............
............
Evet var ,
Alterpower buda devresi ;
http://img216.imageshack.us/img216/4...nti02troe7.gifhttp://img216.imageshack.us/img216/6...nti01trha0.gif
Şema:Obitet.gazi.edu.tr
bence 3-4 beygir için degmez.....
aslında sadece vtec açtığında alternatörü devreden çıkaracak bi devre yapılabilir bana mantıklı geldi :D
......................
...................................
Gerçekten işlevsel elektrikli bir supercharger projen varsa kafanda apartmanların merkezi doğalgaz ısıtma sistemlerinde kullanılan brülör adı verilen bir alet var. Bu alet atmosfer basıncında olan gazları çok yüksek debiler ile basabiliyor. 3-5 bar gibi. Boyutları değişken. Ama çalışmak için yüksek akıma ihtiyaçları var. Ve bu tarz sistemleri aracın kendi alternatörleri ile beslemek çok zor. Ne kadar büyük alternatör koysanda. Ama genede sana kolay gelsin umarım iyi bir çalışma olur.
altarnetöre akü doluyken zten devredışı kalır .bence hiç urasma içre bi dügme koy istedgin zaman acıp kapatırsın öle dene ama hiç bir farkını görmessin.yani sinekkten yag cıkarmak senin yatıgın hiç uraşma bence
............................
alternatörü pek incelememişşsin sanırım . arkasında 0.75 mm inceliginde bi kablo olur (senin arcını bilimiyorum 3 tanede olabilir(bunlardan biri lamba ucudur.alatarnatör calışmya basladıgından itibaren o kablodam 12 volt üretir .kablounun bir ucu ise göstergededir .göstergenin içinde ampul vardır birucu alatarnanöterden gelen kabloya diger ucta ise sürekli 12 volt vardır .dinamo dönmeye basladıgını anda ampulun iki ucunddada 12 volt olur bölece lamaba söner dinamo yüke biner elektrik üretir.işte o ince kabloya sartel koyman gerekir biraz uzun oldu ama inş anlatabilimişimdir
Tekere yada şanzıman bir şekilde hibrik sistemlerdeki gibi elektrik motoru takviyesi amatör yada tuning garajlar için bile çok uçuk hayal niteliğinde projeler. 4 kere 4 motor projesi yada 2 tekere 2 motor projesi belki ama hem maliyetli hemde çok yoğun simülasyonlar gerektiren olası bi aksilikte kazaya sebep olabilecek sistemler.
bestservis izmir böle bişiler yapıyosu..eger internet siteleri duruyosa bi incele orayıda...
..........................
ben hayatımda alternatörü gazlarken iptal etmek kadar saçma sapan birşey duymadım
ateşelemede gücsüzlük olursa bir anda ozaman ne yapıcaksınız?
.......................
jtuned'da okadar araba okudum birtanesi bile takmamis cok amatorler demek :D
arabanın gırtlağını sıktık , taşın suyunu çıkarttık , son bi 3 beygir kaldı çekemediğimiz.
arkadaşım sen zate kafanda her şeyi zaten çözmüşsün biz aciz kullardan faydalanacağın pek bilgimiz yok...
OZAMAN BÜTÜN DRAG SUPRALARDAN SÖKSÜNLER ALTERNATORU ALTERPOWER TAKSINLAR COK BİLME ARKADAŞIM EGER BU MALI SEN GETİRİP SATIOSAN BİŞİ DEMEM SADECE MÜŞTERİM OLAN KİMSEYE ALDIRTMAM
** SEN ALIP KULLANICAKSAN DA BÖLE ŞELERE KANIP ARACINI RİSKE ATMA DERİM
AYRICA SORU SORUOSUN BAKIYORUMM SORDUGUN SORUNUN CEVABINI BİLİYORSUN HAYIRDIR?
NANOCHARGER DA TAK SEN BAYA İİŞ YAPAR 3 BEYGİRDE ORDAN ALIRSIN
amper elektrıgın hızıdır elektırıgın gucu watt tır. sen ıstıosan 250 amper tak watt olmadıktan snra neye yarar.
Hakkat ya sen zaten herşeyi bliomuşun ne gerek var dı ki buraya bunu yazmaya? ? ?
nano$+alter:
bu benim aklima gelmemisti, beraber set satariz yanindada kangal el tutamaklari :D
ahhahahahahaaa
.......................
sen bu bilgileri yanlış yere yazıyorsun, burdaki insanların eğitim durumlarını veya bilgi seviyelerini bilmeden kendi çapında ukalalık yapıyorsun
ya bu adamın böle oldugunu biliyodum soru soruyo cevep veriyon sonra bide kendi cevaplıyo hemde beizim dedigimiz yalanlıyo . sen cok biliyom diyosun ama seni dinamo için bilgide bogarım
Hem sormuş hem cvplamış :)
Ya Abi ıyuz Oldum Kendimi Zor Tuttum Yamayım Dedim Konu Pötrlemiş Biliyodum Böle Olacagını Bastatad Yazdım Zaten Hiç Hp Elde Edmessin
bak bu konudaki ikinci yazımı okuyup cevab vericekmisin yoksa çok bilmişligin + ukalalıgın + rap yaparak beni bayacakmısın
alterpower kadar gereksiz sacma sapan boşa para harcanabilcek başka bir ürün daha yoktur
cünkü aracınla gazlrken ateşleme kesmen alternator devre dışı iken cok fazla bir ihtimaldir
bunu ikinci kez yazıoyorum acıklayıcımı bişiler örendin mi
İLKOKUL ÖGRETMENİ
bence ateşlemeyi okadr etkilemez ama ben bu admın konuşma tarzına uyuz oldum
miniks israr etme;
nanos+alter
cok para var bu iste :D
ahahhahaha tamam kanka sustum
yazıları silmiş yavuz bey
alternatörden akım çekmedikçe sisteme direnç göstermezki zaten
bu modifiyeyle kazancağın gücü arka koltuğun paspaslarını çıkartarak da elde edebilirsin