fc rx-7 hakkında detaylı bilgi?
fc kasa 91 model falan rx-7 ler hakkında biraz detaylı bilgilere ihtiyacım var.
yıllardır merakım ve sempatim var bu araçlara, defalarca direkten döndüm almak almamak konusunda..
bu günlerde yine bir fc kasa ve üstünde wankel motoru olan bi araba düşüncemiz var kardeşimle birlikte..
bu arada forumdaki wankel le alakalı konuların hepsini okudum.
ama bana daha net rakamlar daha net bilgiler lazım, mümkünse kullanmış kişilerden.
malumunuz nette bu araçlarla alakalı yalan yanlış milyon tane şehir efsanesi var.
öncelikle,
1. organik yağ kullanarak ve wankeli kullanmak gerektiği gibi kullanırsak motor bir problem açmıyor doğrumudur?
2. nasip olurda alırsak eğer direkt rektefe yapmak niyetim var, sealler vs tamir kiti satın alıp rektefe olabiliyor diye biliyorum bu motorlar.. yanlız housing lerde çizilmeler olmuşsa şayet motor açtığımızda bu sefer sadece seal vs tamir kitiyle kurtaramıyoruz sanırım doğrumudur? rotor ve housing mi almak gerekiyor sıfır olarak? fiyatları hakkında fikir sahibi olan avrmıdır ayrıca parçaların?
3.tr deki fc ler non turbo olanlar diye biliyorum, bu makinelerin net gücü, torku ve hatta mümkünse stock bir dyno örneği varmıdır?
4. yakıt konusunda acayip fantastik yorumlar var, stock halinin ortalama yakıt tüketimini bilen varmıdır?
5. olası her duruma karşı sandık motor fiyatını bilen varmı?
ekstradan her türlü bilgiye açığım, aklıma gelmeyen bir sürü şey var aslında sormak istediğim..
sadece kafam çok karışık taktir edersinizki...