Corsa C 1.3 CDTI intercooler büyütmek istiyorum. ne önerirsiniz? elinde olan var mı?
4 Lt civarı yeter sanırım.
orjinali sanırım bu ve 1.8 lt olması lazım yanlışlık yoksa.
http://img6.imageshack.us/img6/7826/corsacp.jpg
Printable View
Corsa C 1.3 CDTI intercooler büyütmek istiyorum. ne önerirsiniz? elinde olan var mı?
4 Lt civarı yeter sanırım.
orjinali sanırım bu ve 1.8 lt olması lazım yanlışlık yoksa.
http://img6.imageshack.us/img6/7826/corsacp.jpg
bilen yok sanırım
evet orjinali bu diğer konu hakkında bilgim yok:) aracınıza yapılanlarıda yakında paylasırsanız merakla bekliorm cdti'cı olarak:) kolay gelsin
Aracda ekstra neler var 4 lt coolera neden ihtiyac duyuyorsun
2006 model ve sonrası PSA 1.6 hdi intercooleri kullanabilirsiniz yanlış bilmiyorsam 3.5 litre olması lazım. 200 tl gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
dediğiniz intercooler a baktım fakat aynı yönden giriş çıkışlı o yanlış bakmadıysam
turbonuda büyütsen o intercooler işini görecektir.
kolay gelsin
Sol taraf araba üstünde olduğunda, sol taraf(sürücü tarafı) olan çıkış manifolda giden çıkış değil mi sizde? Öyleyse o tarafa bakacak şekilde taktığınızda giriş çıkış aynı tarafa bakan intercooleri kullanabilirsiniz bu sayede salyongozdan intercoolere giden boruda kısalmış olur(iç kısımdan oraya geçirdiğinizi varsayıyorum. Bu'da bir nebze olsun erken doldurmanızı sağlar. Diğer türlü sisteme göre..
Aracınız hararet mi yapıyor sürekli kullanımda ?
hararet?
turbo yüksek basınç bastığından sıcak üflüyor. intercooleri büyütmek yanlış mı?
1.6 Mjet, 1.6 TDCi Cooler ları işinizi görebilir tabi giriş-çıkış yerleri istediğiniz gibi ise..
Bizimkiler kaç litre bilmiyorum ama 1.9 cdti cooleri de olabilir sanırım
Kendi fikrim değiştirmek gerekli ancak yapılan projelerin çoğunda orjinal bırakılıyor, sürekli sıcak hava üflediğinde hararet artıyor bence o zaman gerekli olur cooler..
4 lt satan var belki işinizi görür ?
http://www.techturkey.com/forum/modi...tercooler.html
büyütmenın faydası yokki,nekadar hava debisi gırerse o orandada cıkmalıdır..buyuk coolerın peteklerını doldurmayacagından yıne sogutmayacaktır havayı...yanı orjınalınden kotu olur..
1.8 bar basan büyütülmüş hibrid turbo bile dolduramaz ve soğutamaz mı yani?
bende de 1,3 ctdi var senin yapmak istediklerini 6 ay önce yaptım ve hiç bir verim alamadım ve sonunda org geri döndüm harcadıgım para yazık oldu en güzeli cip filiter...:)
wasgate den basıncı fazla sıkmıs olabılırler,basınc sensoru aşırı hava basıncını hıssedıp beyne sınyalı yolluyor ve lımp mode konumuna gecıyor,sorun bu olabılır..1.8 bar derken herhalde benım tahmın ettıgım ölcü uzerınden yazmıs arkadasımız,standart 1 bar emiş,turbonun katkısı 0.8 toplamı 1.8 olarak olur,egerkı 1 bar artı 1.8 bar dusuncesı varsa yanı 2.8 bara tekabül edecekse sorunlar cıkacaktır...
1.8 bar yuksek,basınc sensörünü değiştirirlerse sorun ortadan kalkar ama tavsıye temem,zaten kucuk hacım lı narın motorlar,bu kadar yüklemek yazık gunah dıye dusunuyorum,ortalama araclar 1.5 - 2.0 arası basıyor,üstüne cıkılmıyor orj basınc sensörlerı ıle böyle,amperı düşük sigorta gıbı düşünün bu olayı,nasıl amper yukselınce sıgorta atmıyorsa bu basınc sensörü olayıda boyle..
Emulatorle map sensorunu yaniltip 1,5 bar ustune cikabiliyorsunuz. Arac zaten standart olarak 1+1.3 bar yani 2,3 bar. Su an zaten 2,5 bar
2,7 yada 2,8 yapicam ciple de destekleyecegim. Zaten cipli su an duzeltmeler yapilacak yazilimda.
şu an 110bg civarı krankta. tekerlekte tam 95bg
sanırım 0.2 yada 0,3 bar basınç açılır ve ayar yapılırsa 20bg daha çıkar diye düşünüyorum.
egsoz sistemi komple düz boru bu arada. kat yada başka susturucu yok.
tork eğrisi canımı sıkmakta. biraz daha devam etmesi için hangi turbo gerekir?
ducato 2.8 :)
Hava filtresi de taktim bugun guzel oldu Bmc Cda tarzi
ducato 2.8 turbosu mu demek istediniz? o nasıl birşey öyle :)
bana tek vgt olacak sanırım :(
emme 1 egsoz 2mm büyütüldü. olup olabileceği en büyüğü buymuş zaten bu turboda. komple gövdesi ile aldım.
Turbo basinc gostergesi taktim 5000 de 1 bar basiyor, bu dynoya gore, enjektorler yetmiyor anlamina mi geliyor?
aynı motorda düşündüğün işlemlerin hemen hemen hepsini yapmış biri olarka konusayım
intercoolerı büyütme ihtiyac yok büyürse gecikme artar enjektörleri büyültebilirsin, aracın su an 1.3 barın üstüne çıkamaz ztn kesme yapacaktır üstünde 2.5 bar map sensörü var 1.3 ün üstüne çıktığında araç korumaya alır, ben artık hibrid turbolara olan inancımı yitirdim cabuk patlıyorlar en güzeli orjinal turboda 0.1-0.2 bar basınç açıp kutu içi filtre cip downpipe ve egzosla devam etmen daha üstü gerçekten gereksiz bnm aracımda 115 hp üretiyor
tork egrısının ,max torku yuksek devırde vermesının sebebı wasgate ayarından,guzelce ayarlanırsa max tork degerı asagı devırlere cekılmıs olur...sonuclara bakılırsa pekde ıc acıcı bı değer gorunmuyor,üst devırler canlanmıs altlar ölmüş...ıyı bır vwasgate ayarı sorununuzu gıderir...
wastegate ayarı mı? ayar zaten maximumda daha açılırsa 1.3 bar üstünde map sensörü kesiyor.?
standart 1.3 cdti turbosu en fazla 1.7 mi basabiliyor?
1.3 multijet II 95ps fiorino'ların cooler'ı epey büyük, boydan boya, 4 litre civarı gibi görünüyor ve istediğin şekilde tek taraftan giriş, öteki taraftan çıkışlı. Fiat parçası olduğundan ucuza da bulursun. VGT ile aynı motorda 1500d/d'da maksimum torku verebiliyor.