Facebookta biri paylaşmış burda paylaşmak istedim.
Medyabar - Filmli camlar için kesilen cezalar yasal değil
Printable View
Facebookta biri paylaşmış burda paylaşmak istedim.
Medyabar - Filmli camlar için kesilen cezalar yasal değil
süper hemen cıktısını alıyorum bunun arabamda film yok ama yaptıracam bu haberden sonra :D sağol Batu :icon_tup:
YANİ batu film serbestmi artık:D
ben eksoz için nasıl ceza kesrsin bu arba tüvden geçti dedimde
polis bana ne dedi biliyonuz mu?
rajon böle :D
yeni yasa yolda demektir bu :)
Arkadaş 1 ay önce filmleri söktüm ya. :D tribe girdim. :D
hazır yazı formatı olsada cıkdı alsak. araclarda saklasak.
Yasa falan çıkmadı arkadaşlar
cezaya itiraz eden bir avukat cezayı iptal ettirdi
Valla bahsi geçen kişi bu amca heralde:) Kendisine ulaşılıp istenilebilir aslında Vacit Öktem | Facebook
bize gene ceza kesilir, uğraşan davayı açan iptal ettirir..
burda ceza kesilen kişi avukat olduğu için, kendi işini hemen çözümlemiş.
çünki adamın işi bu:D
Ozaman egsoz da aynı şekilde ceza kesilemez.Görüşü engelliycek tehlike oluşturcak bi süsdeğil.
helal olsun sürmeneli abime :)
Ama bunu arabanın istediğiniz yerine yapıştırın hatta arabayı bu yazıyla kaplayın yine yapıştırır cezayı türk polisi affetmez.
iyide herşeye sessiz kalmamak gerekiyor herkez kesilen cezalarını iptal ettirirse polislerde artık yazmamaya başlar
burda renki camlara bile ceza yazıyorlar.polisin ağzından çıkan bir şey yazıcam şimdi 10 kişiye kestim 5'i iptal ettirmese ödese yeter diyor mantık bu şekilde
Valla ben geçen sene 2 cezamıda iptal ettirmiştim ödemeden dilekçe yazıp vermiştim. Kararıda maliyeye ve emniyete götürmüştüm hemde düşülen ceza puanları geri geldi.
adapazarında polisler şaşırdı adım attırmıyorlar, ara sokakta kemerden ceza yedik :/
Face'de mesaj attım abiye, yollarsa eğer, upload ederim.
Ayrıca kararı önleyici olarak da arabalarda bulundurmak lazım, belki yazmazlar :)
nede olsa trabzonlu ya helal :) , şaka bi yana kararın sayı no : tarih ve karar no : bilgilerini paylaşsa bile bize yeterli , direk polise söyleriz ikna olmazsa kes bilader diyerek, hemen emsal kararı göstererek itiraz ederiz. bu işin peşine düşelim şu kararın bir nüshasınıda biz elimize alalım arkadaşlar :)
Şimdi geriye yönelik cezalar için başvursak ne olur acep :)
Var mı aramızda avukat ?
Yada camıma çizik attılar , muayeneye sokturdular vs diye maddi manevi tazminat açılsa ? :)
en acık film hani belki olabilirde koyu filme ceza cok mantıklı ve olması gereken bişey bence.Yolda adam kessen içinde kaçırıp kimse görmez veya aranan bir suçlu vs olsa..Yolda araç sürerkende öndeki aracın içinden o aracında önünü görüp mesafenizi ona göre koruyabiliyorsunuz.
abi zaten eksoza ceza kesilmesi bana göre yasal değil.
nedeni ise atıyorum x marka eksoz gümrükten girdi .incelendi edildi ve TSE belgesi verildi nedir bu TSE ?
TSE=Türk Standartları Enstitüsü
yani bu eksoz Türkiye de kullanılabilir bir sorun teşkil etmez.
şimdi sen x eksozuna hem bu belgeyi vereceksin hemde ceza kesiceksin ?
Helal olsun Avukata...
hep bi yerden patlıyoruz nasıl olsa .. cam filmini iptal ettirsek adam geliyor niye spor koltuk var diyor .. o yoksa niye direksiyonun böyle diyor .. veya EGT , AFR vs göstergelere takıyor .. bunlar yasak diyor ..
bende aracımda çift mühür plaka ve sigortamın tam olmasına karşın ceza yedim mahkemeye verdim sonra da .. app den gene yazdılar ama sigortadan yazılan ceza iptal edildi ..
Birçok cezayı iptal edebilirsiniz somut olayın şartlarına göre.
Kanunda olup olmaması şart değil, olay önemli.
Biz (babam da ben de avukatız) birçok cezamızı iptal ettik, kiminde hız sınırını aştığımıza dair kamera kayıtlarının olmamasından dolayı iptal oldu, kiminde sollamaya çıktığımızdan trafiği tehlikeye sokmamak için kısa süreli hız aşımında bulunduğumuzdan vs.
(ekleme: kiminde geç tebliğden dolayı 5bin TL'den fazla olan cezayı iptal ettiğimiz gibi)
O yüzden dediğim gibi somut olayın şartları önemli.
Ben 2010'da ve 2012'de geçenlerde Tüvturk muayenesinden sadece cam filmi hafif kusuru ile geçtim, birkaç haftadır düşünüyordum trafik ekipleri filmden dolayı ceza yazarsa veya sökerse (şimdi sökme yapamıyorlar sanırım ama) ne yaparım diye. Yani cezanın iptali, filmlerin sökülmesi bedeli, yeni film ve filmin takılması bedeli, tekrar muayeneye ihtiyaç duyuluyorsa muayene bedeli vs. gibi
Tüvturk'ü kimin getirdiği, ne yaptığı belli, e kolluk kuvvetlerinin de kim olduğu belli, ikisi arasında nasıl çelişki olabiliyor anlamak güç. Bana göre de yasalarda değişikliğe gidilir yakın zamanda.
yarım yamalak kanun çıkarsa olacağı budur... İsviçre'den şu maddeyi al, Almanya'dan şunu getir, Amerika'dan şunu ekleyle yapılırsa, polis de kafasına göre keser cezayı...
Egsoz için desibel ölçümü esastır, hem muayene için hem de caddede kullanırken, ama polisin yanında desibel cihazı ve de anlık egsoz gazı ölçebilen ekipmanı vardır, yasaya göre ceza keser gıkın çıkamaz... TR de ise fazla ötüyor diye bir ceza maddesi olmamasına rağmen polisin kulağındaki desibelmetre ile ceza yiyoruz...
filmde ise önceden sonradan yapıldığına bakılmaz, içeriyi belli mesafeden göremiyorsa, bunun da belli kuralları varsa araç tescil de olmaz polis cezayı da yazar... ancak bunların kuralları tamamen polisin gözüne ve kulağına endekslenmiş durumda, o nedenle bu kadar sıkıntı çıkıyor...
yasalarda çelişki olsa ne olur olmasa ne olur .. günde binlerce ceza kesiliyor muhtemelen .. ay da yılda 1-2tanesi iptal ettiriliyor .. oda avukata veya kodaman birine denk gelirse .. hal böyle olunca kanunda yeri varmış yeri yokmuş kimse umursamıyor .. devlet haklı haksız artık günahları boyunlarına günde yazdığı binlerce cezaya seviniyor işte
Ülkemi milletimi çok seviyorum ama öyle bi hale getirdilerki normal vatandaşın bu ülkede sağlıklı olması için doktor, hakkını araması için avukat olması gerekiyor.
benim zoruma gıden.cam filminden ceza yazan polisin arabasıda cam filmli.hemde kapkara.bence cam filmi yasak olacaksada.1 numara cam filmi serbest olsun yani.iyice kapkara olan camlara tamam eyw bı durum olsa arabanın ıcı hıcbısekılde gorulmuyorda.1numara filme bile ceza yazıyorlar.gecenlerde bi polis arabası gordum trabzonda hyundai era.camlar film stoplar kırmızı kaplanmıs.egsoz kafalıgı vardı bıde.belkıde chıplemıstırler bıle arabayı.gıttım sıkayet ettım plakasıyla aracı.ama emnıyet arabası ya bıse oldugu yok arac gene aynı halde denk gelırsem bıdahakıne fotografını cekecem...