
debrıyajda sıkıntı var gıbı geldı vıdeodakı aracta.
yok ibo ılk mesajdakı rs den bahsettım :)
typer kadar olmasada gene iyi sarmış keşke kesiciye girene kadar sarsaymış sarmasıyla vites atması bir olmus zaten :D
bendeki araçda üçün sonuna kadar sarıyo sorunmu var acaba :) :) :) aracına maşallah diyelim ama sarma olayı alt devirden basınca sarıyosa makina sıkı sayılır bu biraz normal olmuş :)
2 de sarmış bari belli. bence de komp. değerleri gayet iyi, kaldı ki araçta ne emmede nede kapakta polish var. hava filtresi felanda öle aman aman düzgün değil sanırsam. bence gayet yeterli.
dip not: bu arabayı o fiyata satmak yazık günah hocam. gayet güzel araban var. verme o paralara....
Değerler 190 psi güzele yakın orta karar olarak algılanır
-Bu konuda yaklaşık 6 Clio RS kompresyon testi yaptım
-3 Megane RS kompresyon testi yaptım
-Clio RS lerin fabrikasyon vermesi gereken değerler 220-230 psi arasıdır teorik olarak
-Clio Rs lerde alt sınır kabul edilebilcek değerler 170 psi dır
-Clio Rs te sente ayarı tam değilse kompresyon değerlerine direk etkisi vardır
-VE Clio Rs te 210 psi çıkmıştır (fabrikasyon değerlere yakındır)
-205 verende var orjinal 130 bin Km de olupta
Kimse kimseyi kandırmasın bu konuda tecrübeli birisi olarak
Adanadaki RS için güzel değerler diyorum
2. viteste sarması yola bağlı etkenlerdir
Ben yeri geliyor 3. viteste sarıyorum ama kendimi kandırıyorum :D
güzel bir rs ama sanırım açıklamalardakı kazalı kaput değişme olayı gözden düşürdü piyasada arabayı ama çok begendiğim bir araç kendi şahsım adına
maaşallah.
bende 6ncı viteste sarıyor (kar yağınca) :)
baskı balata yeni değişti 3 ay oldu..
ben de zaten onun için koydum sankş vşdeo koymayanlarınkş sarmıyormuş gibi bir hava esti ;)
:icon_tup:
komp değerleri için renault tan cevap alacam. merak beni kemirir.. :D
eyvllh:icon_tup:
o kadar yıl istda gezmiş bırakın da tıklasın adamcağız :D
benim gözümde kaput tenekedir, değişir boyanır vs vs...
bazı arabalr var adam ilanında yazmış şöyle güzel böyle güzel ama sağ ön teker biraz ilerde :beuj::D bizimkisi basit bişey.
kaput muhabbeti yapmak ta saçma bence, istesen de şu an alm. kaput alamazsın yok..
Bu konuda çok tecrübe yaşadım İsmet
Onların dedikleri neye göre doğru nereden bileyim
Daha 6-7 ay öncesine kadar insanlar servislerde sağda solda kompresyon testi yaptırıyorlardı iyi iyi denilip gönderiliyordu ? Neye göre iyi deniliyordu kimse bilmiyordu
Sorunca bu konuda çok bilgi açığı olduğu için çaktırmamak için iyi iyi süper deniliyor:D
Bir arkadaşta öyle kompresyon testine gidiyor iyi iyi çok iyi deniliyor neye göre iyi diyince işte 7 verdi diyor 7 iyi demek diyor
Ulan sanki o arabanın sıkıştırma değerlerini biliyorda iyi diyor :D
O hesaba göre sağlıklı bir megane rs 165-170 psi değerler veriyor
Birisi vardı Megane Rs çi 120 psi veren
O gidiyor bizden sonra ölçtürmeye iyi iyi deniliyor
Hepsi aynı çıkıyor yani bu bir boşluk ve kandırmacadan başka birşey değil :D
Aliminyum kaput sıfır olarak satılıyor
Kimse bilmiyor onun referans numarasını
İstersen getirtiyorlar
Servisler orjinali ağır(köpek)kaput zannedip kaza yapmışsa hem ucuz hemde odur diyerekten direk ağır olanı takıyorlar
Aliminyum kaputun referans numarasını Renult Dialogy programından bulmakla uğraşmıyorlar
Sıfır Hafif(KUŞ) kaput 630 TL gibi bir fiyatı var
Hahahah
İbo 7 aydır malzemeler yatıyor
Arabanı biliyorduk tamamda aldıgın malzemeleride KM yapmasın diye kendine benzettin
İşine yaramıyorsa hayrına veya Üjj bejjj paraya yolla ben sebeplenem :D
Şasi numarasından giriş yaparsan bulamıyorsun
Aliminyum kaputu bulmak için başka yollardan giriş yapıyorsun Programda
nasıl başka yollar?
şimdi ben o kaputu alıp, millete orjinal al. kaput var desem herşey güllük gülistanlık mı olacak merak eder dururum:D
bak işte al. kaput var öffff 5 kg daha hafif :D
bu arada benim kesici yok, yüksek deviri mekanik itici olmadan çevirmek cahillikten ibarettir.. en fazla 7500-7800... vitesi attığında karşıladığın devire bakar aslında avantajı biraz vardır kim ne derse desin..
geçen sene benimde kaput değişirken başka bir müşteri aliminyum kaputa bu sağlam değil istemem deyince balıklama atlayıp adamla sac kaputu değiştirmiştik. ilk defa şans yüzüme güldü demiştim :)
Arabanın Şasi numarasıylan giriş yapıp yedek parça olarak bakarsan Renault Dialogy programı orjinal olarak (Köpek)Ağır Kaput fiyatı çıkartıyor
Programda köpek kaput çıktığı için direk onu dayıyorlar onlarda bilmiyor :D
Burda çok renault servisleriylen iddalaştık öyle bu kaput orjinal diyorlar
Bizde hayır orjinali Ahaaa böyle kuş gibi olcak diyoruz :D 2 saat dil döktüğümüz tartıştığımız servisler oldu bu konuda
Hatta bi Serviste Hafif olanı gösterinc hafifler için bunlar yan sanayi denmişti ne gülmüştük :D:D:D
Onlarda haklı çünkü program ne diyorsa onu koyuyorlar öyle biliyorlar :D
valla hiç sorma selçuk silifkede moktan bir kaza yapmıştım anayolda sol şeritte giderken sağımdaki motorsiklet birden refujden karşıya geçmek için sola dönmesiyle adama çarmam bir olmuştu. birde üstüne kaza raporunda arkadan çarptın diye ehliyetsiz adamı haklı bulmuşlardıki o günlerde benim kulaklardan ateş atıyordum. adanaya arabayı getirdim parçaları sipariş ettim, 2 gün sonra almaya gittiğimde bir amca parçacıyı ayağa kaldırmış ulan okadar para verdim en iyi diye bana kağıt gibi kaputu veriyorsunuz v.s. parçacıdan çalışan arkadaşım senin kaputu bu adama versen kızarmısın diye sorduğu anı hatırlıyorda sadece pitonnnnnnn diye bağırasım gelmişti, okadar iyilik yaptın al ver diyip kabul ettim amca mutlu mesut aldı benim sac kaputu çıktı gitti. ben kaputu bıraktım dükkanda aldım parçaları arabaya koydum tam gidecem bizim arkadaş arkamdan bas bas bağırıyor, senin kaputu almayı unuttun diye. tabi benim arabay yapıldıktan sonra 3 millera herşey ortaya çıktı :D
Neyse...
Herkesin kendi tecrübesi...
neymiş bu rs ler yaa..14 sıkıştırma fabrika verisi yemin ederim şaka gibi..106 gti 14 fabrika verisi sıkıştırma verse 200 hp ckardı fabrıkadan..peki bu rs lerde fabrıka verısı olarak cıkan pıston kac cr ? yuksek sıkıştırmalı olarak satılan pıstonları 250 260 falan mı verıyo ben anlam veremedım dogrusu bu kadar yuksek sıkıştırmalar hıc gormemıstım
dedikodulara bak :D
11 sıkıştırmalı cliolar ne zaman 14 15e çıktı :D