korkunç bir durum olsa gerek...
korkunç bir durum olsa gerek...
kontak kapatsalar yürümeye devam edermi ki o araçlar?
Bunun bir sebebi varmıdır ? ne stop edebiliyorlar ne durabiliyorlar
otomatik olmaları ana sebep %90 şanzıman+gaz teli birlikteliğinin sonucu diye düşünüyorum.
Genelde asya araçlarında var sanırım.Arada bi golf var ama. ;
http://www.techturkey.com/forum/gene...ma-sorunu.html
birde basıp çekiyor, sanki birisi uzaktan kontrol ediyormuş gibi, otomatik araçlarda kronik desem golf var aralarında
japonlarda kamikaze var bu korelilerdede yöntem bu herhalde sinir krizi geçirince dip gaz kapalı traifkde :D
Araçlarında çoğu Sonata benim arabadan :D Memleketlilerim üstatlardan öğrenicek çok şeyim varmış :D bende hep normal kullanıyorum arabayı :D
kobraa takibinde vardı bir bölümde mercedes e serisinin takılıyordu film tadında bişeydi ama bulun izleyin. :)
oha ilk videoda ki ne gitti öyle,kendin bassan gidemez o kadar:D
arabalar turbo dizel mi acaba turbonun milini kesip tapagaz moduna geçiyor..çok sakat bir durum..
İlk video facia cidden :( cok ilginç geldi bana ya cok tehlikeli kontak kapatması lazım hemen bence böyle bi durumda
sonatada kontak kapatılmaz daima dipgaz kore style biz arabayı bile gangam style dinleyerek sürüyoruz :D
hyundai sonatanın genel problemi ama hyundaiye götür kabul etmezler
bu problemlerin ciddi bir oranda fazlalıkla hyundai lerde görünüyor. arada tek tük işte diğer markalar..
bir ara amerikadaki elentralarda kararlı bir şekilde sola çekme durumu vardı.. aşamamışlardı o problemi bir türlü..
ilk videonun sonundaki sesler çok acı ya.
e60 vardı yala aralarında otobanda ne hardcore makas yaptı ama keşke emniyet şeridini bırakmasaymış. Çok kötü patladı. Vurduğu araçtakiler inş. ölmemiştir ama zor...
4. video otobanda giden mavi e60 hatta videonun başında japon bi garı çıkıo :D Çin malı kopya e60 değildir herhalde orjinal gibi :D
Korkutmayın beni :D zaten sadece uzunyol yapıyorum dip gaz :D
Benimde başıma geldi gaz teli takılmış :D Pedalı yukarı çekmekten ayağımın üst tarafında iz oldu :D Allah'tan araç manueldi.
sonataların telli değil galiba :D bir ara çünkü sprint booster alıcakdım sonataya :D
yuhhh yaa çok fena bi durum bu ya :eek:
benim basıma buna benzer birşey geldi.. Şu eskiden spor ayakkabıların arkasında askılık gibi birşey olurdu. Hah şu en arkadaki askılık zıpçıktısı
http://www.bombayharbor.com/productI...port_Shoes.jpg
Otobanda gidiyorum hemde dipgaz , bir ara gişelere yaklaştık boşa aldım sag ayagımı geri çektim... o sırada o askılık gibi olan zıpçıktı , hani koltukların altında koltugu one geri itmek için enlemesine uzun ince bir demir olurya sen oraya gir... Şu demire...
http://www.happyg.mine.nu/carpc/imag...l%20button.JPG
frene basmam lazım ayagım one gitmiyor.. aklım cıkıyordu fren yapamıyorum 180 le gişelere gidiyorum... panik yapmadım oldugu yerde ayagımı saga sola goturdum yavaşça kurtardım... Çok fena bir anıydı insanın elinin kolunun baglı olması fena bi duygu...
bahtsız bedevi ile münasebetin oldumu hiç :D
senin kutup ayında ayakkabın oluyormuş az daha geçmiş olsun. çok sakat şeyler. allah yazmadıysa nolursa olsun ölmezsinde genede tedbir şart.
1.video baya ürkütücü, otomatik vitesten birden soğudum :D
eyw :)))............
yalnız bir şey dikkatimi çekdi ilk klibi ekleyen adamın profiline girdim tek onu eklemiş 40 sayfa teker teker bütün yorumları okudum adam ne kadar olumsuz küfürlü yorum varsa tutmuş olumlu yorumların hepsini nerdeyse silmiş.. ve en çok toyotoya ve japon araçlarına yorumlarda bir övgü var.. :) profil bence belli bir amaç için açılmış gibime geldi..
Kontak kapatinca neden calismaya devam ediyor ki? Enjektorlerin nasil iseyecegine beyin karar vermiyor mu? Var mi bilgisi olan?
Cok kisi bahsetti oyle olmus boyle olmus diye. Hic ugrasmam cekerim mazot filtrenin ordan hortumu olur biter :)
sorentolar ayağın gazda viteste ilerlerken kontağı kapattırmıyor malesef. renault megane daki kartlı sistem gibi. yolda giderken istediğin kadar bas start stopa kapatamazsın. bu araçlardan birine sahipsen aslında acil durum düğmesi koymak lazım sonradan. neyseki renault da bu güne kadar böyle bir olay hiç yaşanmadı güvenliği o konuda çok iyi. ama hundailerde çok örnek var.
burda çok güzel anlatılmış yapılması gereken şeyde aslında çok basit bir diyor frene bas iki vitesi boşa at üçdede kontağı kapat..
How to Stop Your Car During Sudden Acceleration - YouTube
onu bilemiyorum başıma gelmedi deneyemedim. başına gelen müşterimizin gaz pedalını değiştirmiştik. zaten bilgisayarda da arıza verdiğini göstermişti. ama şunu denedim kontak kapatılamıyor otomatikte. viteside eğer hızlıysa geçmeye bilir ama belkide geçebilir kesin bilmiyorum denemedim ancak geçiyorsada eğer panikle başaramamış olabilirler. yada ayağın gazdayken belkide geçmiyordur.
çünkü o an bilgisayar throttle position %90 %100 civarı olarak tapa gaz görüyor ondan bu sorun çıkıyor. sinyal bu şekilde gelincede elektronik kelebek sonuna kadar açılıp gazlıyor araba.
Bende kendi nişanıma gidiyorum. Tutturdular sivri burun kösele giyeceksin diye. Benim ayaklar 46 numara. Sivri burun ile oldumu 50 numara. Üstüm grandtuvalet yapıştırmış gidiyorum E5'te. Lan yol sıkışıyor ben en sağ şeritte 150-160 polis arabasının üstüne doğru yardırıyorum. Ayağımı gazdan çekiyorum gelmiyor. Direksiyon kolonun altındaki sigorta tablasına takılmış ayakkabının ucu. Çekiyorum gelmiyor. En sol bir asıldım ayağımla çat diye bir ses sigorta kutusunun kapağı kırıldı çıktı. Sonuç polise çekilen bir sol silme arkamda sirenler anonslar ve sellektörler. :D
arabalardaki durum benim tahmin ettiğim kadarıyla genelde dizel motorlarda olan durum. motor yanma odasına aşınmadan sebeple yağ çekiyor ve o içindeki yağın etkisiyle devir yükseltiyor. böyle bi durumda motoru stop ettirmek için yapılacak tek şey hava almasını engellemek olur. kontak falan hikaye.