dolmuş frensiz girmiş. 3 ölü 1 yaralı varmış. Allah rahmet eğlesin. şimdi arkadaşm gönderdi. olay yerindeymiş.
http://i39.tinypic.com/15zfq69.jpg
http://i41.tinypic.com/2vun5oy.jpg
Printable View
dolmuş frensiz girmiş. 3 ölü 1 yaralı varmış. Allah rahmet eğlesin. şimdi arkadaşm gönderdi. olay yerindeymiş.
http://i39.tinypic.com/15zfq69.jpg
http://i41.tinypic.com/2vun5oy.jpg
Yerler ıslaktı bir ara yogun yağmur vardı. allah rahmet eylesin.
Nolmus ya oyle ? Cok acı verici bir goruntu
Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin, şu dolmuşları kaldırsalar artık.
Dolmuscular adam gıbı kullanmıyorkı
her gun kaza oluyor her gun bırılerı oluyor
belkı mılarlık hat sahıbı adamlar ama kafaları 1 kurus etmez..
Allah rahmet eylesın..
ooffff!!!!!!!!!!!!
bu arac nasi bu hale gelmis ya. itfaiyemi kesmis acaba tavani.
hayatini kaybedenlere Allah rahmet eylesin.
Keçiörende estergon kalesinin ordada bi kaza vardı spring kaymış sorentoya vurmuş springin önü yok gibiydi itfaiye ambulans falan gelmiş 2 kişi ağır yaralıymış sanırım.... Bu kazada baya kötü olmuş yerler sabun gibi en ufak frenlemede bile araba kaymaya başlıyor ama millet tapagaz gidiyor çok kötü...ölenlerede Allah rahmet eylesin...
off çok kötü ya... ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin :(
cok kotu yaa ALLAH rahmet eylesin yakinlarina sabir versin cok aci bi goruntu...
allah rahmet eylesin :(
ALLAH hepimizi korusun tekerimize tas degdirmesinn insallah...
O araba nasıl o hale gelmiş ya, çok yazık. Allah rahmet eylesin.
Bu ankaradaki dolmuşcuların %80 i inin teröristden farkı yok kaza kaçınılmaz zaten allah rhmet eylesin
Dolmuş girmemiş dolmuş resmen biçmiş. Allah rahmet eylesin çok kötü :(
Ölenleri Allah rahmet eylesin
Kaza yeri neresi çıkaramadım 1. cadde mi?
Aynen 1.cad nin köşe .dolmus orda nası bi hız yapmıs da şahini o hale getirmiş
Keçiören ostim hattındakiler yolcu kaptırmayalım diye dip gaz gidiyor
zaten birçoğunda yazılım var ayaklarını gazdan çekmiyorlar
dolmuscular her yerde aynı anasını satiyim.
bu dogan-şahın türü araclrıda severim ama malesef cok guvensızler işte, yanlış anlasılma olmasın ama ayagımız yerden kesılsın dıe 5 bınlik aracların durumu hayati tehlıke işte :(
Allah rahmet eylesin.
dolmuşun ne kabahati var kardeşim adam makas atarak gidiyomuş karşıdan gelen dolmuşun altına girmiş,hemen taksiciler dolmuşculara laf söyleyin kolaysa sabah 6.30 akşam 9-10 direksyon sallayın azıcık hak verin adamlarada
Abi sende haklısın zor iş ama keçiören ostim hattındA 1 yıl boyunca okula gittim keçiörenden demetevlere ama yemin ediyorum adamlar trafiği katlediyolar önündeki 1 kişiyi arkaya kaptırmamak için savaş veriyo adam yok öndeki yatmış bütün hepsini toplamış diyo herifin kendi arabası paket ama arkada millet birbirine deydiriyo kendi sağlam tabi kıçını koltuğa koymuş millete salça oluyor. ulan bu neyin aç gözlülüğü doldurmuşsun işte efenddi gibi gitsene ne tapagaz gidiyosun insanların canını tehlikeye atıyorsun ayıptır günahtır ! Bunların gözünü para hırsı bürümüş altlarında 2 trilyona yakın servet var ama 1 kişi için birbirlerini öldürecek seviyeye geliyor.sonuç olarak çokta haklı gibi gözükmüyorlar abi kusura bakma.... para çok beyin yok sözüm meclisten dışarı...
O kadar saat çalışırmı ya ;) insanın dikkati dağılır iyi para kazanıyorlar insan sağlığını tehlikeye atacak kadar çok araba sürmesinler.. Bide ben şuan Ankara'daki dolmuşculara bişey diyemiyorum onlar böyle seri olmasa trafik bi bu kadar daha olur şöförlükleri iyi ama aZcık kasaplar. Allah rahmet eğlensin tekrarlarını yaşatmasın
off çok kötü olmuş allah rahmet eylesin
İmkan olsa da R9, kuş serisi gibi dayanıksız arabalar toplansa yollardan...
karşıdan gelen dolmuş denilmişde fotodan kestirdiğim kadarıyla kazanın olduğu cadde sadece gidiş tek yön
Kazalarda haksız olan araçlarda oluyor o zaman araçlarıda kaldırsınlar trafikten sadece bisiklet kullanılsın... Dolmuşları kaldırmasınlar adam gibi denetim yapsınlar, geçici unsur olarak görüldüğünden böyle serbest kalıyorlar zaten. Halk otobüslerinde dakika sistemi var mesela uydudan takip edilen. Duraklara geç girersen ceza alıyosun direk, yolcu kapma telaşın olmuyor o yüzden. Ama dolmuşlarda tek kalkış saati belli yolda kim kime ne kadar geçirebilrse o kadar çok kazanıyor. Bu sistemin değişmesi lazım toplu taşımada para olayının tamamen kalkması, havuz sistemi gelmesi lazım ama ondada sağolsun devlet baba geçiriyor. 4680 lira akbil basmış bizim otobüs 15 günde hesabımıza yatan para 3460 küsür lira. Aradaki paranın 350si nereye kesildi biliyoruz ama kalanı neye kestiler, neden kestiler bilmiyoruz. Zaten günde 450 lira yakıt alıp ayda nerdeyse 10bin lira devlete vergi veriyoruz bide üstüne saçma sapan kesintiler oluyor.
o cadde tek yon makas atarak gelme gıbı bır sansı yok
arac ara yoldan cıkarken dolmus frensız sekılde bıcmıs
dolmus aşırı suratlıymıs
magdem 9-10 saat dıreksıyon sallıyor
2 sofor kullansın ozaman
Hangı trafık kuralında 9-10 saat dıreksıon sallanabılır dıye bı kural var
butun 3 kaatlar dolmuscularda
takagorafa dugme yapıp sız sınırını acan o
ancak ozaman 10 saat dıreksıon sallanır.
Ankarada bu dolmuş olayı çok farklı, trafikte terör estiriyorlar, denetimler yapılıyor ama bunlar bu sefer ara yollardan farklı güzergahlara giriyorlar. Ben kaza yaptığı için demedim ama 2 lira fazla kazanacak diye kimsenin hayatını malını riske atmaya hakkı yok, 2 sene önce aynı yolun 300 mt ilerisinde dolmuş dolmuşa makas atarken karşı şeritte minibüs ile kafa kafa çarpışması sonucu 14-15 kişi rahmetli oldu, benim kimsenin ekmeğine lafım yok ama yıllardır böyle ve ankarada olan arkadaşlarda iyi bilirler.
Ayakta yolcu almaya ceza kesilsin bakalım nasıl kuzu oluyorlar. İstanbulda da bu uygulama yapıldı minibüscüler yolcu almaya korkar oldu. Artık market servislerine bile ceza keser oldular.
eb basıt olayı anlatıyım sıze
2 gun once yenımahalleden bahcelı tarafına dogru en sag serıtten gıdıyorum
tam beledıye bınasının onundeyım
yolun en sag tarafını kazmıslar
bende motor ıle sag serıdın ortasından 40-50 ıle gıdıyorum
aynma bı baktım ıveco dolmus arkamdan en az 70 80 ıle gelıyor sol serıttekı dolmusu sagından gecıyor
bır bırı ıle yarısıyorlar
kendımı en saga zor attım
atmasam
ya fren yapıp vuracak
öldurecek benı
ılerde yakaladım el kol yaptım
koca arabayı gormuyormusun dıyor bana ?
bumu sımdı ? bence dolmusların artık kalkması gerekveya trafıgın yogun olmayan yerlerınde calıssınlar sehır ıcıne gırmesınler
ozaman metro ve ankaray kullanımı daha cok yaygınlasır
İstanbuldada aynı dolmuşçular trafikte diğer araca saygısı yokki çoğunun içindeki yolcuya olsun. 2 lira 2 lira para kazanılan bir işte 2 lira fazla kazanmak önemli oluyor işte. Zaten çoğu şöför, mal sahibi değil çoğunun aldığı yövmiye sabit çalmıyorsa mal sahibinden ama öyle bir hırs varki amaç kendi arabasını doldurmaktan ziyade arkadan geleni boş getirmek oluyor. Zaten sen ben gibi insanlar bu işi yapmıyoruz sırf bu ortam yüzünden. Yapan insanlarında renkleri belli zaten. Farklı güzergah cezası 1000 bilet mesela iettde. 1.95tl'denn ne yapıyo hesap et. Minübüslerde yok böyle şeyler anca salak salak ayakta yolcu aldı diye ceza yazıyor polis. App plakadan yazılan cezalar kadar saçma bence çünkü mazotun 4 lirayı aştığı şu günde ayakta yolcu almasa kimse o işi yapmaz yapamaz.
Ayakta yolcu olmadan toplu taşımamı olur. Halk otobüsleride almasın o zaman ayakta yolcu. bir dünya para verip otobüs alıyosun içi kamyon kasası gibi. Koltuk diye koymuşlar 5 10 tane ayakta yolcu sayısı 75 yazıyor. O da aynı trafikte o da aynı trafikte.
muhtemelen trafikçiler "çorba parası" alıyor bunlardan bağış vb şeyler altında. Yoksa bunları mum etmek o kadar kolay ki. 15 tane sivil trafikçi müşteri gibi binecek bunlara 1 ay boyunca, her kusura cezayı yazacak. Ama böyle yapmak istemiyorlar herhalde......
eskiden aynı sistem uygulanıyormuş istanbulda 94 95 yıllarında. sivil binermiş arabaya tepesi attımı kalkıp sayın yolcular aracı boşaltıyoruz araç bağlanmıştır dermiş doğru yediemine. Şöför terbiyesizlik yaptıysa mimlenirmiş bu adamı gördüğüm aracı bağlarım denilirmiş. Pislikler ayıklanınca böyle ne arabacı arasında ne yolcu şöför arsında tartışma çıkmazmış. Şimdi yolcu şöföre düşman haklı olarak, şöförde yolcuya saygısız bakalım nere kadar gidicek böyle
trafiğin ve insanın canına kasteden iki sürücü ve araç tipinin buluşması.allah rahmet eylesin ne diyelim.
Allah rahmet eylesin
tofaş grubunu severim bayada bindim ama çok güvensiz hiçbir güvencen yok dikkatli olmak lazım hatta mümkünse tutulmuyor dedikleri avrupa araçları bile tercih etmek gerekli bence.
minibüs ve halk otobüs şoforleri heryerde aynı malesef
Ankaradakiler cok rahat 4 şeritli yolda 3 şeriti kapatıp muhabbet ediyolar kafasına göre dolmuşun içinde sigara içiyolar acil sıkı denetim şart bunlara yokuş aşşağı tek yönlü bomboş yolda pat diye frene basıyolar ki dur durabilirsen
yazık olmuş :(
ankarada araba sürmek ciddi zor şehri bilmeyene... kırmızıda duranlara korna calanlar ,şeritsiz yollar , acayip gereksiz yavaş yada hızlı gidenler , sellektör attın diye sol şeritte durmaya calısanlar...
istanbuldaki yogunluk ankarada olsa cok daha fazla kaza yaşanır.