Mazda / RX / RX-8 / 2006 Mazda RX8 RacingBeat S-Ported,50900km,Acil Satılık sahibinden.com'da - 90820519
bu araçla ilgileniyorum uğraşıma değer mi arkadaşlar ?
motor tamir ettirsek maliyet ne olur ?
sandık motor getirtsek maliyet ne olur ?
Printable View
Mazda / RX / RX-8 / 2006 Mazda RX8 RacingBeat S-Ported,50900km,Acil Satılık sahibinden.com'da - 90820519
bu araçla ilgileniyorum uğraşıma değer mi arkadaşlar ?
motor tamir ettirsek maliyet ne olur ?
sandık motor getirtsek maliyet ne olur ?
sandık motor 6600 tl 2-3 ay önce yetkili servisi arayıp sorduğumda öyle demişti.niye bilmiyorum ama araç sanki performansının hakkını tam olarak veremiyor gibi.Yoksa herkes 40 liraya rx8 alırdı.Fiyatları birden dip oldu bu sıralar.Açıkcası 250 -260 hp lik rx8 i polo gti yazılımlı olarak geçtiğini gördüğüm videolar vardı.Vergisi çok güzeldir.Yakıtıda bir o kadar kötüdür.Ben olsam tamir ettirmezdim.Zaten fiyatı aham şahım yüksek bir fiyat değil komple ypaarsın sıfır motor kafan rahat olur.Aracın çok hırpalandığı düşüncesindeyim.Gerçektende şık ona diyicek laf yok :)
tamir işine girme derim bence imkan warsa sıfır takılmalı bunlara yada alıp başka bişiler swaplıcan.
5bin lira masrafı olan rx8 bu fiyata mı gider :) Sakat iş..
Araci Biliyorum Hadimkoyde. Motorunu bilemem fakat dis gorunus olarak fena degil diri duruyor arac
o nasıl bir tanpon ya :S bence ii bir mazda servisine göster
kafamdaki düşünce araçların motorları sıkıntılı zaten motor getirtip hiç değilse kendim özenerek garantili bir şekilde kullanmak birde birisi diri demiş birisi yıpranmış demiş :confused:
hazır konusu varken bir şey merak ediyorum bu rx8 lerin 2008 den sonra motorları daha düzgün diye bir bilgi aldım geçen gün servislerinde ne kadar doğrudur 2010 2011 leri alınır mı yoksa bunlarda ilerde motor yüzünden canımızı sıkar mı ? + ilandaki araç çok yorgun görünüyor iyi düşünmek lazım..
motor sorunu hepsinde var çünkü sandık motor var araçlarda ama dediğin gibi biraz daha geliştirilmiş bir motora sahip
Aslında buna dizel svap yapcan şehir içi binecen ha.. :D
Turkiyede bu wankel motoru tam anlamiyla rektefiye edebilen bir usta var mi
1.2 tdi motoru koyulabilir aslında fena fikir değil:)
rx-8'de motor sorunu yok , motordan anlamayan insan sorunu var şu konuda da oldugu gibi.
alınır tabi neden alınmasın ? Dünyanın en güzel ve özel araçlarından biri.Asıl soru sana uygunmu bu araba ? Önemli olan o. Bakımlarını hiç aksatmadan zamanında yapıcakmısın ? Doğru yagı suyu vs koyabilecekmisin anlıyormusun az cok bu işlerden rotary'den ? Gerekirse yabancı rotary forumlarına girip orda paylasınları inceleyebilecekmisin ? Yüksek yakıtını karsılayabilecekmisin ? 2. elde elden kolay cıkmayacagını biliyormusun ? Vs vs vs
arastır dostum google denen birşey var , birsürü rotary forum var , burda 50 kez konusu açıldı rx-7 rx-8 sahipleri sayfalarca yorum yaptı kolaya kaçmayın gidin arastırın , forumda arama var 50 defa rx-8 konusu konuşuldu...Konu hakkında bilginiz yoksa "sorunlu motor" diye yorum yapmayın (lafım sana değil..)
araba alınır
9 10 milyar a rb25 konulabilir
2jz konulabilir
sr20det konulabilir ki yurtdışında uygulayanlar var
13b rotary engine getirtilebilir
ama tabii şu düzgün usta ellerde hayat bulacaktır =)
13b
2jz
sr20det
rb25
karar sizin :)
konulardan benimde açtıklarım var bakımı yakıtı bunları göze almış durumdayım benim isteğim orjinal olması baştan yaparsak sağlıklı olur mu yoksa direk sandık motoru takıp garantili bir şekilde kafamız rahat mı kullanmak bu ikisi arasında ki maliyeti araştırıyorum birde bu yeni motoru ruhsata falan işlemek zor mu ?
ben orjinal olsun isterim araç tek sorunum baştan yaptırsak ne kadar sağlıklı olur maliyet ne olur sandık motor getirsek garantili kullansak kafamız rahat olur bir arkadaşta 6600TL dedi motor için bir tek motorun değişmesiylede biter mi oda var tabi ki servise sokmak şart...
bu rxler wankel olayını bitirdi sanırım haberi wardı
rx8ler son cıkıcak özel seriden sonra üretimi duruyor. Duyumlara gorede uzun bir söre mazdanın Rx serisini ve rotaryi devam ettirmiyecegi. Bunun sebeplerinden biride fiat ve alfa romeonun motorlarıyla yeni yapılıcak olan mx5e yuklenilmesi.
Berk kardeşim bir ara yazmıyordun foruma ne oldu da geri döndürdüler seni?:)
bence kaportada sorun degişme ciddi vb.boya olmasa zaten satılırdı.bu araç sadece motor sorunu olan rx8 olsa buraya konu açılmadan satılırdı.. bu fiyatlara daha önceden satılan rx8ler var.. 15bin tl pert kaydı olan şaşe sorunlu motor bitik olan verirlir. oda göstermeye gerek kalmaz bir yere. cok güzel araç rx8
rx 9 gelecek.. rx serisi devam edecek yani.. 20bin teklif edicem kabul ederse ve kaportada sorun yoksa pert kaydı yüksek miktarlı hasar kaydı falan alıp yaptırmayı düşünüyorum komple motor 6600TL miş bi arkadaş söylemişti geçenlerde...
arsasını satıp 0 bilgiyle bu arabaya sahip olanlar yüzünden olmasın ?
Zeka yoksunu sahiplerinin sentetik yağ koymalarından bir de çok yakıyo diye gazlamayıp motorun içine iyice kurum bağlamasından..
Motor sorunu varsa neden mazda gibi dünyanın en az sorun çıkaran markası böyle bir arabayı 7 nesildir üretsin?
Herkes mühendis olmuş hıaaaamına... :D
Ayrıca madem spor araba alıyorsunuz bir zahmet her 100-150 k kilometrede bir motoru açında rektefiyesini yapın arabanız düzgün gitsin! Hem rotaryler rektefiyesi zor motorlar değil ki.. 3 tane parçası var Piston Krank Blok bu..
Ayrıca rotarynin rektefiyesi öyle gömlek piston miston değiştirerek olmuyor 3 tane tırnağı var 1 rotorun 3 tanede 2.sinin var etti 6 bu 6 tanesini değiştirdinmi kapat motoru devam et..
Rotary'nin olayı ürettiği gücü değil ağırlığıdır.. Bu yüzden fd rx-7 olsun fc-rx7 olsun rx-8 olsun çok iyi viraj makinalarıdır..
Misal Skyline gtR'ın zayıflığı nedir? Understeer. Neden? Çünkü rb motor hayvan kümün ağır.. Aynı şekilde sr motorlar olan silvialarda öyle.. Diğer bir çok arabada keza öyle.. Sadece s2000 hariç ki onunda ağırlık dengesini 50/50ye çekmek için motoru neredeyse ön dingilin arkasına yerleştirdiler.
Tabi yarışçı ruhmuş viraj kabiliyetiymiş vesaireymiş bunlar tabi bizim millete yabancı şeyler.. Neden? Çünkü araba demek bizde gösteriş demek ne kadar çok beygirin varsa o kadar kinksin yani cehalet bu derece..
Kısaca anlamıyorsanız binmeyin ama anlamadığınız işlerle ilgilide konuşmayın..!
Saygı duydum. Eli alet tutan bir insanın yapabileceği kadar kolay olabileceğini düşünmüyordum. Peki çeperde bir sorun oluyor mu ? olduğu takdirde geri dönüş var mı ?
Housingde derin çizik var ise değiştiriliyor, rotorda aynı şekilde döküntü durumu var ise değiştiriliyor. Onlar da bu videoda gösterilmiş...
Ancak genelde housing ve rotor değil, seallarda sorun oluyor onlar da kolayca değişiyor ilk videodaki gibi. Ha sandık motor getirsen de maliyeti 7-8 bin tl civarı. Millet bilmediğinden, servisi de çakmadıgından bu işlerden genelde sandık değişimi yapılıyor. Rebuild yapan ustalar da mevcut. Atla deve değil yani bu motoru toplamak görüldüğü üzere. Meraklı, eli iş gören garajı olan bir insan rahatça toplar...
Cem Yılmaz'ın "burada yapılmışı var" gibi oldu senin videolar:) . Resmen rx-8 alasım geldi. Müsait olduğum bir zaman komple izleyeceğim videoyu. Bu arada ilgin için teşekkür ederim.
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum..
Kendi adıma konuşmak gerekirse Hala rotary motorlu bir araç alma konusunda tedirgin olabileceğimi düşünüyorum Ancak hiç kullanmayacak olsam bile verdiğiniz bilgiler rotary hakkında bilgi sahibi olmamda gayet yardımcı oldu.
Yani anladığım kadarıyla bizim bindiğimiz 4 silindirli araçlar gibi 350.000kmde olmasa da; ilk rektefiyesi 150.000de olmak üzere sonrasındada 100.000 kmde bir rektefiye yapılarak kullanılabilecek bir motor. Sonuç olarak normal kullanımda insanların beklentilerinden farklı olsada; Rotary bir spor otomobil için bu işe meraklı kişiler tarafından denenmesi gereken keyifli bir tecrübe.
Kafama takılan tek şey ise ilandaki aracın henüz sadece 51.000kmde olması... 51.000kmdeki bir motor nasıl öldürülebilir ki? Geçen yıl da bir ilan vardı, onun da kmsi çok düşüktü... Böyle düşük kmde ölen rotaryler görünce tabi ister istemez bu araçlara karşı bir çekingenliğimiz oluyor. Mesela ilk çıktığı zaman ben rx8 i çok beğeniyordum, alacağımı söylüyordum, ama şu anda alabilecek imkanım olmasına rağmen yakıtı ve yarı yolda bırakması beni çok korkutuyor.
Uzun zamandır aklımdaydı wankel. Tedirginlik yoktu fakat kondüsyonlu bi rx bulabilebilir miyim diye düsünüyordum. Buldum. Suan sahibiyim. Perforrmansıyla şekliyle cogu arabadan daha tatmin edici. Yağ ve su eksiltme huyu mevcut bunlara dikkat etmek gerekiyor onun dısında tüm ön yargılarım gitmiş durumda ;)