Arkadaşlar bi arkadaşım murat 124 aracına turbo motor yaptırmak istiyor istanbulda oturuyoruz bu iş için bize nereyeyi önerirsiniz ?
Printable View
Arkadaşlar bi arkadaşım murat 124 aracına turbo motor yaptırmak istiyor istanbulda oturuyoruz bu iş için bize nereyeyi önerirsiniz ?
aracı şaka aracı yapmak istiyor tabiri caizse amacı uzunda hız değil 0-400 cadde hesabıyla ışıklarda kalkmak biraz zevkli bi araç olsun istiyor :)
Murat 124 Turbolamak biraz maddiyat işi birazda hobi 0-400 amaçlı yapılmaz bunun yerine piston genişletmeyi düşünürseniz daha iyi olur bence yok biz zevk için sadece caddede blow sesi dinleticez derseniz ayrı ama genede fiyat olarak en ucuz şekilde 2000 tl den aşa maliyeti olmaz bunu düşünürek hareket edin bence
2000 bin tl'ye sorunsuz yürüyecekse makine, çok iyi. Ama bana fazla iyimser bir rakam geldi.
bütçemiz 5000 lira zaten yeterli olur mu ?
124 ' e turbo yapan Arif kardeşim , konuyu görünce gerekli şeyleri kendisi buraya yazar . Gerekli ve detaylı bilgiliyi kendisinden alabilirsiniz ...
205 gti alıp sanayiden çıkamamaktansa 124 turbolamak daha mantıklı. arkadaş sadece fikir almak istemiş ve niyeti turbo 124 yapmak caydırıcı olmayın hiç değilse parçası ucuz . motoru yenileyip 10 psi basınçla 130-140 hp olabilir zannedersem ve çok keyifli olacagına eminim
Amacımız 124 turbolamak başka hiç bir araçla ilgilenmiyoruz bize sadece keyifli bir şaka aracı lazım ve belirlediğimiz yolda yürümeye kararlıyız sizlerinde yardımıyla yapıcaz inş
TURBO KİT DOĞAN ŞAHİN SERÇE - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 89845277 işini görür diye düşünüyorum.
projenızın devamını ve başarılı olmasını dılıyorum. Konuları aratırsanız zaten var birtane göreceksiniz. Projeye başlarsanız burada paylaşınız :)
istanbuldan usta önerisi yokmu bu iş için :)
Katılıyorum. Çok fazla güç istiyorsan motor piston büyütme kapak değiştirme krank falan neyse kısacası 1600cc gibi bir motor yaparsan bide turbolarsan hayallerin gerçekleşir yoksa 1.2 turbo motorla 130-140 hp hayal yapsaydı VW yapardı 1.2 TSİ motor Supercharger ve turbo ikisi birden olduğu halde 105 hp hadi Chiptuning yaptın diyelim 130 hp dediğim gibi piston büyütme gibi uygulamalara gitmessen turbo sadece blow-off sesinden ibaret kalır.
1.6 lada motoru var sitede bi arkadaşta durumumuzu düzeltelim onu alamayı planlıyoruz
öyle bir düşüncemiz var
onun yerine çıkma faturalı ruhsata işletebileceğiniz cc'si önemli değil hp gücü min. 90 hp üzeri motor takarsanız ve ileride tekrar bi para biriktirmeniz durumunda turbolarsanız o aracı satmamak üzere yemin bile edebilirsiniz. dediğim gibi öncelikle min. 90 hp bir motoru üzerine koyarsanız size şuanlık güç olarak size geyet yeterli ama motor alırken yeni enjek. sistemse beyin aksamınıda alın ki dahada para harcamayın. yoksada ucuz yollu bir performans modifiyede kullanılan EMS bulursanız yeterli olur bi yanlışım varsa düzeltirilse sevinirim. çünkü aracın elekronik kısmından fazla anlamamda :)
murat 124lerın sılındırlerı buyutulup 1600 e cevırılıyor,motor sökülmüşken ekstra 400 tl masrafı var,yıne 1.6 karburatörü,mırafıorı benzın pompası,1.6 focus 90 hplık düz tip vnt siz turbo,egsoz manıfolt revızyonu,1.6 dıstrıbutoru, bi tk segman, bı tk subap,bı tk yatak,baskı balata ,bi tk 1.6 gömlek,2.0 tempra yağ pompası,albea ıntercooler,işçilik vs ıvır zıvır 4000-5000 arası bı malıyet cıkar 130 150 hp arası güç alınır,fakat motor ömrü tofaşlarda zaten 200 000 km cıvarıyken,bu sistemle yapacagınız motor ömrü 40 000- 75 000 arası ortalama..
Amcam oto yedek parça işiyle uğraşıyor.Pazarlamacılarından bir tanesinde tofaş vardı senelerce o araçla Türkiyeyi dolaştı 800.000 km yaptığını biliyorum.
bu projede size yardımcı olabilecek crm performans suat usta kesinlikle 10 numara bişey çıkar ortaya
ah be kardesım 89 dogumlusun galıba,ben 1988 yılında basladım 10 yasımdayken sanayıde babamın oto tamırhanesınde,yıllarca motorculuk sonra turbo tamırcılıgıne gectım..taksılere ,80 lı yıllarda,özellıkle 131 lere benzınlıyı atıp dızel motor atma furyasında ben cıraktım,her hafta 3 taksının benzınlı motoru atıp yerıne dizel motor koyuyoduk....
Öncelikle benimle aynı düşüncelere sahip olduğunuz için çok sevindim.isterseniz konularıma bi göz atın.yardımcı olabilecek birçok fotoğraf video ve yazdıklarım var.
http://www.techturkey.com/forum/otom...ane-124um.html
http://www.techturkey.com/forum/vide...rbo-10psi.html
https://www.facebook.com/video/video...23257&comments
ayrıca foto albümü olarak faceden takip edebilirsin.hergün bişeyleri söküp takıyorum.hergün bi gelişme hergün bi sıkıntı ama tatlı sıkıntı :D
https://www.facebook.com/media/set/?...2258256&type=3
arıza çıkarıyormu, sorun oluyormu,tekliyormu,hararet yapıyormu,çalışmamazlık yapıyormu gibi sorular illaki vardır aklınızda.
bu ve bu gibi soruların hepsinin cevabı EVET :D heryer sıkıntı heryer dert.neyse bunları geçelim.
güzel konulara gelelim :D
basarken,basmazken,gezerken,işe giderken,okula giderken,ışıkta beklerken,kalkarken gibi olaylarda böyle keyifli bişey yok benim için.videolardan da anlaşılacağı üzere böyle bişey yok.tabi aynı düşünceleri taşıyorsak.aynı atmosferdeysek :)
ben 2 yıldan bu yana 1200 standart motor (1300e dönüştürülmüş falan değil) turbolu vaziyette biniyorum.hemde en az 1 barda. 1.5 1.6 bar bastığımda oldu kapak taşlanmadan önceleri. şu an halen 1 barda.hergün kurcalıyom :D hiç acımadan kullanıyorum.
4-5 defa kapağı söktüm.2-3 defa motor şanzuman indirdim.bunlar olağan şeyler.ancak hiçbirisinde arıza nedeniyle sökmedim.arıza olacağını hissettiğim için söktüm.arızaya mahal vermedim açıkcası.
biraz önce geldim sanayiden.manifoldu değiştirdim.full enjeksiyon için ön çalışmalarım başladı.yani açıkcası bu arabaya yapabileceğim ne varsa yapacağım,yapıyorum.motor sanzuman yürüyen vs harcadığım parayı hiç hesaplamadım,ancak 15lira falan olmuştur heralde.çoğu keyfiyetten.
neyse o kadar uzatmayayım.
aklınıza takılan hertürlü konuda en ince ayrıntısına (puluna civatasına) kadar anlatabilirim.face adresimdende ulaşabilirsiniz.
kaptan hangı aracın turbosunu uyguladınız araca? baska ne değişiklikler yaptınız?
Ortalama 200.000 km ömrü olan bir motora (ki bu ömrü sen biçtin) ne yaparsan yap 800.000 km yi görmez.Demekki hesaplamanda bir hata var.
Arif (1.24) aracını LPG de kullanıyor bildiğim kadarıyla o yüzden karburatörü sadece boğaz kelebeği mantığıyla kullanıyor.Ama benzinle çalışan karbüratörlü turbo motorlar sıkıntı,sorundan başka işe yaramazlar.Enjeksiyona geçin öyle ne yapacaksanız yapın bence..
benimde dayım taksicilik yapmakta ve ilk aldığı 124'ü yaklaşık 450.000 kmde satmıştı. çok narin kullanmasına rağmen, 350.000 km de motor yağ yakmaya başlayınca tamircisiyle sürekli yağı kalınlaştırarak 100.000 km daha yapıp satmıştı. sizin bahsettiğiniz gibi 800.000 km yapar ama motor açıldığında ne halde olur orası muamma.
dırek o kılometreyı yapmaz demek ıstemedım ayıp olmasın dıye,bende bılıyorum 200 000 ortalama ömrü olan bı motorun zorlasanda o kılometrelerı yapamayacagını,bu ömrü ben bıcmedım ,herkes burada gördüğünü bıldıgını dusuncelerını anlatıyo,söyledıgımız her seyın senedini de imzalamıyoruz ayrıca,konu murat 124e turbo uygulamaktı galiba nıye takıldık bu km olayında onuda anlamıs değilim...
abi laf söylemek düşmez bana ama benim fikrim madem motor yenileyeceksiniz lada motru yerine 1.6 enjeksiyonlu şahin-doğan-tipo motoru koymanız daha mantıklı olmazmı üst kapak emme sistemi enjeksiyon sistemi benzin ve yağ pompası desteğiylede turbolarsanız bence ideal keyifli bir araç olur. 2.0 sığmaz herhalde ama sığsa 2.0 marea motur 10 numara olur :)
citroen c3 turbosu.westegate paletli olanlardan.çok terbiyesiz bi turbo. :D
mirafiori şanzuman.motorun içi full stock.sadece pistonların üzeri oyuk.başka bişey yok...
LPGde kullanıyorum.benzınde ayarları on numara yapılması lazım.ki bu biraz zor.yapılmayacak bişey değil.ancak enjeksiyon olayı çok farklı bi dünya.onun için enjeksiyonaa geçiyorum zaten.
niye sığmasın sığar yaa.6 silindir 3.25 motoru sığıyorda o mu sığmayacak :D
Bence turboyla uğraşmadan b16 swap....başka da birşey demiyorum.
b16 swap gerçekten mantıklı eğer sığarsa mükemmel bir iş olur ama şase dayanır mı orası biraz şüpheli
Tempra 2.0 super secenek hafif arac
çevrenizde varsa tempra motoru haber bekliyorum sizden :))
İlla tempra motoru olucak diye birşey yok güzel 100 hp üzeri motor koysanız yeter. açık havanıda takarsın. yok turbo 1 bar basıcanda güç alıcanda derdin yok bas marşa git. atmosferik her zaman iyidir.
Benimde hayalim var hala ileride koyucam Şahin'in kaputun içine V8 yan vermek neymiş :D ön kalkıcak önnn :D :D :D Vtec Turbo Şahin olduysa V8 Şahin Neden Olmasın :soru: :icon_tup: