ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
bana komple orj denilen M3 leri bile açtığımızda yapılan abuk sabuk işlemleri gördükten sonra tek cevap var: M3 almaya parası yetiyor insanların ama ya bakımına parası yetmiyor ya da servis diye geçinenlerden kazık yiyorlar...
neden mi her M3 farklı gidiyor? ben 3.16 nın sensörlerinin takılı olduğu M3 gördüm, hem de hangi garajdan çıktığını yazmayım buraya bilenler biliyor, egzantrikleri kaçık bir çok M3 gördüm neden mi? orj sente takımı yerine imitasyon TR de yapılmış sente takımları kullandıkları için, S50B32 için ALmanya'dan bir fiyat alın bakalım takımlar kaça mal oluyor ve kaç tane servis bunu alıyor? her M3 de farklı bir yağ kullanmışlar neden? adam ne koyman gerektiğini üretildiği yılda yazmış kaputun altına da yapıştırmış, elbette ki 10-60 yağ o yıllarda pahalıydı ama M3 ucuz muydu elbette pahalı olacak... eğer araç manuele herkes balata değiştirmiş, Allah'a şükür baskıya dokunan olmamış, neden? komplesi pahalı çünkü ver 350 TL sadece balata değiştir, ee baskı kaçırıyorsa? yok boş ver...
İstanbul'a bir M3 sattık, 4 kapı 110 bin km de... 06TR100, sattığımız gün bile kaldırıp her tarafına baktık en ufak bir yağ kaçağı bile yoktu motor saat gibi, bağladık diagnoza O2 sensörüne kadar yeni değişmişti en ufak arıza vermedi ama o araç İstanbul'a gitti 1 aya haberi geldi, 'altı yağ içindeydi İstanbul'da, yatak sardı değiştirdim' dedi alan... altı 15 senede belki 1 ya da 2 kere yıkanmıştır yani temizlikten dolayı altı temiz kalan bir M3 değildi... ben araştırdım molayı öğrendim, İstanbul'da bir servise gidiyor alttan açıyorlar güya yatakları kontrol ediyorlar sonrasında ya conta kayıyor ya da iyi sıkmıyorlar, motor yatakları sardı.. şimdi suçlu araba mı yoksa BMW mi yoksa S50B32 motoru mu?
şu anda ne roll yapan ne yarışan çok M3 var etrafımda ve emin olun 'çok iy igidiyor şunlar şunlar yapıldı' denilenlerden çok daha iyi yürüyorlar...
not: bmwteam.net in yöneticisiyim, bilgilerim kulaktan dolma şeyler değil...