drago Nickli Üyeden Alıntı
vay be, aynı renk aynı kasa alfa 147im vardı, 38bin kmde almıştım geçen sene, anılarım depreşti, 1.6 olup da bu kadar ciğerli olan, yetmeyip de böyle güzel sesi olan araç çok azdır.
öncelikle km gözetmeksizin cam açıp kapama tuşlarına çok dikkat et, çok çabuk bozuluyorlar, çıkmasını e-bay den bile bulamamıştım, lehim mehim falan tuşları bir şekilde tamir ettirdim, tutmadı bir daha tamir ettirdim, çok gıcık bir parçadır, sıfırı 400 küsür liradır aklında olsun.
geri kalan parçaları sanıldığının aksine pahalı falan da değildir öyle, ayrıca sanıldığı kadar çok da yakmaz ve yine sanıldığı gibi ön takım öyle emanet değildir, yine de çukurlara falan dikkat.
varyatör varyatör dedikleri triger bakımını ve yağ bakımlarını aksatmadığın sürece sıkıntı değildir.benim araç 40000 km de iken üzerindeki trigeri 3. trigeriydi :) seneden dolayı değiştirdim.bozulursa da 50 liraya tamir takımı var, 20bin kmde bir tamir takımı ile idare ediyor.ha yine de yaptırmazsan ses ve 100 km de 1 litre fazla yakıttan başka bir derdi yok.
araca yapılacaklara gelince, 120 hplik model ise üzerinde zaten 4-2-1 headers var, ama "2"nin üzerinde 2 tane katalitik var, o katalitikleri iptal etmesi biraz zor, ama iyi bir eksozcu iyi de bir paraya onu halledebilir ve 4-2-1 headers sahibi olursun.onun dışında 1in bittiği yerde bir katalitik daha ve ondan sonra 3 susturucu daha var. (Aracı anca susturuyor :D ) sırf katalitikleri iptal ederek zaten harika olan üst devirleri biraz daha iyileştiribilirsin, ama alt devirleri neredeyse dizel gibi olan bir araçtır, daha sonra o alt devir performansını ararmısın bilemem.filtre falan yapma, zaten tamponun altına doğru inen intake kiti var, ben şahsen bayılmıştım, milletin yüzlerce lira verip döktüğünü adamlar kendileri yapmış.iyi bir itg sünger çok işini görür.eksozu yaparken arka tarafta simetrik olarak 2 adet çıkış vardır, birinden eksoz çıkar diğerinde sadece kapak vardır, bu kapağı çıkartıp oradan fake çıkış da verebilirsin, gerçek bir çıkış da çıkartabilirsin kesme biçme olmadan.ön ızgaraları ise ben karbon yapmıştım gerçekten çok farklı bir görüntü olmuştu.ayrıca park ampullerini turuncu ile değiştirmek 159 ve 147lerin far yapısına çok güzel uyuyor. :)
çok konuştum ama araba konuşturuyor, performans bana yetmemeye başladığı için 48-50binde satmıştım, hala manuel 2.0 147 bulsam gider alırım, çok zevkli ve kullanıcısı da zevk sahibi olan araçlardır.
hayırlı uğurlu olsun tekrardan