semavi Nickli Üyeden Alıntı
Selam timuçin... Öncelerden beri forumlarda msnde denk geliriz seninle...
Yanlız yukarıdaki yazıyı ben bile birbirine karıştırdım bir mazdacı olarak, bilmeyen birisinin hiç bir şey anlayacağını sanmam...
BG'ler mi kötü, ef mi anlayamadım...
Bu arada her nekadar ortak parça olsa dahi asıl mazda3 altyapısının kullanıldığı motor 1.6 hacim olarak 2001 makyajlı kasa 323lerden sonra başlıyor.
BGlerin 1.6 motorları 16 valftir diye hatırlıyorum ben eğer hafızam beni yanıltmıyorsa... 1.8 bazı motorlarda 8 valf var... kaldıki bir tanesi şuan bir abimizde, gti tadında bir araç...
valla gece gece rakamlar harfler bende çorba oldu iyice :)
Şuan elimde 98 model 1.5 familia var. Komşuma satmasam tam arkadaşın aradığı araç ama ona söz verdim bekletiyorum. 148binde ilk sahibinden boyasız :)
Benim önerimi daha önce söyledim, yeni kasa yani 96-98 kasa bir 323 alınabilir, 1.8 olursa GTI tadında olur neredeyse...
Lakin imkan varsa...
92-97 626... bir kullanın, ne dediğimi anlarsınız... o keyfi sadece 2003-2008 arası üretilen mazda6mda aldım... ne 98 ne 2001 makyajlılarda var öyle bir keyif... 3 kasanın en son 2012si vardı, onda bile yok öyle bir bütünleşme... Boşuna altın direksiyon almadı o kasa...
Ha bu arada lantisleride bir kovalayın...