Arkadaşlar uygulayan arkadaşımı veya büyüğümüz yardımcı olursa sevinirim,detailing konusunda çok zayıfım,bu 3 ürünü sırasıyla M85 - M105 - M205 olarak polisaj makinesı ile uygularsak sonuç nasıl olur ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Printable View
Arkadaşlar uygulayan arkadaşımı veya büyüğümüz yardımcı olursa sevinirim,detailing konusunda çok zayıfım,bu 3 ürünü sırasıyla M85 - M105 - M205 olarak polisaj makinesı ile uygularsak sonuç nasıl olur ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ya M85-205 ya da M105-205 yapın. M85 ve M105 in aşındırıcılıkları yüksektir.Çiziklere uygulama yaptıktan sonra spot test yaparak M85 mi M105 mi olduğuna karar verebilirsiniz.Kolay gelsin :)
Bende de hareler var aynı zamanda biraz derinleşmiş çizikler mevcut. 205 kullan diyorlar bakalım takipteyim.
205 + polishing pedle spot test yaparsınız.Baktınız çizikler gitmiyo bir üst aşındırıcıya geçersiniz.Fakat derinleşmiş çizikleriniz varsa 205 ve polishing ped yeterli olmayacaktır.Daha yüksek bir aşındırıcıya geçmek gerekebilir.
Anormal bir çizik göz konusu değil fakat harelenmeyi gidermek amaçlı uygulama yapacağım,bir yerde okudum tam hatırlamıyorum sırasıyla M85 - M105 - M205 uygulama yapmış..
Aracımın rengi metalik bordo M85 ve M105 i polisaj ile uygulasam yeterli olacak anladığım kadarıyla doğru mudur ?
85 ve 105 ağır aşındırıcılardır
ikisi arasında 105 daha aşındırıcı ve çizik bırakan bir ürün olduğu için sıralaması
105-85-205 şeklinde olmalı.
fakat 105ten sonra 85 uygulamanın çok bir esprisi yok. arabanın boyası çok kotuyse 105-205
idare eder durumdaysa 85-205 tercih edilir.
85 le cutting ya da polishing ped kullanabilirsiniz. 205 le de finish pedi kullanirsaniz uygun olur. Cutting ya da polishingin hangisini kullancaginiza da spot testle karar verebilirsiniz. Polishing cizikleri almada yeterli olursa onu kullanirsiniz. Iyi polisajlar :)
konu hortlayacak ama
105 ve 205i el ile uygularsak verim alabilirmiyiz yoksa illa makineylemi uygulanması gerekiyor?
205i uyguladıktan sonra üstüne tekrar cila atmaya gerek varmı?
bilgilendirme için teşekkürler... Bilginize dayanaraktan bir soru daha sormak istiyorum
boyaya zarar verebilirim diye polisaj makinesi ile yapmak istemiyorum
gece 105i elle uygulayıp sabah 205 ile tekrar üzerinden geçsem problem olmaz herhalde dimi? 205i uyguladıktan sonra cila atmam gerekiyormu?
Öyle yaparsanız 105'i terbiye etmiş olursunuz :D :D . 105'in terbiyesizi makbuldür. Önce hafif aşındırıcılı olan ile ufak alanda deneme yapın baktınız işinizi görüyor onunla devamını getirin.
Ama illaki ağır ve orta/hafif aşındırıcı kombinasyonu yapacaksanız, bekletmeden uygulama yapmanız lazım, aksi halde boyanın üzerine toz birikir bu seferde tozları sileceğim diye bir miktar boyayı çizebilirsiniz veya ince toz tabakası üzerine pasta sürersenizde şahane çizikler oluşabilir.
Pasta sonrası mutlaka cila sürmeniz gerekiyor.
Gümüş gri aracim var düzenli olarak cila çekiyorum ama Hare çok fazla ve sinirimi bozuyor G3 diye bi pastayı elimde denedim kucuk bi bolgeye hareler tam olmasa da biraz gitti. Şimdi meguiars a geçiş yapıp denemek istiyorum makina var ama elle yaparım sanırım. Asıl sormak istediğim hangi pastayı cilayı kullancam numarasi ne olcak ?
siyah arabadaki hareleri gideremedim gitti kafada gitti konuda hortlamış iyi olmuş :)
yarın s2000de bende denıcem bakalım harelenme var kıl yaptım bantladım yarın 205le gecicem bakalm nekadar etkili olucak
Hondaya aman 105 yada 85 ile girismeyin.
Mumkunse 83 kullanin, dogru taktik ile super sonuç alirsiniz. Tek pasta ile
bılmıyorum çok derın cızıkler zaten yoktu aracımda bagajda az vardı kaputta felan az ama oncesı sonrası adına bu foto güzel olur.
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Yükle
sonrası buda Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Yükle
daha önce tecrübeniz yoksa, güvenilir ellere bırakmanız daha mantıklı olacaktır.
arkadaşlar konu tekrar hort olucak ama yeni konu açmak istemedim . bugün bende yeni aldığım 2000 civic ies aracım için kil m105-m205-m66 ve collinite boya koruma aldım araca önceki sahipleri tahminimce daha önce bir uygulama yapılmamış.
şimdi aklıma takılan soru şu ; ilk önce diyelim kaputun bir bölümünü m105 ile yaptım daha sonra o bölüm için ardından hemen m205 mı kullanmalıyım ? yoksa aracın tamamını m105 ile bitirdikten sonra mı m205 ve m66 ya geçmeliyim ?
tamamını elle yapmayı düşünüyorum ne kadar verim alacağım tartışılır ama uygulamaları kendim yapmak istiyorum boyayı yakmadan inşallah bitirebilirim .uygulama için sünger ve autoglym mikrofiber bezim var .
105 - 205 i özellikle makineyle uygulamanı tavsiye ederim. Elle istediğin verimi alamazsın.
peki elimdeki bu ürünlerle özellikle kastettiğim m105 ve m205 i dışarıda oto yıkamacıya polisaj yaptırmak için kaç lira işçilik ödemeliyim ? birkaç yeri aradım biz kendi ürünlerimizden başkasını kullanmayız diyorlar.peki ne yapmalı benim elimdeki bu ürünler mırdar mı olacak ?
ankarada bu işlemi yaptırmak için tavsiye ettiğiniz yer varmıdır ?
150 liraya satılan polisaj makinaları var al kendin yap ufak bi kısımda deneyip bastırmadan başla Spot (kuvvetli ışık) testiyle hare ve çiziklerin "ne" yapınca gittiğini anlayınca yaptığın şeyi devam ettir, çok bastırmadan yap böylelikle riski azaltırsın.. Feracle G3 te fena bir pasta değildir 7/12 aşındırıcılığa sahip bu değer meg de 85 e filan geliyor G3 Kullanılacaksa Sarada Su il ıslatmakda fayda var.. Megiuarsa 105 i kullanırken dikkatli ol ağır aşındırıcıdır..
105 daha aşındıcı..
hatta ,
Menzerna;
PO S100 > PO 85 RD 3.02> PO 203S > PO 106FA > PO 85 RE 5
Aşındırıcılık Oranları
PO S100 > 4.5/5
PO 85 RD 3.02> 3.8/5
PO 203S > 3.5/5
PO 106FA > 2.5/5
PO 85 RE 5 > 1/5
Meguiar's
M105 > M85 > M84 > M83 > M80 > M205 > M82
Aşındırıcılık Oranları
M105 > 12/12
M85 > 10/10
M84 > 9/10
M83 > 6/10
M80 > 4/10
M205 > 4/12
M82 > 3/10
VİRTUS
411 ex ağır 12/12
413 ex ağır 12/12
427 ağır 10/12
426 orta 8/12
433 ince 6/12
473 seramik çok ince 5/12
472 seramik çok çok ince 4/12
474 nano cut çok çok çok ince 3/12
453 çok çok çok çok ince 1 / 12
Auto Gylm
2b ultra ince polish
3b ince polish
4b kalın polish
SONUS
SFX-1 Restore Medium Cut 6/10
SFX-2 Enhance Light Cut 3/10
SFX-3 Final Finish Light Cut 1/10
POORBOYS
SSR3 Super Swirl Remover 3 Heavy Cut 8/10
SSR2.5 Super Swirl Remover 2.5 Medium Cut 6/10
SSR2 Super Swirl Remover 2 Light – Medium Cut 4/10
SSR1 Super Swirl Remover 1 Light Cut 2/10
ALINTI:Skodaturkey
en kuvvetli diyebileceğin aşındırıcıyı yalnız başına amatör olarak kullanmak ciddi zor ben söyliyim, 150 tl lik makine ile bile..
ben meg m101 ve m205 kullanıyorum, koçtaş malı polisaj makinesi baya zorlanıyor 101 ile uğraşırken..
Arkadaşlar amatör olarak başlıcam bu işe 3-5 tane yapılacak araç var ve fırçayla yıkanmaktan çok berbat durumdalar, makitayla eş değer devire ve güce sahip çin malı bi polisaj makinası aldım yalnız pasta cilayı henüz almadım, fırça çiziklerini yok etmek için hangi pastayı cilayı kullanmam lazım birde hare giderici kullanmamız lazım sanırım, boyayı yakmamak için makinayı hangi devirde kullanmam gerekiyor ? Araçlar fluence füme renk. Yardımcı olursanız sevinirim.