Yeni başlık daha şık oldu sanki :)
Bu dönemde baya giden arkadaşımız varmış, hep beraber bu başlıktan devam edelim.
Sınavlara 10 gün kaldı 21 güne en geç askeriz, buradan bilgi paylaşımı yapalım arkadaşlar.
Hepimize hayırlısı olsun.
Yeni başlık daha şık oldu sanki :)
Bu dönemde baya giden arkadaşımız varmış, hep beraber bu başlıktan devam edelim.
Sınavlara 10 gün kaldı 21 güne en geç askeriz, buradan bilgi paylaşımı yapalım arkadaşlar.
Hepimize hayırlısı olsun.
zırhlı birliklerde ayın 1 inde sınavdayız Allah izin verirse :D
ben daha kagidi almadim yarin gidip alicam 3 unde sinava girmeyi planliyorum :)
Allah kolaylık versın.
gecen sene agustosta bende konu acmıstım :D
zaman gecıyor merak etmeyın .agustos sıcagında egıtımlerde pişmeye hazır olun.
bayram sonrasına sarkma gibi bir durum olabilir mi acaba onu merak ediyorum ben?
sınavın içeriği ne beyler :D seneye bende giriyorum kısmetse bu vakit
bende erteletmeye çalışıyorum memurluk stajyerlik durumumdan dolayi...
1inde balıkesirde sınavdayız inş, harbiden sınav içeriği nedir ya
turkce matematik heralde :D de sinavin bir hukmu yok :d sanirim
ilk gün son gün muhabbeti ne derece doğru arkadaşlar?
hayırlı teskereler, aralıkta da benim niyetim var.
Bende 347 yim 3ünde gidicem sınava büyük ihtimal.
Gittim bugün ufak bir çekçekli bavul aldım kendime asker çorabı aldım kişisel bakım malzemeleri falan hazırlanmaya başladım:)
Askerlikte şuan geçirdiğim günlerden daha hızlı geçeceğine eminim bıktım artık her gece balkonda kendimi nereye düşücem lan acaba diye sigara içerken bulmaktan:D
Ben de 347. dönem gideceğim, sınava Tuzla'da gireceğim. Antalya'dan İzmir'e gönderiyorlardı, bir daha git gel olmasın Kocaeli Rallisi'nden sonra direkt İstanbul'a geçerim diye sevk işlemlerini geçen yarış zamanı İstanbul'da yaptırdım. Sanırım ilk gün sabahın köründe gideceğim :)
gecen sene agustos ayında bı saga bır sola yuruyoduk gomlegın 2 dugmesı acık oldugundan bır yanmıstı bagrım nasıl bı yanık bellı deıl heralde omur boyu o ızle yasıcam dedım kendı kndıme ama oda gectı :D
yanı bı sekılde gunler gecıyor benı askere ugurlayanlar sımdı safak sayıyorlar .155 gun cabuk gecıyor aslında.
giden arkadaslar yanimizda ne goturmeliyiz ne etmeliyiz :D
telefonsuzluk benim icin onemli bir sinav olacak zaten :D
Valla telefon olayı herhalde düştüğün yere göre problem olur yada olmaz, ben acemilikte götürmeyi düşünmüyorum gerisi düştüğün yerde üstlerin insiyatifinde sanırım.
O banada oluyor, gitmeden gideceğim gün için şafak saymaya başladım , askerde hafta saymayı düşünüyorum, inşallah sıkılmayız, zaman çabuk geçer...
İlk gün gidince teskere alıcaklara bileti verme vs. gitmeden önce son gelen dönemdende o biletini aldıgına yedirip içirme mevzusumu. Onlar adet, herkesten farklı farklı duydum, artık kısmet. Ama kısa dönem ile uzun dönem ne şekilde olur bilemiyorum. Bu muhabbeti benım uzun dönem giden arkadasım yaşamıştı. Biz yaşarmıyız bilemicem :)
Arkadaş sınavın ilk ve son gününü sormuş. Şehir efsanesi olduğuna inandığım 'ilk gün gidenleri uzun dönem alıyorlar, son gün gidenleri kısa dönem' ya da tam tersi :D hikaye bence... doktor, mühendis, avukat vb. uzun dönem alıyorlar, kontenjan kalırsa seçmece yapıyorlar sanki...
birazda şans işi ben eğitim falan görmedim konyada hava savunma okulundaydım
bozuk para götürün
sınav formaliteden başka bişey değil ihtiyaçları varsa alırlar :D ben 1-2 soru okudum oyuzden neler icerdigini bilmiyorm :D ama mantık ıvır zıvır soruları falan
normal çaplarda bavulla gidin abarmayın sakın pahalı bavullada/kıyafet gitmeyin akibeti belli olmayabiliyo.hatta bavulda sadece çorap atlet boxer götürün. Birde traş çantası içine köpük/jel diş fırcası macunu ıvır zıvır sıgcak boyutta olsun. sabahları herşeyi getir götürle ugrasmassınız. pudra lazım olur yazın ama bebe pudrası değilde ilaçlı bitane vardı unuttm adını ondan.
buarada en ideali mach 3 kullanıcaksınız muhtemelen gidip onunda pahalısını almayın oda calıncak :D
2-3 liraya kullan at spec blue 3 kullanın gül gibi gecinip gidersiniz :D
http://img.diytrade.com/cdimg/321498...tte_Blue_3.jpg
Ben aralıkta gitmiştim herkez cok sanslısın diyordu cunku hic bir denetlemeye katılmadım.Agustosta gidenler 4-5 tane denetleme gormuslerdi isyanlardaydı hepsi.Gerci birlikten birliğe gore değişir elbet ben deniz birliği için soyledim :)
Hepinize şimdiden hayırlı teskereler olsun inş.Şimdi buraya yazıyorsunuz sonra vakit oyle bir geciyorki yazılanları okuyunca bi garip oluyor :)
Bu ay sonu işten çıkıyorum, sonra askerlik beni bekler..
Bende 343. dönemdim Zırhlı birlikler sonra Konya olmak üzere sınav tam bir formalite o sınavla yedek subay belirlenmez. Yanınızda iç çamaşırı, traş malzemeleri, tırnak makası en önemli malzeme kilit :D Fazla bir şey götürmeyin orada veriyorlar zaten. Bozuk para çok önemldir :D
beyler şimdiden hayırlı teskereler ... :)
da benim bir sorum olucaktı. ben 4 yıllık mezunum fakat askerliği tecil ettiricem ...
nasıl olucak işlem sıram bilmiyorum aydınlatırsanız çok sevinirim ...
Arda askerlik yaptığın yeri söyliyim mi :D ayıp ayıp
341 dim 347 lere ne çabuk gelmiş ya :D
Arkadaşlar yanınıza öyle aman aman eşya yüklemeyin sadece havlu ( orada da verilecek biraz ufak kalıyor götürmeniz tavsiye ) çorap iç çamaşır traş köpüğü diş macunu jilet ve kafalar yeter :) En azından acemilik için pek malzeme almayın Hatta orada da kantinde satılır kullan at yaparsınız çoraptı çamaşırdı..Bir o kadar da orada verecekler en zahmetli kısmıda hepsini ordan oraya hamal gibi koğuşa girene kadar taşıyacaksınız :) Usta birliğin de zaten günlük çorap ve iç çamaşır kullan at olacak oraya onlardan götürmenize de gerek yok kantinden bol bol alırsınız :)
Sınav yapıldıgı gun zannedıyorsam tercıh yapılıyormus. Havacı Karacı Bahriyeli şeklinde.
Hangisini tercih etmek gerek, bir arkadasım denızcı ol en uzak ıskenderuna gıdersın cok guzel askerlık yaptım ben derken bır dıgerıde ınsanlıgımı unuttum dıyor. Tamam yerinden yerine göre değişiyor olabilirde çokmu farkeder yoksa her ne olursa seçelim mi?
yok yapmıyorsun tercih sen
istanbuldakiler organzie olup tuzlaya bi kişi gidip hepsini yazdırabilr sabahda erkenden gidip işlemleri beraber yapabilrsinz arkadaşlar sadece bi tatlı dile 5-6 kişi yazdırmıştık :)
hayırlı teskereler hepinize.
Anladım arkadaşlar teşekkürler,
Artık hayırlısı, bende bu haftaiçi alışverişi halledeyim diyorum atletti vs. geçen baktım öyle yeşil yeşil içim karardı :D :D
bende aralıkta gidicem , herkes için hayırlısı olsun :)
ben 3 agustosta tuzlada sınava giriyorum.
Allah sonumuzu hayır etsin hergün traş olunur mu amk..yazın sıcağında sağa dön sola dön hele birde bi malın yüzünden süründükmü tamamdır :)
kanka öyle bi soğuk vardıki heycan bahanesi aklıma geldi yine üşüdüm pampa :D