darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
aradığın özellik ve beklenti orantısında bu işler değişir.
1) Eğerki istediğin kalite ise kenwood ol jvc pionner alpine bunlardan dışarı çıkma ama bunları almaya kalkarsanda bu tip teyplerin donanımı boş olur ve boş donanımlıları bile kapıyı 800-900 tl lerden açarlar.. doluları yani navili tv li bluetootlu v.b li olanları 1500 tl den başlar çıkarda çıkar..
2) Bütün bu özellikleri orta kalitede alabiliceğin markalar var navitech navgo necvox avt türevi bu markalarda full donanım teyp alırsın her şeyi olur sd card girişi,aux girişi,usb girişi,Tv ,bluetooth,navigasyon v.b bunlarıda 600 tl den başlayan fiyatlardan bulursun..
Kararını önce ne tip teyp almaya yoğunlaştırıyorsun ona ver..
Eğer yazdığım ikinci tip teyplerden alıcaksan türkiyede teknik desteği olan geçmişi olan sıkıntılıda olsa türkiyede yıllardır bulunan firmalara yönel bilinmedik abidik gubidik markalara bence yönelme bugün muhattap bulursun yarın bulamassın.. navitech bu mevzuda iyidir necvox avt bu mevzuda iyidir zaten necvox ve avt getirten esse group Lg ninde türkiye distiribütörü..
Bazı özelliklerde alışdınızmı insanın eli ayağı oluyor misal bluetooth hiç bir ayar yapmanıza gerek yok sadece bir kere telefonunuzu teype tanıtın yeterli telefonunuzun bluetoothu açık olduğu sürece arabaya biner binmez teyp algılıyor sizi araya oldumu eğerki telefon rehberiniz teybe yüklemişseniz arayanın ismi falanda çıkıyor teypden arama yapabiliyorsunuz büyük rahatlık..
Tv özelliği bu tamamen montaja bağlı teypler neticede karasal yayını çekiyor ama şehir içinde gayetde verimli çekiyor düşük süratte ve dur kalkda ulusal kanalları gayet net çekiyor ama iş montajla kullanılan antenin kalitesiyle alakalı..
sd card girişine 16gb lık sd card al güzel 6-7 gb lik klipler ekle.. zaten yüzlerce klip eder.. arabanda bir nevi local müzik kanalı olur. bende alışkanlık oldu artık sadece klip izliyorum kuru kuru şarkı dinlemiyorum :)
ama şimdiki aklım olsa teyp almazdım gider 7 inclik ıps retina ekranlı çin malı full donanımlı 3g li falan bir tablet alırdım en kralı 200 tl onu ya teyp yuvasına özel bir çerçeve yaptırtıp oturturdum yada güzel şık bir tutma aparatı alır şu mercedes a serisindeki gibi koyardım. :)