GT planet'in haberler bölümünde paylaşılmış,gerçeklik payı var mıdır arkadaşlar bayadır takip etmiyorum.
Link
Printable View
GT planet'in haberler bölümünde paylaşılmış,gerçeklik payı var mıdır arkadaşlar bayadır takip etmiyorum.
Link
Doğrudur. Bu sene tatil sezonunda çıkış yapacak. Büyük bir ihtima PS4 çıktıktan bir süre sonra GT7 çıkacak
1200 araç ( Standart ve Premium ayrımı olacak mı belli değil )
33 pist , 71 varyasyon.
Yokohama ve KW ile teknoloji ortaklığı .
Yeni lastik , süspansiyon ve aero fiziği
Yeni pist editörü
Yeni grafik render motoru
Online sistemde yenilikler.
Real/Virtual "Edge Effect" Activity diye bir uygulama var. Bunun için özel bir " ecu " lazım tam olarak sistem nasıl çalışacak bilmiyorum ama , gerçek hayatta GT de olan bir pistte yarışıp , sonrasında " ecu " dan alınan bilgileri gt ye yüklüyorsun ve gerçek pistte yarıştığın zaman ve gölgesi ( ghost modu ) birebir yarışabiliyorsun.
Galiba E3 te GT Academy demo çıkacak
Demo içeriği
Cars featured on the GT6 Silverstone demo (* denotes new to Gran Turismo):
Acura NSX ’91
*Alfa Romeo TZ3 Stradale ’11
*Alpine A110 1600S ’68
*Audi Sport quattro S1 Rally Car ’86
Ferrari 458 Italia ’09
*Ferrari Dino 246 GT ’71
Ford GT ’06
*KTM X-BOW R ’12
Lamborghini Countach LP400 ’74
*Light Car Company Rocket ’07
McLaren MP4-12C ’10
*Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ’11
Nissan 370Z (Z34) (GT Academy Version) ’08
Nissan 370Z Tuned Car (GT Academy Version) ’08
Nissan GT-R Black edition (GT Academy Version) ’12
*Nissan GT-R Nismo GT3 N24 Schulze Motorsport
Nissan Leaf G (GT Academy Version)
*Tesla Motors Model S Signature Performance ’12
Toyota 86 GT ‘12
Gran Turismo®6 is coming! - News - gran-turismo.com
Her ps serisine 2 GT serisi çıktığına göre,bunun ps3'e çıkacak olması gayet mantıklı olmuş.Bu defa jant seçeneği umarım eski gt serileri gibi çok olur.
Sıfır aldığım PS3'e 3 aydır GT5 almaya üşenen ben, başlangıcı direk GT6 ile yapıcam bu gidişle :D
araç sesleri gene kötü.
Hayal kırıklığı yaşattı sesler yine değişmemiş bundan sonra xbox la devam artık :)
arabalarda da pek fark yok gibi duruyo tek ümidim ps4 çıkacak gt 7 umarım o iyi olur:)
uzun lafın kısası gt5 in updated versiyonu olmuş gt6, araçlar yollar vs gibi özelliklerde ana tema yine değişmemiş sesler hala kötü :D
Forza cikicakmi bakalim gerci yeni makineye ciksin artik daha kapsamli olarak
Bende ilk sese dikkat ettim durum yine ayni : )
Hadi sesi düzeltmediler anladıkta, en azından ae86 gibi 0 km satın alamadığımız efsane araçların iç mekanını yapma zahmetinde bari bulunsalar..
araç sesleri dışında biraz daha fazla gelişmiş grafikler ve daha iyi bir oyun motoru ile gelen süspansiyon fiziği ve yeni lastik modellemesi. bence gt5 i bir tık öteye taşıyıp yine keyifli oyun olacak.
1200 araç olacakmış bunun 450 kadarı premium.. yine aynı arabanın her seneki modelini göreceğiz herhalde..
farkli versiyon diye 125635 tane mx5
45236 tane rx7 supra falan flan olacaksa
1200 arac 450 premium demek manasiz kazunori amcanin bunlardan etkilenmedigimizi anlamasi lazim
Ve bazi araclar kesinlikle hatali minilerin hakki verilmemis mesela girtlak yukluyosun 265 dedimi araba bitiyo
Egzoz sesleri ona keza
GT5 çıkmadan öne sürülen araç listesini hatırlayanlar olacaktır o listenin yarışı yok oyunda.
Forza grafik calisirsa gt tozlanir........
Bir Forza degil.. Sanirim olamayacakta.. GT ekibi sesleri duzeltene kadar Forza neler yapacak gorecegiz :)
Bu simulatoru forza ile kıyaslamak bu oyuna haksızlık olur.Forza resmen 0-12 yas kesimine hitap ediyo , bu ise bi simulator , butun arabaların seslerinin birbirine benzemesi dışında bir eksiği yok bence.Kaza yapıyosun arabanın kaportasında görsel bi değişiklik olmuyo diyenlere test driver , driver , apocalypse driver vb. öneririm.
geçen sene GT konusunda da bu ses olayı çıktı ama şunu söylemeliyim ki 5+1 yada 7+1 sony ps3 kulaklıkla bu oyunu oynadığınızda sadece hava filtresi değişiminde bile aracın sesinin ne kadar farklılık gösterdiğini ve gerçeğe ne kadar yakın olduğunu anlıyorsunuz o yüzden youtube seslerini ciddiye almayın.
ben özellikle stock bir vti alıp sesini dinleyip oynadığım arabaya sonradan filtre ve egzoz ve benzeri modifiye parçalarını tek tek takarak seslerin ne kadar farklılık gösterdiğine şahit oldum. hatta ikici el ve sıfır arabalarda da ses farkı var.
Forza simülatör değil mi abi kusura bakma da olmamış bu yorum. gran turismonun grafiklerine ve oynayışına kimse bir şey demiyor ama sesleri hala gt2 den sesler resmen. Forza da bu kadar grafik yok ama evet bu o da simülasyon. Karşılaştırdığınız oyunlar resmen arcade oyunları.
2 aydır Kazunori Yamauchi tweetter'da abanıyorum lan olum şu oyuna wangan race (*) koyun diye,bu sefer
gene yoksa abi ben gt5 ile yola devam ederim gt 10'da çıksa.
(*) wangan race : japon otoban yarışı.
10 - 12 araç otobanda trafik akarkene A noktasından B noktasına yarışır.
Forza bariz sekilde ustun su anki GT serisinden fizik motoru olarak. GT ciktiktan bilmem kac ay sonra kendine gelmis bir oyun, patch lerle vs.
Biri hasarlar icin Test drive oynayin vs demis te, Forza da hic hasar simulasyon da yaristiniz mi ? Debriyajla vites degistirirken cirtlatip sanziman hatasi gordunuz mu ? Arabanin arka tamponu, on tamponu hasar aldiginda aerodinamiye olan etkisini gordunuz mu ? Bariyerlere surtunerek gecmeye pek benzemiyor ;)
Arkadaslarla hasarlar acik 5 tur Nurburgring yarisi yapip kicinizdan terler damladi mi aman hasar almasin vs. ? Lutfen biraz daha makul tutarli yorumlar yapin. Kac kere Forza oynadiniz yada gordunuz bilemem fakat ben GT5 i ciktigi gun playsation la beraber alip FANATEC direksyona baglayip oynadim ve 2 gun sonra PS3 u sattim. Bilmemkac para verip Fanatec almisiz debriyaj hassasiyeti var, ama GT5 simulator ya, debriyaji bile dugme olarak algiliyor. yani ACIK/KAPALI ayari yok.
Arada cok ciddi farklar var, GT serisine hastayim fakat Forza ciktiktan sonra Grafik disinda inandiriciligini kaybetti benim icin. 1-2 ozelligine hasta kaldim o ayri, mesela aracin kullanila kullanila beygir gucunun artmasi azalmasi. Bu ozelligi Forza da gormeyi cok isterim..
Tam anlamıyla demek istediklerimi yazmışsın abi.. Mesela ben de örnek ekleyeyim, debriyaj dediğin gibi düğmeye basıyormuşsun gibi GT de.. Tam basmazsan vites atmıyor, ama Forza da cırtlayarak geçiyor ve bir kaç kere atarsan bazen girmiyor iyice cırtlıyor, 3 e atmaya çalışıyorsun 5 e giriyor..
Forza Motorsport 3 - Wikipedia, the free encyclopedia
Gran Turismo 5 - Wikipedia, the free encyclopedia
İkisi de sim racing dir, ve bana göre gran turismo görüntüde gerçekten önde.. premium aracın iç görüntüsüyle aynı aracın forzadaki görüntüsünde dağlar kadar fark var.. M5 almıştım GT de ve büyük ekranda gece resmen gerçek araba sürüyorum zanettim tabi ses kapalıyken..
Bunlar dışında;
LFS
rFactor
iRacing
GTR serisi ki GTR2 mükemmel bir oyundur, hala onun sesleri fizikleri görüntüleri beni büyüler,
netKar Pro
Richard Burns Rally
Kesinlikle oynanılması gereken simülasyonlar, forcefeedbackli güzel bir direksiyonla.
Richard Burns Rally
forza
bu ikisi benim vazgeçilmezim gt5 i tamamen bitirdim. forzadaki hasar ve hassasiyet hiç birinde yok bunu herkes söylüyo zaten inatla gt serisi görmezden geliyo nasılsa satıyoruz tutuyoruz diyemi düşünüyolar anlamadım
evet bi forzacı olarak görüntü gt5 de biraz daha iyi gibi ama diğer unsurlara bakıldığında forza cidden ezer geçer hele araç sesleri falan çok çok iyi iki oyunuda ounamış biri olarak yorumum budur ve sırf forza yüzünden xbox aldım :D
Sıkı bir gt ciydim ne zaman dayımın xbox ında forzayı oynadım sonra canım gt oynamak istemedi arabaları çok daha çeşitli ve detaylı gt ye göre forzanın görüntü kalitesine hiç birşey diyemiyorum forza hertürlü ezer birtek araç konturol konusunda pek fark göremedim özellikle forzada o arabayı alıp etrafında dönmek kapısını açmak detaylarını incelemek bile yeterli :)
Seslerle biraz daha uğraşsalar oyun daha çok seven kazanabilir..
Kasımda ps3 için çıkıyormuş.
hadi hayırlısı.
resimler ve videolar :
E3 - 2013: Latest Gran Turismo 6 Information - News - gran-turismo.com
gt yapan değerli pampalar araç listesini hazırlamadan önce bize yollasınlar ekleme çıkarma yapalım.
aynı arabadan bin tane
işe yaramaz arabaları premium yaparak olmaz bu işler
ses olayını çözemediler bi türlü
Valla cok kotu olmus gene. Butun GT serilerini oynadim bu zamana kadarda siki fanatigiydim ne zamanki tolga bana bi tur fm4 oynatti direk ps3 u sattim ve xbox aldim. Forza bence her anlamda cokcok daha basarili daha keyifli.
GT2 ile aynu motor sesi 10 yil gecti hala ayni ses yeter yaaa
varsa şu oyun yapma işini bilen elimde çok iyi proje var,yeter la kendi oyunumuzu kendimiz yapalım bu ne ya.
kesinlikle street legal racing tarzında modifiye olmalı.
parçaları tek tek alıcaksın sen takıcaksın , ayarı sen yapıcaksın , bütün parçalar oynanabilir olucak ,rodaj olucak.
pistte artı olarak şehir kesinlikle olmalı.
illegal gece yarışları , wangan race , drag , pink slip race.
bunların toplu olucağı bir oyunu ne zaman yapıcaklar?
ps store da gran turismo 6 demosu var. indirdim ama pek bişey anlamadım görüntüler menüler daha farklı araç tepkileri daha basit geldi. oyunun tam adı gran turismo 6 ( racing academy 2013)
Gran Turismo 6 Demo Available Today, GT Academy 2013 Begins
1 sene öncesine kadar konsol bakıyordum gt mi forzamı diye epey araştırdım. Kesin ve genel kanı : forza.
Assetto corsa'yı öğrendimde gerek kalmadı konsola pc topladım .
Ama şöyle türk yapımı ciddi iddialı bir sim yapılsa dadından yinmez.
e5 de temde trafik yapabilecek şekilde onlne falan olsa harika olurdu.
Akşamları merter mc de online buluşup 50-60 araç e5 de terör estirrdik sanaldan :D
Bi grupta ataşehirden exoticlerle yola çıkar köprüde buluşurduk :D hayal dünyası güzel oluyor.
nissan academi 2013 indiren varmı ? :)
devamı gt6 deniliyor :)
ben ındırdım cidi bir Gt5 oyuncusuyum aradaki fark ne derseniz bana göre grafikler biraz daha canlandırılmış. artık virajlara girince arka lastiklerin virajin yönüne doğru açılması eklenmiş. araç içi görüntüleri canlı gibi olmuş neredeyse. ayrcıa elektrikli araçlarda gögüsteki hemen hemen tüm göstergeler anlık olarak çalışıyor taki elektrik tork göstergesine kadar. sesler hiç değişmemiş neredeyse hala berbat ben beklediğimi bulamadım açıkçası GT serisinin kendini özellikle bu ses olayında geliştirmesi gerekiyor. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine 2-3 kez oynadığım Forzanın seslerine hayran kaldım fakat görüntü kalitesine gelecek olursak Gt5 e göre puslu denilecek kadar düşük görüntü beni yeniden Gt5 e yönlendirdi. ama ne hikmetse Yeni seriden Dirt, Run, Most wanted ve Shift 2 yide oynasam bana Gt5 in zevkini vermiyor.