Mercedes'teki koltuğunu Lewis Hamilton'a kaptıran Michael Schumacher, geleceği hakkındaki son sözü söyledi. Schumacher, sezonun bitimiyle birlikte yeniden emekli olacağını açıkladı.
Rekorları alt üst ettiği parlak kariyeri boyunca 7 dünya şampiyonluğu kazanan Michael Schumacher'in 2010'da Mercedes ile yeniden pistlere dönmesi Formula 1'de büyük heyecan yaratmıştı. Ancak efsanevi pilotun ikinci Formula 1 macerası hiç de parlak geçmedi.
Ferrari-McLaren ve Redbull gibi takımların sahip olduğundan daha kötü bir otomobille yarışmak zorunda kalan Schumacher, sadece 1 kez kürsüye çıkabildi. Ancak asıl sorun, genellikle genç takım arkadaşı Nico Rosberg'in gerisinde kalmasıydı. Mercedes'in gelecek sezon için Lewis Hamilton ile anlaşması üzerine Schumacher'in nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyordu.
Alman pilot kararını Japonya Grand Prix’si öncesi açıkladı ve sezon sonunda yeniden emekliye ayrılacağını duyurdu. Hala genç pilotlarla başa baş mücadele edebileceğine inandığını söyleyen Schumacher, "Formula 1'de kalmak isteseydim bunu yapabilecek seçeneklerim vardı. Ancak bir noktada en iyisi artık 'hoşçakal' demek" ifadesini kullandı.
Schumacher, "Şüphesiz kazanan bir takım yaratmayı başaramadık. Bazen yenilgiler, zaferlerden daha öğretici olabiliyor" sözleriyle Mercedes'te planladığı başarılara ulaşamadığını da kabul etti.
10-10-2012, 08:50
cembasmaci
Mercedes dogru duzgun bir araba veremedi ki schumi bekleneni yapabilsin. Sadece motoru iyiydi arabanın. Lastik dusmanı rezalet bir şasisi var. Rosberg gibi genc bir pilota schumi bu sene gerek yarıs, gerekse sıralamalarda ustunluk de kurdu. Sadece motoru iyi olan bir arabanın bu ozelligini kullanarak Monza'da Hamiltonu arkasında tutabilmesi, bu sene Monaco'da pole pozisyonu alması sene sonunda sonlandıracagı ikinci kariyerinde akıllarda kalacaklardan birkacı...
10-10-2012, 10:14
Ken_Block
ne o beyaz araba ne de o beyaz tulum yakışıyordu..
Schumacher kırmızı ile efsane oldu öylede kalmalıydı..
10-10-2012, 10:18
cembasmaci
Alıntı:
Ken_Block Nickli Üyeden Alıntı
ne o beyaz araba ne de o beyaz tulum yakışıyordu..
Schumacher kırmızı ile efsane oldu öylede kalmalıydı..
Red Baron :icon_tup:
10-10-2012, 12:02
JDM VTİ
artık bıraksın zaten.
hatayı yeniden başlayarak yapmıştı.
10-10-2012, 12:29
Tuncer M.
Massa yerine tekrar kırmızıya gelseydi Ferrari 5-6 yarış önce ilan ederdi sanırım şampiyonluğunu :)
10-10-2012, 13:04
poseidon
Keşke en tepedeyken bıraksaydı o zaman efsane olurdu ama artık bıraksa da ileride adı çabuk unutulacak.
Bir Senna gibi olamayacak yani.
10-10-2012, 16:59
JosephuS
Geri gelmese herkes hatırlayacaktı
Neden geri döndüyse artık..
10-10-2012, 17:27
Eriador
Geri donmesi bence cok iyi oldu bana yeniden F1 heyecani verdi.
3 sene aradan sonra 41 yasindaki bi adam orta siralardaki aracla ne yapabilir ?
ilk sene pasliydi ama ondan sonra durmadan ilerledi.Bu sene 9-6 onde siralamalarda Rosberg e karsi ve Monaco da pole u aldi bu berbat aracla.
Schumacher in altinda zirveye oniyan arac olsa ilk basta saydigim tum engellere ragmen yinede kazanirdi bunu gosterdi.
10-10-2012, 17:34
crused
yine geri doner gibi sanki :)))
01-03-2013, 20:39
asansu94
bir senna degil...
01-03-2013, 21:15
Y.Emre
Arabası iyiydi kötüydü ayrı mesele ama hiç geri dönmese bundan fazla hatırlanırdı.
01-03-2013, 21:17
Calderon
Alıntı:
asansu94 Nickli Üyeden Alıntı
bir senna degil...
+1500 :icon_tup:
01-03-2013, 21:43
Caesar
A.k benim anlamadığın sanki F1 şampiyosunuzda abuk sabuk yorumlar yapiyorsunuz. Senna nın yeride farklıdır Schumacher yeride.
Bir kere sennayı izlemişliğiniz yok lan sizin yaşınız yetmiyor sanki kanlı canlı izledinizde burada profesör yorumları yapiyorsunuz :)
İkiside F1 e çok şey katmış hiç bir zaman unutulmayacak efsane şöförlerdir.
01-03-2013, 21:44
Mr.K
Alıntı:
bir senna degil...
Senna dediğin kişi senin doğum yılında vefat etti.Çok biliyosun sanırım da böyle küstahça bir cevap veriyosun.Neyini hatırlıyosun da değildi diyosun ????
Senna vefat ettiğinde ya tohumdun ya yeni doğmuştun..
01-03-2013, 21:58
Calderon
Alıntı:
Caesar Nickli Üyeden Alıntı
A.k benim anlamadığın sanki F1 şampiyosunuzda abuk sabuk yorumlar yapiyorsunuz. Senna nın yeride farklıdır Schumacher yeride.
Bir kere sennayı izlemişliğiniz yok lan sizin yaşınız yetmiyor sanki kanlı canlı izledinizde burada profesör yorumları yapiyorsunuz :)
İkiside F1 e çok şey katmış hiç bir zaman unutulmayacak efsane şöförlerdir.
F1 şampiyonu değiliz de, sen schumacher ile aynı takımda 3 sezon şampiyonluk yaşadın galiba? İzin mi alacaz senden fikrimizi söylerken? Atatürk'ü de görmedim babam kadar seviyorum kime ne ?
01-03-2013, 23:16
bason
Senna hakkında fikir sahibi olmak ya da yarışlarını izlemek çağımızda çok zor olmasa gerek, belgeseli de var.
01-03-2013, 23:23
FAGE12
Hiç başlamallıydı bence pistlere geri gelmemeliydi ...
01-03-2013, 23:37
Caesar
Alıntı:
Calderon Nickli Üyeden Alıntı
F1 şampiyonu değiliz de, sen schumacher ile aynı takımda 3 sezon şampiyonluk yaşadın galiba? İzin mi alacaz senden fikrimizi söylerken? Atatürk'ü de görmedim babam kadar seviyorum kime ne ?
Yaşadım tabii ekran başında hemde. O sezon tüm F1 Racing koleksiyonum bile var. Sen belki bu derginin adını bile duymamışsındır. Hayır şu konuya Atatürkü karıştırmak ne demek onu anlamadım. Beyin yaşını merak ettim doğrusu. Beden yaşın küçük ama beyin yaşın nerelerde kimbilir.
02-03-2013, 00:44
Eriador
2012 yili Mercedes ilk 3 takim RedBull , McLaren ve Ferrari den an az 1 1.5 saniye geride Renault tan bile iyi oldugu iyimser bi durumda yani en iyi ihtimal pistteki 5. en iyi arac.
Monoca F1 hakkinda en ufak bilgi sahibi olan bilir , burada suruculuk konusur.
video uzun geldiyse 22. saniyeden sonra bi kac saniye izleyin yeter.
( Yagmur , karmasa cart curt hic bi olagan disi yani sans faktoru yok soke soke pole position. )
Iste efsanelik budur.
02-03-2013, 00:48
asansu94
Alıntı:
Mr.K Nickli Üyeden Alıntı
Senna dediğin kişi senin doğum yılında vefat etti.Çok biliyosun sanırım da böyle küstahça bir cevap veriyosun.Neyini hatırlıyosun da değildi diyosun ????
Senna vefat ettiğinde ya tohumdun ya yeni doğmuştun..
yasına saygım var ama bı ınsanla ilgili bilgi sahibi olmak icin aynı donemde yasamıs olmak gerekmıyo, bilmiyorum bilgin varmı ama benım dunyada olmadıgım o yıllardada o yarıslar kayıt altına alınıyordu.Ayrıca schumacher in kötü olduguğuna dair herhangi bişey söylemedim en az senin kadar saygı duyuyorum.Ama benım ıcın sennanın yerını dolduramaz saygılar
02-03-2013, 00:50
asansu94
Alıntı:
Calderon Nickli Üyeden Alıntı
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
02-03-2013, 00:54
Caesar
Alıntı:
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Dedim o kadar açma şu üyeliği tekrar diye dinletemedim. En yakın zamanda değişim lazım foruma. hadi nasip kısmet:)
02-03-2013, 01:01
asansu94
Alıntı:
Dedim o kadar açma şu üyeliği tekrar diye dinletemedim. En yakın zamanda değişim lazım foruma. hadi nasip kısmet:)
yasın gelmis 30 a caylaklık muhabbetı yapıyosun be abıcım forumdaki sozsahibi kisilerin senin sözünle hareket etmemelerine sasırmadım . konuyuda carpıtıyosunuz,schumacheri sennadan daha fazla sevmek zorunda degilim ama bu saygı duymadıgımı gostermez
02-03-2013, 01:04
cabrioleter
sennayı ben kulaktan duydum, videolardan tanıdım çok çok büyük pilotmuş ama schumacher ile büyüdüm, heyecanlandım. birinci sınıftaki anı defterime formula 1 pilotu olmak istiyorum yazdığımı daha dün gibi hatırlıyorum schumi ve ferrari sayesinde :)
bu adamın ve ferrarinin yeri her ne olursa olsun ben de ayrı olacaktır ama
tekrar başlamasaydı,
ilk kez bırakmadan önce bir iki sene yarışsaydı,
başladığında ferrariye gitseydi,
başladı bir kez şampiyon olmadan bırakmasaydı çok daha farklı olurdu onun için..
Sen benim en büyük efsanelerimdensin Schumi, hoşçakal..
02-03-2013, 01:19
Sinan'S2k
Schumacher kesinlikle çok büyük bir pilottur efsanedir F1 tarihinde. Geri dönmesi kendi adına kesinlikle kötü oldu. Senna ile Schumacher'i kıyaslamak yanlış olur. Dönem itibariyle kullandıkları araçlar birbirinden çok farklıydı ve sürüş stilleri birbirinden çok farklıdır. Senna ile Prost'u, Mansell'ı kıyaslamak daha doğru olur. Kendi dönemlerindeki başarılarını kıyaslarsak bana kalırsa hem Prost hem de Senna, Schumacher'den iyi pilotlardır. Zaten Schumacher'in kendisi bu pilotların kendisinden iyi olduğunu her zaman kabul eder.
Diğer bir kıyaslama da şu açıdan yapılabilir. Bu pilotların kazandıkları şampiyonluklarda rakipleri kimdi 2. olduklarında rakipleri kimdi? Biliyorsunuz ki Prost ve Senna çekişmesi dillere destandır. Bir sene biri diğer sene öteki şampiyon olmuştur hep te son yarışta belli olurdu şampiyon daha heyecan vardı kesinlikle o zamanlar.
Senna gözümde neden en büyük F1 pilotudur onu da açıklayım. 87-94 aralığında williams ın araçları mclarenden bariz iyidir. Hem motor hem araç anlamında. Ona rağmen Senna Williamsları, aradaki farka rağmen birçok sezon geride bırakmıştır. Islak zemindeki pilotluğuna yaklaşan kimse olmadı zaten.
İşte tam bu noktada Schumacher'den ve Prost'tan neden daha iyi olduğunu anlıyoruz.
Schumacher'in karşılaştığı ciddi rakiplerin başında Damon Hill gelir. Zamanında Prost'un arkasında 2. pilottu kendisi ve Schumacher den şampiyonlığu almıştır 96 da. 97 de Jacques Villeneuve ilk senesinde gene Schumacher'i geçmiştir. Sonrada Hakkinen üst üste 2 sene geçmiştir. İlk ciddi rakibi olmadığı senede Schumacher şampiyon olmuştur. Bu dönemde büyük başarılara imza attı. Şampiyonluklar kazandı efsane oldu. Ancak karşısına gelen ilk ciddi rakibe gene geçildi. Alonso çok büyük bir yetenek değildir ancak Schumacher'i geçmiştir.
Schumacher efsanedir ancak kazandığı başarılarla efsanedir. Dünya'ya gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğu için efsane olmadı.
02-03-2013, 01:43
Eriador
Alıntı:
Sinan'S2k Nickli Üyeden Alıntı
Schumacher kesinlikle çok büyük bir pilottur efsanedir F1 tarihinde. Geri dönmesi kendi adına kesinlikle kötü oldu. Senna ile Schumacher'i kıyaslamak yanlış olur. Dönem itibariyle kullandıkları araçlar birbirinden çok farklıydı ve sürüş stilleri birbirinden çok farklıdır. Senna ile Prost'u, Mansell'ı kıyaslamak daha doğru olur. Kendi dönemlerindeki başarılarını kıyaslarsak bana kalırsa hem Prost hem de Senna, Schumacher'den iyi pilotlardır. Zaten Schumacher'in kendisi bu pilotların kendisinden iyi olduğunu her zaman kabul eder.
Diğer bir kıyaslama da şu açıdan yapılabilir. Bu pilotların kazandıkları şampiyonluklarda rakipleri kimdi 2. olduklarında rakipleri kimdi? Biliyorsunuz ki Prost ve Senna çekişmesi dillere destandır. Bir sene biri diğer sene öteki şampiyon olmuştur hep te son yarışta belli olurdu şampiyon daha heyecan vardı kesinlikle o zamanlar.
Senna gözümde neden en büyük F1 pilotudur onu da açıklayım. 87-94 aralığında williams ın araçları mclarenden bariz iyidir. Hem motor hem araç anlamında. Ona rağmen Senna Williamsları, aradaki farka rağmen birçok sezon geride bırakmıştır. Islak zemindeki pilotluğuna yaklaşan kimse olmadı zaten.
İşte tam bu noktada Schumacher'den ve Prost'tan neden daha iyi olduğunu anlıyoruz.
Schumacher'in karşılaştığı ciddi rakiplerin başında Damon Hill gelir. Zamanında Prost'un arkasında 2. pilottu kendisi ve Schumacher den şampiyonlığu almıştır 96 da. 97 de Jacques Villeneuve ilk senesinde gene Schumacher'i geçmiştir. Sonrada Hakkinen üst üste 2 sene geçmiştir. İlk ciddi rakibi olmadığı senede Schumacher şampiyon olmuştur. Bu dönemde büyük başarılara imza attı. Şampiyonluklar kazandı efsane oldu. Ancak karşısına gelen ilk ciddi rakibe gene geçildi. Alonso çok büyük bir yetenek değildir ancak Schumacher'i geçmiştir.
Schumacher efsanedir ancak kazandığı başarılarla efsanedir. Dünya'ya gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğu için efsane olmadı.
Sezonlari bir bir yazmisin ama izlemedigin bariz belli.
Hill hic bi zaman Schumacher den sampiyonluk almadi.
94-95 de Schumacher in gerisinde kaldi taki Schumacher Ferrari ye transfer olunca ( ozamnin Ferrari sinin ne kadar berbat oldugunu en anti Ferrari ci bile kabul eder ve buna ragmen o aracla 3 gabiliyetle sezonu kapamistir.)
Villeneuve kullandigi Williams suan son 3 yilin sampiyonu RedBull un tasarimcisi Newey in elinden cikmisti acik ara ustun bi aracti. ( + 97 onun 2. sezonudur. 96 da da yerismistir kendisi ve tekrardan soyluyorum o donem Williams araclari baska bi gezegenden gelme kadar tum araclardan ustunduler bunu herkes bilir )
Hakkinen donemine gelince
98 de bariz bi lastik sansi vardi hadi bunu gectim
99 da Schumacher in ayagi kirildi 7 yaris yarismadi . 7 yaris yarismayan birini nasil oluyorda sampiyonaya dahil ediyorsun ? ( Derin not ayagi kirilmadan once sampiyona lideriydi sezonun son 2 yarisina yetisti Malezyada Iirvine yol verdi diye 2. oldu son yarisda 2. bitirdi kisaca yarisitigi zaman Hakkinen den daha cok puani vardi , o sezon sampiyon olamamasin nedeni ayaginin kirilmasidir Hakkinen'in yenmesi degil )
Senna her zaman en iyi araclarda yarismak istemistir bunuda kendi belirmistir ve bunun ugruna efsane oldugu McLaren i birakip Williams a gecmistir , hatta Senna nin filmindede bu olay gosteriliyor.
Williams a demedigini birakmiyor ama sene sonu o takima geciyor ... Cok talihsizce.
Schumacher ise zirvedeki takimdan orta siraya geciyor ve orda tekrar kazanmayi birakip efsane oluyor ikisinin kariyerine bakinca bu fark bariz bi sekilde vardir.
02-03-2013, 02:22
Sinan'S2k
Anlatmak istediğim şeyi anlayamamışsın. Ben bahsettiğin tüm sezonları izledim ve geçildiği pilotlardan daha iyi pilot olduğunu düşünüyorum ancak araç farkını birçok kez kapatamadı. Bu yüzdende
Senna'dan Prost'tan iyi olsaydı daha kötü araçla da rakiplerini geçerdi diyorum.
Ferrari'nin en iyi olduğu dönemde Alonso'ya da geçildi.
Hem Prost hem Senna Mclaren ile dönemin en iyi aracı Williams'ı geçmiştir. Schumacher için önümüzde böyle bir örnek yok ama.
Senna senelerce Mclaren'da yarıştı. Honda'ya zirve yaptırdı ve Mclaren o dönem Williams Renault'nun çok gerisindeydi. Evet en iyi araçla da birgün yarışmak istedi. Onun içinde Prost'un emekli olmasını bekledi. Bunun nesi talihsizce anlamadım. Williams senelerce Senna'nın Williams a gelmesini istedi. Gelseydi Prost'un yanında 2. pilot olacaktı bunu kendisi istemedi. En iyi araçla yarışmak istese o zaman geçerdi Williams'a ama o kalıp Ford motoruyla yarışmayı tercih etti. Biz şu an neyi konuşuyoruz onu da anlamadım.
Schumacher, kendi ağzıyla Senna'ya hayran olduğunu onu örnek aldığını Senna'nın bambaşka bir pilot olduğunu söylemiş.
02-03-2013, 02:32
kickbuttowski
Alıntı:
Eriador Nickli Üyeden Alıntı
Senna her zaman en iyi araclarda yarismak istemistir bunuda kendi belirmistir ve bunun ugruna efsane oldugu McLaren i birakip Williams a gecmistir , hatta Senna nin filmindede bu olay gosteriliyor.
Williams a demedigini birakmiyor ama sene sonu o takima geciyor ... Cok talihsizce.
Ben de tam lafı oraya getirecektim abi.. O olay gerçekten de talihsizce çünkü f1'de iz bırakmak şampiyonluklar sayesinde değil savaşma azminle ilgili..
Senna 2 sezon daha McLaren'de kalsa, ekmek yediği yere yanlış yapmasaydı her şey çok farklı olurdu..
Bazıları daha reşit olmadan üst üste f1 şampiyonu olmaya başladı ama bize göre hala ergen genç..
Neden? Çünkü biz pistte ön sıraya atlayıp tur zamanı rekoru kıran arabalar değil her virajda bir birine atak yapan, temas eden, geç frenlemek için apexi en dışarıdan alan, çekişen, mücadele eden, savaşan adamlar görmek istiyoruz.
Ben Schumacher f1'in dışında kalmaktansa en azından takımın teknik/yönetim bölümünde yer alsmasını isterdim..
02-03-2013, 02:38
Eriador
Ciddi cok guldum simdi :)
yazilan 2 mesaj da alt alta senin idda ettiklerin ve benim yazdiklarim .
Sezonlari bir bir izleyen herkes biliyor en kotu bilmeyen suan acar eder okur kimin dedikleri dogru.
en basit yanlislarin
Hill bire bir mucade icinde iken hic bi zaman Schumacher i gecemedi ...
Villeneuve 97 de ilk senesi degil 2. senesiydi ve altinda acik ara ustun bi arac vardi ...
Hakkinen 99 da ayagi kirilan 7 yaris yarismayan Schumacher i gecti ( kacirdigi yarislari cikar beraber yaristigi yarislarin toplamina bak Schumacher onde )
Senin yazdiklarinin olan bitenle ilgisi yok ben bunu acikladim sonrada kalkmisin beni anlamadin diyorsun.
Yazmadan idda etmeden once tam bilgi sahibi olalim .
+ malesef cevap verdigin mesajda da bi faso verdin.
Alıntı:
Ferrari'nin en iyi olduğu dönemde Alonso'ya da geçildi.
.
ac 2005 ve 2006 sezonlari bir daha izle istersen.
Ferrari 2005 de adeta abartisi olmadan orta siralara yarismistir.2006 da ise durum buna benzerdi sezonun 2. yarisi toparladilar. 1. olan pilota 10 puan verilen sistemde 25 puan geriden geldi ve Cin de sampiyona liderligini aldi ama bir sonraki yaris Japonyada lider giderken motoru patladi ve sampiyonlugu orda kaybetti.Son yaris Brezilya da ac youtube Schumacher's last race brazil 2006 yaz ve izle diyorum baska bisi demiyorum.
Simdi 2005 ve 2006 sezonu nasil oluyorda Ferrari nin en guclu zamani oluyor ?
2004 de 17 de 15 yapan donemi varken , orta siralara yaristigi donem nasil en guclu donemi oluyor Allah askina bi acikla ...
Tamam sonuca bak karşısına çıkan tüm ciddi rakiplere geçildi mi geçildi. Araba kötü lastik kötü. Pilotluk muhtesem olsa o sekilde gecerdi onu savunuyorum ben.2004 te 17 de 15 yaparken 2005 te orta sıra arabası yaptin Ferrari'yi. Alonso daha basarili olunca Adı Ferrari araba geliştiriyor oldu. Schumacher'in şampiyon olduğu senelerde rakipler kimdi bir soyle. Villeneuve'ün 2. Senesi olduğunu atlamisim. 97 de izledim ***** unutmusum. Ben ilk senesi gibi hatirliyorum. Senna Prost'u ve en iyi araci geçti. Schumacher kimi gecti?
02-03-2013, 13:31
mechanic
ilerde şımayerin ve ferrarinin yaptığı sahtekarlığı dünya duyacak... o zaman büyük pilot mu değil mi anlarsınız
02-03-2013, 13:39
bason
Fanatik olmak kötü şey...
02-03-2013, 13:43
Dodoo
Alıntı:
mechanic Nickli Üyeden Alıntı
ilerde şımayerin ve ferrarinin yaptığı sahtekarlığı dünya duyacak... o zaman büyük pilot mu değil mi anlarsınız
Abi senin mesajlarının çoğunda böyle gizliden mesaj saklı vallahi ya :) Merak kapısı bırakıyorsun hep. :)
02-03-2013, 13:54
Calderon
Alıntı:
Yaşadım tabii ekran başında hemde. O sezon tüm F1 Racing koleksiyonum bile var. Sen belki bu derginin adını bile duymamışsındır. Hayır şu konuya Atatürkü karıştırmak ne demek onu anlamadım. Beyin yaşını merak ettim doğrusu. Beden yaşın küçük ama beyin yaşın nerelerde kimbilir.
Valla arkadaşlarımında bahsettiği gibi kimse shumi'ye başarısız demedi.. Senin kafana girmeyen nokta isteyen istediği pilotun hayranı olabilir bunun yaşla başla alakası olmaz.. Sen uslubunla, şu yaşta konuştuklarınla zaten benim beyin seviyemi sorgulayacak kapasitede olamazsın.. Aramızdaki bu konu da burda kapansın herkes istediği pilotu beğenmeye devam etsin kimse kimsenin saygısızlıklarını çekmek zorunda değil herkese saygılar..... :heyoo:
o Video 2000 yilinda , Schumacher ve Hakkinen ayni lastik Bridgestone ile kapistiklari ilk sene 98 de Hakkinen e avantaj vermisti o lastikler cunku Schumacher GoodYear da idi 99 da Ayagi kirildi 2000 de ikiside sorunsuz sezon gecirdi hicte ole motor patlama durumu olmadi Hakkinen'in ve sene sonunda sampiyonlugu Schumacher aldi .
O yarisi ac yada detayli videosunu izle Hakkinen bariz bi sekilde avantajli duzlukte virajdan sonradan cikmasina ragmen DRS acmis gibi geliyor arkadan , ole bi avantajla duzlukte yapilan gecis cok aman aman bisi degil haticeye degil neticeye bak sampiyon kim oldu ?
Derin not : Hakkinen motor sorunlarini kariyerinin son senesinde yasamistir 2000 de degil :icon_tup:
Alıntı:
Tamam sonuca bak karşısına çıkan tüm ciddi rakiplere geçildi mi geçildi. Araba kötü lastik kötü. Pilotluk muhtesem olsa o sekilde gecerdi onu savunuyorum ben.2004 te 17 de 15 yaparken 2005 te orta sıra arabası yaptin Ferrari'yi. Alonso daha basarili olunca Adı Ferrari araba geliştiriyor oldu. Schumacher'in şampiyon olduğu senelerde rakipler kimdi bir soyle. Villeneuve'ün 2. Senesi olduğunu atlamisim. 97 de izledim ***** unutmusum. Ben ilk senesi gibi hatirliyorum. Senna Prost'u ve en iyi araci geçti. Schumacher kimi gecti?
Sonuca bakalim , senin yazdiklarin hic biri tutmuyor tek tek madde olarak kanitladim
Ferrari nin sadece 1 gabiliyeti var oda Michelin ile yarisan takimlar o yaris yaristan cekildi yarismadilar sadece 6 arac yaristi ( 3 takim ) o sayede kazandilar.
zirveye uzaktan yakindan alakasi olmiyan orta siralarda bi aracti bunu kimse edemez edene gulerler hersey otada .
Schumacher'in rakipsizligi kendi performansi yoksa 98-04 arasi pistte gayet iyi pilotlar vardi ( Hakkinen , Raikonen , Montoya gibi )
ilk kalinlastirdigim sorun hane muhtesem pilot niye aradaki farki kapatamadi demissin 93 Sezonunda ozaman daha once gectigi Prost u gecemedi gerisinde kaldi ? istedigin kadar iyi ol rakibinin arabasi tur basina senden 1 saniye hizliysa hic birsey yapamazsin buna en iyi ornek 93 sezonudur Senna Prost'tan cok daha hizli ama o sezon gerisinde kaldi arac yuzunden , senin soruna bakarsak Senna da yetersizmiz ole mi simdi ?
02-03-2013, 14:37
Tuncer M.
Benim aklıma schumi deyince, her turda 2-3 sn fark atan, sezonu hatırlamıyorum. Fakat hem aracının hem kendinin zirve sezonuydu. Fakat takım arkadaşı da öndeyse, bitiş cizgisinden önce yavaşlayıp ona yol verdiği zamanlardı. Bi takım bir diğer pilotuna imtiyaz sağlamamalı bence. Her halikarda çifte zafer olacak, fakat diğer pilotun kazanılması isteniyor. Bundan sonra pek saygım kalmamıştı. Yeteneklerine, kazandığı yarışlara saygı duymaktayım.
Konu dışı olacak fakat eğer alonso mclarene gittiği zaman o takımda hamilton değil de ingiliz olmayan herhangi bir pilot olmasaydı yani yukarıda belittiğim imtiyazlı durum olmasaydı efsanelik konusunda Alonso da daha ileri gidebilirdi diye düşünmekteyim. Adil olunduğunda hep takım arkadaşlarından ve aracın limitlerinden önde olan birisi kendisi. :icon_tup:
Vettel şuan 3 şampiyonluk kazanmış olabilir, fakat benim gözümde Alonso daha büyük pilot örneğin. :cool:
Not: Görüşümü belirttim, yoruma açık yanı yoktur. :D
bir de sezonları en ince detayına kadar hatırlayabilen arkadaşları takdir ediyorum.
02-03-2013, 14:44
Dodoo
@Eriador
Hepsi bilgi mi yoksa arada nette bakıp yazdıklarında oldu mu merak ettim. Hafıza ise tümü vallahi helal olsun ne diyeyim. :)
02-03-2013, 14:55
Eriador
Alıntı:
dodoo Nickli Üyeden Alıntı
@Eriador
Hepsi bilgi mi yoksa arada nette bakıp yazdıklarında oldu mu merak ettim. Hafıza ise tümü vallahi helal olsun ne diyeyim. :)
F1 bizim ailede futboldan once gelen birseydi , annem bile oturur izlerdi o sezonlari ailecek izledigimizi hatirlarim .
Bu arada yeni sezonda bu bolumde umarim daha cok aktif oluruz hep beraber tadini cikarriz