http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=472
habere göre 308 in yeni verdiyonunun adı 308 1.6 VTI olacakmış :)
120 hp 160 nm torka sahip olacakmış devamı haberde yazıyor :)
sevmem fransızları :)
Printable View
http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=472
habere göre 308 in yeni verdiyonunun adı 308 1.6 VTI olacakmış :)
120 hp 160 nm torka sahip olacakmış devamı haberde yazıyor :)
sevmem fransızları :)
anca ismini yazarlar :)
aha kolpa fiteng
sen nesin :p:D
Arabam com çok hata yapıyor isim konusundada hata yapmış olabilir.Öyle değilse eğer yuh peugeot a motorun içine vtec falan yazmasalar bare ahaha:rolleyes:
hata degil aynen koymuslar bu ismi
arabam.com un hatası değil,yeni modelin ismi VTI bildiğimiz:) 308'in kataloğunda da yazıyor zaten.
orda yazanlaraa göre artık peugeot da vtec açacak
ben bu duruma fransız kalırım :D
fransızlarda vtec açaaçak diyorlardı bu muymuş :D
bu motor türkiyeye gelmeyecek galiba..öyle biliyorum bi yerde okumuştum..
3 4 farklı motor var bi kaç tanesi türkiyeye gelmiyor ama hangisi tam emin değilim..
gelirse artık honda vti + pug vti denemeleri olur :D
pejo da vtec açacak.. hahhaa :D
aynen öskür'cüm...
Bu arada kolpalığın bu kadarı... Hadi ismi çaldın bari motor da performanslı bişi olsa... Bırak kolpayı resmen abecilik olmuş... "Honda'nın VTI'ı varsa bizim de var... Vaka bizimki o kadar hızlı gitmiyor ama ossun VTI VTI'dır..." hesabı euheuhueheu :D :D
zaten pugcular takıolardı puglara honda motoru şimdi fabrika başladı bu işe:D:D:D
isim hakkını öylece alabilirmi honda bişey diyemezmi buna ?
Honda-Peugeot zaten isim hakkı konusunda görüşmüştür zaten önceden... Sonuçta VTI, GTI-GT gibi genel bir tanım değil, yanlış bilmiyorsam sadece Honda kullandı bu ismi... Bunlar zaten formalite işler, formaliteyi geçelim işlevselliğe gelelim... :D
--- a dönmüş burası...GTi ismini de PUG VW den sonra kullandı....Allahtan TDi isminin hakkını aldı da VW öle onu kuratardı. GTi adı taşıyan japon arabaları da var :) Kısaltma yapması gerekmiş yapmış. Turbo yu da ilk kullanan firmadan çalındığını farzedersek bu muhabbet dönence gibi bişi olur :)
Bütün firmların ileri teknolojoleri var.
tabi canım honda gibi olamaz işlevsellik konusunda
dti,tdi
dci,cdi
sfi,fsi
vti,vti
olabilir böyle şeyler:)
Tabiki bitiyor tasarımlara baksana bütün arabalar birbirini andırıyor artık. Tasarımcılarda ors. gibi bu sene orada diğer sene başka yerde bir arabayı kimin çizdiğini anlamak bile artık çok zor değil :) Aynı adamın çidiği iki farklı marka otomobil bile anlaşılıyor.
JTİ , PTİ , MTİ falan yapın babacım niye VTİ diye çalıyorsunuz :D
yahu bu peugeot ne çok meraklıymış vti demeye vti hondayla özdeşleşmiş bi isim hondadaki vti performansını yansıtabilecek olsalar tamam diyicem ama onuda yapamazlar ben hondanın yerinde olsam izin vermezdim
fransızlar yeni sevişme teknikleri çıkarsın.
yasık oldu yıktyılar tamamen pug efsanesını
buarada cabrio da vw den cıkmadır :D
ona bakarsak sahinlerin arkasında m3 yazıyoo
kopyalamaları yasak 200 yılmı ne patent ini almışlar
puhahaha...harbıkomık olmus yawww...yaw fransız degılmı gardasım bırakın yaw:D
Çıksın ya iyi makara olur daha satılmadan böle egleniyorsak :D
daha deil pejo vti cıkarcak gt cıkarsın I atsın gene almam..
kopyacı fransızlar.
Burası hakkaten --- olmuş farkında değilsiniz. Toyota VVT-i yada nasıl yazılıyosa böle birşey yaptığında nerdeydiniz. Değişken zamanlı kam profili olan egzantirik kullanan araçlar bu tarz isimler üreticektir. Honda'nın ki VTEC, BMW de VANOS, Toyoto'da VVT-i koymuşlar. Şu an peugeot ta bütün 1.4 1.6 bütün motorlarında bunu kullanıycak ve koyduğu isim de VTI (Variable Valve Lift and Timing injection). He bu ismide sizin gıcık olduğunuz fransızlar pariste eyfel kulesinde çay içerken koymamışlar. Çok beğendiğiniz BMW ve Mini ile bu motor ortak geliştirildi ve aynı motor mini 1.6 ve bmw 1.16 gibi araçlarda kullanılacak ve gene adı VTI olucak.
kim ne isim kullanıyosa kullansın önemli olan isim değil performans yinede eminimki peugeot vti mı yoksa honda vti mı deseler herkes honda vti der bence
dostum birisi spor araba birisi aile arabası
hani şu gitmeyen yeni vtecler gibi:)