aracımızın ne kadar gittiğini görmek için çağırıp bizi kırmayıp gelen Orhan ustaya teşekkür ederiz,
http://www.youtube.com/watch?v=P_bMmcMpIiE
Printable View
aracımızın ne kadar gittiğini görmek için çağırıp bizi kırmayıp gelen Orhan ustaya teşekkür ederiz,
http://www.youtube.com/watch?v=P_bMmcMpIiE
Link alabilirmiyiz
S13 yazman adaletsiz olmuş suat. Maşallah cok güzel oldu ...
Başkan maşallah çok iyi olmuş araba :)
Video kaldırıldı diyor?
Bu video, kullanıcı tarafından kaldırıldı.
kahverengi olan mı gt28 vardı sanırım değil mi ?
Masallah sari olan sanirim hafifletilmis biraz sanki emeginize saglik
Kocaman maşallah.. Helal olsun Ahmet Abi Akın Abi ve tabi ki Onur abiye :)
bundan sonraki video rb26 lı s13 olmalı Suat abi :)
suat abıdende böyle bir video beklıyoruz maşallah :)
maşşallah araçlara yalnız benim kafama takılan bir kaç soru var..
şimdi bu araba komple içi sökük bagaj yok kaput yok kapılar yok bildiğim kadarıyla bütün bu eziyet 80 kg içinmiydi?birde gerçekten bu kadar parça 80 kg mı geliyor?
200sx gerçekten güzel yürümüş maşşallah.basıncta 1.5 bar demişsiniz yanılmıyorsam?
1.5 barda ne güç verirki gt28 e bu motor?
evet kapı kaput ve bagaj hepsi 80kg civarı geldi, bizimde beklentimiz bu yönde değildi...
araç hafifletmek hiç sanıldığı gibi kolay değil söktüklerimizi bir bir tartarak hesapladık,
güç hakkında ise hep beraber ancak tahmin yürütebiliriz ama tahminden ileri gitmez, ölçülmedikçe bir mana ifade edeceğini zannetmiyorum...
1.5 barda 400 civarı olması lazım 2871ın
maşallah araclara
200 sx kaç hp civarıdır gt28 ile ?
valla bence o kilo işinde bi yanlış var ya yerine taktıklarınız eskisiyle aynı ağırlıkta yada başka bi hata var...arabanın içinden zaten ortalama o civarda kilo atmanız lazım
maşallah araçlara s13 çok güzel gitmiş..
s13 normaldede hafif kiloda içinde sokulcek pek bıse yok.Ben içini söktüm bugun topladım toplasan 5 kılo anca hafifler.
koltuklar ve gogusu saymadım onlar agır.zaten her arabanın oem koltukları agırdır.
kapı ıclerı arka on plastıkler tavan halısı ve taban halısı var bıtek sokulcek.arka koltuk zaten 2 kılo anca var.ben herseyı sokup buyuk bı kolıye koydum tasırken 5 6 kılo kadar geldı.
Maşallah araçlara
Aracın hafifletilme konusunda oluşan yanlış algıya bir açıklama getirelim. Sökülen bagaj kapağı, kapılar, kaput , arka koltuk süngerleri ve yolcu koltuğudur. Elbetteki ağırlıkları 80 kilodan fazladır , 80kg yerlerine takılan ikameleri sayesine kasadan atılan ağırlıktır. Zannedildiğinin aksine aracın içinde detaylı bir hafifletilmeye gidilmemiştir, teybi dahil bütün aksesuarları halen üzerindedir. Mekanik parçalarda söküp taktıklarımızın ağırlık kaydını tutmadığı için toplamda ne kadar ekside veya artıda olduğumuzun net bir cevabını ançak araç kantara çıktığında söyleyebiliriz. Camda polikarbon kullanıldı, motor sporlarında plexiglass kullanımı tehlike arz ettiği için yasaktır.
tebrikler s13 cok guzel gitmis.
kilo konusunda kendi aracimdan bir ornek vermek istiyorum
aracim clio rs. kapi , kaput , bagaj hic biri polyester degil. sadece ic plastiklar, kapi icleri, on arka koltuklar ,avadanlik,stepne söküldu 7 kg tek surucu koltugu takildi toplamda 75 kilo hafifledi aracim
70 80 kg veya 100 kg basit değil güzel rakkamlardır 350-420 hp aralığında güce sahip bir araçta kgnin 1200lerden 1050 lere çekilmesindeki fark tahminime göre tamamen mantıksal hesaplamadan konuşuyorum 35-50 hp arası bir fark yaratıcağını düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm doğru hesaplama ile veya deneme ile net bilgi elde edilebilir )
Tebrikler cok güzel yürümüş maaşallah :)
maşallah akın abi, ahmet abi ve onur abi ellinize sağlık çalışmalarınızın karşığını almışsınız valla helal olsun :) basınç kısıkken bile fenaydı şuan nasıl keyiflidir :D benimde arabayı acil yapmam lazım haha :D :D
Maşallah Angara :D
1200-1050 350-420 hp hesap yapmadan tahmini bu benim tahminim sende sanırım hesap yapmadın ve 20 hp diyosun ozaman öyle olmaz demiyceksin bana göre veya benim mantığıma göre tabirini kullanacaksın senin arabanın özelliklerinde yaz onada tahminde bulunalım kaç atlık yüreyeceğini
80 - 100 kg agızdan cıktıgı gibi kolay olmuyor japon araclarında. zaten japonların koltukları bakalitleri agır malzemeler degil.
araç 1.8 gt28 varsa süper gitmiş bnce sx beklemedigim bi sonuçtu
masallah cok iyi gitmis..Lastik ebatlari nedir?
çok iyi maşallah
100 kilo 3 boy yaptı biz denedik
yani 100 kilo 10 bg filan olabilir kasap hesabıyla :)
ama
her araçta 100 kilo aynı etki etmeyeceği gibi bir de doğru orantısı yoktur bu işin 300 kilo 30 bg diye tabi
niye nasıl hesapladınızki şimdi onu.benım arabam 1430 kg 400 hp kilo başı 3.5 hp düşer .e eskiden de 200 hp ydi 7kg dusuyodu.smdı 200 hp iken 150 kılo atınca 20 hp kazanıyodum aynı arabaya smdı 50 kazanıyorum o zmn 1000 beygir yapsam 105 beygir kazanacam yani :D :D :D
varsa aramızda sürtünme agırlık denge cart curt hesaplayacak arkadaş 1200 kg arabanın 1050 ye dusunce kaç hp alacagını hesaplasın hadi modri meydan :)