selamlar. şu hgs zırvası 17 eylülde başlıyormuş heralde. kgs ve ogs de tamamen kaldırılıyormuş. peki, şuan kgs kartlarındaki mevcut paralar ne oluyor? bilgisi olan var mı?
Printable View
selamlar. şu hgs zırvası 17 eylülde başlıyormuş heralde. kgs ve ogs de tamamen kaldırılıyormuş. peki, şuan kgs kartlarındaki mevcut paralar ne oluyor? bilgisi olan var mı?
bende anlamadım o olayı nasıl olucak bu iş.bn ogs cihazına para verdim ettim çöpemi gticek
üstüne devlet 5 lira daha toplayacak.
KGS-OGS nasıl tamemn kalkıcak ya ??
ulan trafık olmasın dıyolar kgs yapıyolar anlamıyorum bı hıyarları ya.. arac satısı yapılırken ogs mecbur yapıcaksın bakım koprude trafık kalıcakmı..
bu HGS kartlı okutmalımı olucak ?
olcaksa ha nakıt tam para vermıssın ha durup kart okutmussun.
yok etiket şeklinde. ön cama yapıştır geç. 5liraymış. bi nebze işe yarar da, mübarekler mevcut kredilerden hiç dem vurmuyor. eldeki cihazlardan kartlardan bahseden yok.
edit: cevabı ararken başka bir sitede sadece kgslerin kalkacağı haberini okudum. ama 17 eylülde geldiği kesin. ptt web sitesinde yazıyor.
kgs m de 90 tl var nolacak
konusu açılmışken 1ve 2nci köprülerde suan kgs gecerlimi?
OGS kalkmaz muhtemelen uzunca süre ama HGS 5 tl ise KGS nin de bi anlamı kalmıyo zaten, kaldırsınlar
OGS ye bişey olduğu yok beyler.Bu değişim KGS HGS arasında.
KGS'deki mevcut kredilerin durumu hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
ben arastirdim biraz nette ama bulamadim :/
birilerine peşkeş işte. ögs sanki yavaş...
10 milyon KGS nasıl değişecek ?
· Mevcut KGS kartı sahipleri PTT’lerden kartları HGS etiketi ile değiştirebilecek.
· KGS içindeki kontör HGS etiketine aktarılacak.
Alıntıdır.
İlk başta pahalı ama yinede OGS en ideali
HGS ile KGS deki gibi sürekli kontör yükleme sıkıntısı mevcut acaba içinde para varmı ya yoksa bla bla..
Kredi kartına tanımlanan OGS ile belirlenen limitlere göre otomatik yükleme yapıyor varmı yokmu kaldımı kalmadımı sıkıntısı yok..
HGS cama sticker şeklinde yapışıyor ise nasıl dolduruyoruz?
ne güzel kgs m var hangi araca binsem kullanıyorum ne var da kurcalarlar anlamam
Kontörlü cep telefonu hattı gibi olacaktır muhtemelen
Sisteme para yüklenir içinden para çekilir
bankadan alınan kgsler de bakıye sıkıntııs yok ki yada hesaptan otomatik ödeme vs durumlarda
ne zaman gitsem ogs kilit sebebi sağdan soldan rahat kaynak yapılması ve kullanıcısının fazla olması
yıllık 50 -100 tl ödeyeyim otoyol köprü parası vermeyeyim yiyorsa bunu projelendirsinler sömürüye dur desinler hiç almasınlar
benim anlamadığım nokta ben zaten kgs alırken 5 lira kart bedeli ödedim. şimdi neden bu parayı alıyorsun ki kgs sini getirene ücretsiz değişim yap. sıfırdan almak isteyen olursa ona parayla ver.
benim paramla bana yenilik getiriyor madem sen devletsin üstünlük yapacaksan bu bedeli bu kadar ağır olmamalı
- Ne sacma bişeydir bu ya. kaldırcaksın KGS yi herkez ogs alıcak olucak biticek AMK sporgazetesi
10 milyon KGS nasıl değişecek
HGS etiketlerinin, ilk etapta, karayolu giriş ve çıkışlarına kurulmakta olan PTT-HGS satış ve dolum noktalarından satın alınabileceğini anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri şu bilgileri sıraladı:
· Yükleme işlemleri, tüm PTT noktalarından, web sitesinden gerçekleş-tirilebilecek.
· Buna ek olarak SMS göndererek yükleme ve iPhone uygulaması kullanılarak yükleme seçenekleri üzerinde çalışmalar devam ediyor.
· Mevcut KGS kartı sahipleri PTT’lerden kartları HGS etiketi ile değiştirebilecek.
10 milyon KGS nasıl değişecek? | Mynet Haber
HGS etiketlerinin, ilk etapta, karayolu giriş ve çıkışlarına kurulmakta olan PTT-HGS satış ve dolum noktalarından satın alınabileceğini anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri şu bilgileri sıraladı:
· Yükleme işlemleri, tüm PTT noktalarından, web sitesinden gerçekleş-tirilebilecek.
· Buna ek olarak SMS göndererek yükleme ve iPhone uygulaması kullanılarak yükleme seçenekleri üzerinde çalışmalar devam ediyor.
5 tl ye ağır bedel diyenler olmuş anlamak mümkün değil zaten kgs saçmalığı başlatılmadan böyle bir sisteme geçilmeliydi ben lanet köprü trafiğinin tek sebebini bu gişede durma olayına bağlıyorum bundan sonra durulmayacaksa köprü trafiğinin %70i tarih olur bence
10.000 kişiden o 5tl alınınca bi hesaplarsan o ufacık bedel 5tlcik ne kdr tutar haline geliyo ve sen ben biz elimizdeki kgs ile popomuzumu silcez sonra çöpe atcaz gitcek bidaha nede olsa kullanamicaz dimi :icon_tup:
he ama deseydilerki arkadaş kardeş dost vatandaş biz hgs ye gecıcez elınızdekı kgsnızı getırın hgs size 2.5tl yada 1tl deseydi amenna hem ben kgsmi çöpe atcam (içindeki bakiye değil kastımki onu hgs ye aktarıyolarmıs zaten) hemde yenisine gene 5lira vericem ee ne anladım ben o zaman o işten ki..
ogs ler elimizdemi patladı? içinde para var nolacak?
ogs aynen devam gelen sistem tamamen kgs ile ilgili..
1 geçiş 5 tl ?
yok hocam etiket 5 tl, geçiş aynı ücret. etiketi aldıktan sonra içine istediğiniz kadar yüklersiniz.
gıselerı gordum bugun .
aramızda alan varmı hıç ?
sadece kgs nin yerini hgs alıyor.ogs kalkmıyor bildiğim kadarıyla haberlerde öyle görmüştüm
ben o ızdıraptan kurtulmak için 50 tl de veririm akbilleri istanbul kartla değiştirirken bedel almadılar belki kgs sahipleri içinde yaparlar belli olmaz ama ogs aletinin fiyatı yanında yinede bedava
Yine birileri zengin oluyor.
Şu dur kalk olayını , sıkışıklığı azaltacaksa 5 lira bedeli 1 ayda çıkartırız zaten.
ogs den 20 km/h hızla geçen öküzler ne zaman geçecek bilgisi olan var mı ?